Stäng

Socialdemokratisk politiker ljög om rasistattack

INVANDRING. I början av november hävdade den socialdemokratiske politikern Abdirahim Hussein (SDP) att han i sitt yrke som taxichaufför i Finland blivit utsatt för en rasistisk attack då en kund ska ha bett honom att åka tillbaka till hemlandet Somalia.

Abdirahim Hussein Wikipedia

Hussein twittrade då om att han slängt ut kunden på motorvägen samt sagt att han inte vill ta emot pengar från rasister.

Utöver sitt arbete som taxichaufför sitter Hussein även i Helsingfors fullmäktige för socialdemokratiska SDP och skriver ofta om rasism i sociala medier.

Efter att företaget Taksi Helsinki där Hussein arbetar har utrett fallet kom man fram till att Husseins berättelse inte stämmer.

– Vi utredde händelseförloppet och pratade med Hussein. Då framkom det att hans berättelse inte stämmer och att ingen har lämnats vid sidan av vägen, säger Jari Kantonen, Taksi Helsinkis vd, till tidningen Yle.

Enligt Kantonen är detta första gången något sånt här inträffar under hans tid i företaget. Vid sitt nästa möte ska ett kvalitetsutskott behandla ärendet och utvärdera Husseins beteende samt se vilka eventuella påföljder som kan bli aktuella – från en anmärkning till att han inte längre får körningar via Taksi Helsinki.

-Pettersson ser att Abdirahim Hussein utesluts ur Helsingforsfullmäktige fram till juni 2020 vilket jag anser lindrigt men troligen får han problem med att komma tillbaka så kanske bäst att åka hem till Somalia för herr Hussein, även om en ljugande socialdemokrat inte får ses som något ovanligt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 reaktioner på “Socialdemokratisk politiker ljög om rasistattack

 1. Det har också framkommit att han har 3 bedrägeridomar i sitt cv från början av 2000-talet, något som han inte meddelat då SDP frågade om eventuella straff då han nominerades som kandidat. Nu är han suspenderad av SDP tills i sommar …

  1. Suspendera honom in i ett flygplan mot Afrika. Såna behövs inte i Finland och det är för mig en gåta hur han över huvudtaget valdes in i kommunpolitik.

  1. Visst men att hitta på en historia om en fantom som är rasist i Finland är oerhört fyndigt skulle jag vilja säga. Han begrep inte att hans resor kan spåras!
   Det går dåligt för sossar i Finland, det här är väl intajmat nu när sossar har tappat tio procent och SF gått framåt i raketfart tycker jag !

  1. Det är afrikaner själva som skapar rasism.Och när det inte sker någonting trummar de på med lögner. Handlar om dåligt självförtroende.
   Jag tycker att vi bör förbjuda afrikanska föreningar som har bara ett syfte, att skapa rasism. Och inte göda dem med bidrag.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: