Socialdemokratisk politiker ljög om rasistattack


INVANDRING. I början av november hävdade den socialdemokratiske politikern Abdirahim Hussein (SDP) att han i sitt yrke som taxichaufför i Finland blivit utsatt för en rasistisk attack då en kund ska ha bett honom att åka tillbaka till hemlandet Somalia.

Abdirahim Hussein Wikipedia

Hussein twittrade då om att han slängt ut kunden på motorvägen samt sagt att han inte vill ta emot pengar från rasister.

Utöver sitt arbete som taxichaufför sitter Hussein även i Helsingfors fullmäktige för socialdemokratiska SDP och skriver ofta om rasism i sociala medier.

Efter att företaget Taksi Helsinki där Hussein arbetar har utrett fallet kom man fram till att Husseins berättelse inte stämmer.

– Vi utredde händelseförloppet och pratade med Hussein. Då framkom det att hans berättelse inte stämmer och att ingen har lämnats vid sidan av vägen, säger Jari Kantonen, Taksi Helsinkis vd, till tidningen Yle.

Enligt Kantonen är detta första gången något sånt här inträffar under hans tid i företaget. Vid sitt nästa möte ska ett kvalitetsutskott behandla ärendet och utvärdera Husseins beteende samt se vilka eventuella påföljder som kan bli aktuella – från en anmärkning till att han inte längre får körningar via Taksi Helsinki.

-Pettersson ser att Abdirahim Hussein utesluts ur Helsingforsfullmäktige fram till juni 2020 vilket jag anser lindrigt men troligen får han problem med att komma tillbaka så kanske bäst att åka hem till Somalia för herr Hussein, även om en ljugande socialdemokrat inte får ses som något ovanligt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “Socialdemokratisk politiker ljög om rasistattack

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: