Stäng

Janne Josefsson om bidragsfusk bland invandrare

BROTTSLIGHET. SVT igår, Janne Josefsson i panelsamtal om bidragsfusk. Josefsson nämner att 70 procent av brotten mot, LSS, Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade är begångna av utlandsfödda. 

-Pettersson vill påpeka att det finns drygt två miljoner utrikes-födda i Sverige, det är 20 procent av befolkningen  som enligt Janne Josefsson står för 70 procent av fusket. Till det kommer andra och tredje generationens invandrare. Sedan har vi arbetslösheten, socialbidrag och andra kostnader för massinvandringen.

Regeringen borde tillsätta en katastrofkommission som undersöker vart vinsterna med invandringen tog vägen.

Undrar varför detta inte är på löpsedlar och första nyhet i SVT och TV4?

Läs gärna om assistansbedrägeri på bloggen…

Hela debatten SVT Play 15:00: Stoppa bidragsfusket. Varje år betalas det ut 8,7 miljarder kronor för mycket från tretton av våra välfärdssystem. Är kommuner och myndigheter för godtrogna? Med bl a Anna König Jerlmyr (M), finansborgarråd Stockholm, Katrin Westling Palm, gd Skatteverket, Niklas Altermark, statsvetare Lunds universitet och Janne Josefsson, journalist. Moderator: Elisabet Höglund, journalist. Arrangör: Kvalitetsmässan.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

15 reaktioner på “Janne Josefsson om bidragsfusk bland invandrare

 1. Slopa alla bidrag och lägg pengarna på pensionen till oss som byggt upp det en gång så fantastiska landet Sverige.

 2. Fler och fler journalister blir ju arbetslösa pg av deras censur och lögner. Undrar om inte en o annan kommer att berätta vad som försiggått på redaktionerna där de blivit beordrade att ljuga och censurera. Många av dem kommer att vara glada om de får städa eller langa hamburgare.

 3. Jamen Svenskar då…dom fuskar ju också, det där kråkboet har inte alla hästar hemma det är uppenbart.

 4. Arbetskraftsinvandringen är en trojanska häst. Person ett får tex arbetstillstånd som diskare person ett tar med familjen fru/fruar och barn. Något av barnen behöver omskötsel enligt LSS på riktiga eller oriktiga grunder. Då anställer man inom familjen vårdare och kan också ta in mer arbetskraft som vårdare.
  Då är man helt plötsligt en företagsam entreprenör och självförsörjande.

  1. Det visa sig också i BNP. Undrar hur uppblåst vårt BNP är av alla dessa konstgjorda tjänster? Vår omvärld verkar ha genomskådat vårt system med tanke på hur vår krona värderas.

 5. Kom ihåg att Janne Josefsson började att ta upp bidragsfusk bland utrikesfödda långt innan någon annan journalist tog upp det. Det ansågs inte rumsrent på den tiden. En stor eloge till Janne Josefsson som var långt före sin tid med dessa problem. Han har haft tur ändå för PK-maffian har aldrig direkt satt i system att ha honom som hatobjekt

 6. ”Är kommuner och myndigheter för godtrogna?”

  En viss grupp verkar ha en ”gräddfil” till bidragen. Där fuskas det ”hej vilt”.
  Vanligt folk har det svårare när de behöver hjälp, då jä**ar verkar det finnas hur många lagar och paragrafer som helst som sätter stopp. 😡

 7. Vissa identifierar sig inte som svenskar och då känns det inte fel att bedra det svenska folket genom bidragsfusk. Detta är ett bevis på att invandrare ser ett vi och dom.
  Att det även finns svenskar som fuskar, är en klen ursäkt.

 8. Varför råna bank er , bättre att råna Sveriges
  befolkning. Om du åker fast låga straff. Pengarna
  i säkert förvar i hemlandet. Sverige dräneras
  på skattepengar, Arma land

 9. Detta är ju inga nyheter. Nyheten är att börja prata om elefanten i rummet på ett sakligt sätt. Janne Josefsson är klockren som journalist

 10. Aja Baja Janne de få man väl inte prata om på SVT, där fick du av moderatorn, som vill hellre prata om Svenska bidragsfuskare.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: