Stäng

Anlagda skogs-, skol- och bilbränder ökar kraftigt

BROTTSLIGHET. I går skrev vi om att den muslimska terrorsekten islamska staten uppmanat sina medlemmar att starta skogsbränder för att orsaka ekologiskt kaos. 

Bild av bertknot is licensed under CC BY-SA 2.0

I juli 2019 skrev Svenska Dagbladet att antalet anlagda skogsbränder ökat kraftigt.

Anlagda skogsbränder har ökat markant de senaste åren. Det visar statistik från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) som TV4 har beställt från myndigheten. Förra året bedöms 1.107 stycken skogsbränder ha varit anlagda, 1998 landade antalet på 231 stycken.

Den tydligaste ökningen skedde 2016 och framåt. MSB vet inte vad ökningen beror på, men de kommer att analysera siffrorna.

– Det får vi börja med när statistikerna är tillbaka från semestern och kan gräva djupare i databaserna, säger Anders Lundberg på MSB.

Statistiken bygger på vad räddningsledarna bedömt vara orsaken till en brand. För att analysera och förstå förloppet behöver myndigheten bland annat gå igenom räddningsledarnas skrivna kommentarer om varje enskild brand.

Även skolbränderna har ökat kraftigt enligt Brandskyddsföreningen.

-Pettersson ser att antalet bilbränder också ökar kraftigt och undrar vad totalkostnaden för massinvandringen är?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 reaktioner på “Anlagda skogs-, skol- och bilbränder ökar kraftigt


 1. Ali Babba å hans 40 tusen rövare känner sig
  inte riktigt hemmastadga, föränn de har fixat
  öken av hela världen i övrigt, samma som där
  de kommer ifrån…mens vi storögt å furundrat
  låter förfallet ske inför öppen ridå

 2. Vi kommer antagligen även se en ökning och en viss uppfinningsrikedom när det gäller att komma på andra sätt att förstöra på framöver.
  Man undrar lite om det är därför man vill avveckla kärnkraften också, innan någon får för sig att ge sig på den också?

 3. Vi har sekten i Vårt Fosterland!
  Vi bjuder sekten på vår välfärd!
  Sekten får ha stridsledningscentraler i Vårt Fosterland! (moskeer)
  Sektens ”lagbok”, koranen säger att de ska betrakta oss
  som deras fiender!
  Sektens medlemmar ska döda eller skada ”infidels” (otrogna)
  Ska vi hjälpa sekten att få en intensiv hemlängtan.
  Vilken nytta har vi av sekten?
  Vilken skada gör Sekten i Vårt Fosterland?

 4. Vad gäller anlagda bränder i skolor har Sverige lika många fall som resten av EU tillsammans. Ett antal skogsbränder var anlagda, av vem är outrett, medan de flesta skogsbränder inte har fasställd orsak (men sannolikt anlagda). Sommaren 2020 lär vi få se 100-tals anlagda skogsbränder, eftersom IS uppmanar muslimer att tända på. Även anlagda bränder i byggnader, bl a industrier, är Sverige en värsting. Räknat per capita gällande bilbränder, så är Sverige en värsting.

  Finns något positivt att redovisa – NEJ!

 5. Enligt nu framkommen fakta så är det medelklassen i Sverige som är orsaken till skogsbränderna för att de köper virke och bygger hus av det.

 6. Det är inte bara bränder som ökat, rån, våldtäkter mord och misshandel, bedrägerier inom assistens området, bedrägerier inom i stort sett alla områden, bilbränder, misshandel av djur, barnarån, pedofili, bidrags fusk, flera identiteter, ja det finns säkert många fler saker som ökat till det värre i Sverige, men regering och msm medier vet inte vilka och varför det ökat.
  Trots att det enda som hänt i landet i landet, är att vi fått över en miljon inflyttare, kan dom inte se nåt samband, måste antingen vara både döva och blinda med dysfunktionella verklighets uppfattningar, eller vara värsta hycklarna och landsförrädarna som någonsin funnits i Sverige.

 7. ”MSB vet inte vad ökningen beror på, men de kommer att analysera siffrorna.”
  Den som är ”vaken” ser sambanden med all annan statistik.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: