Stäng

Invandringen kostar pengar, nu höjs elskatten igen

SKATTER. Elskatten har fyrdubblats på tjugo år och i dag består hälften av elräkningen av ren skatt. Skatten på el är nu nästan lika hög som den förhatliga bensinskatten. Det är märkligt, inte minst som regeringen samtidigt vill att allt fler ska köra elbil. Dessutom är våra elräkningar krångliga att förstå och de fasta avgifterna så stora att det lönar sig dåligt att spara. 

Inom Elskatteupproret så kokar missnöjet, skriv på protestlista. Vid årsskiftet väntar nästa höjning när elskatten ska indexeras. ”Resurserna behövs till välfärden”, menar finansminister Magdalena Andersson (S) – trots att massinvandringen skulle bli en ”förtjänst” för samhället och välfärden.

Läs mer på Expressen…

-Pettersson säger att skatter är socialism, politikerna tror att de kan använda pengarna bättre än vad du kan, och höjda elskatter går inte att motivera av miljöskäl eftersom elen i Sverige är så gott som fossilfri.

Och om inte det räcker så ska bensin och dieselskatten också höjas vid årsskiftet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

43 reaktioner på “Invandringen kostar pengar, nu höjs elskatten igen

 1. Det kommer löna sig på sikt säger Stefan Löven. Sverige har inte varit tryggare än nu säger Stefan Löven. Våldet har inte ökat säger Stefan Löven. Vi behöver arbetskraftinvandring säger Stefan Löven. Vi ska inte höja bensinpriset säger Stefan Löven. Vi ska inte höja skatten säger Stefan Löven. Jamen ni hör ju själva. Bara jävla lögner som vanligt av socialdemokraterna. När ska detta vansinne få ett slut. Svenskarna beskattas till döds. Vi måste jobba tills vi dör annars har inte Sverige råd med en massa icke svensktalande analfabeter som socialdemokraterna verkar ömma mer för än sina egna invånare.

 2. men var inte Magdalenas lador fulla nyss? 🤔
  märkligt måste ha varit väldigt små lador eller kastades innehållet på/efter annat/andra 🙄

  bara i Sverige sa Bull 😣

  1. Det är val snart och då är givetvis ladorna tomma, eftersom sossarna förlorar makten och härligheten. Det blir ju någon annan som får klara upp mångmiljard skulderna som Sverige har.

  1. Grön skatteväxling är liksom ”förnybar” energi en tulipanaros. Termodynamikens första huvudsats är ett uttryck för lagen om energins bevarande, det vill säga principen att energi varken kan skapas eller förstöras utan bara omvandlas. Detta är högstadiets fysik som varje någorlunda bildad person bör känna till.

   Det som har hänt är att obildade grönavågen romantiker har tagit kommandot över regeringspolitiken och håller på att omvandla hela landet till en roman av Vilhelm Moberg. Moberg som förövrigt myntade uttrycket ”demokratur” och hade genomskådat Palme som den ”lilla lort” han var långt före alla andra.

   1. Det framgår att Du inte förstår vad exergi är och att Du bör ha haft ett dåligt betyg i fysik

   1. Det framgår att Du inte förstår vad exergi är och att Du bör ha haft ett dåligt betyg i fysik

 3. Tänk om muppjournalisterna på SVT, SR och gammelmedia vågade konfrontera politikerna med frågor som rör oss invånare i Sverige. Men inte dom lägger sig platt. Man kan misstänka journalisterna är mutade eller hotade.

  1. De är ej hotade eller mutade. De är av samma skrot och korn, dvs fullständigt olämpliga att vara journalister. Men de är utmärkta propagandister samt åsiktspoliser.

   1. Det finns inga journalister värda namnet i Sverige. det är en samling analfabeter.

 4. Här snålar man som en idiot för att räkningen inte ska rusa iväg fullständigt, då ökar dårar på skatten istället…man mår fan illa av dessa politiker.

  Elbolagen är inte ett skit bättre dom med sina äckligt svinhöga avgifter.

  1. Men ni måste förstå att det befintliga elnätet måste byggas om totalt.
   Det har ju bara varit färdigbyggt i flera disenium nu. Kablar och sådant har väl blivit uppätet av girafferna.och murmeldjuren.

 5. Som lök på laxen så passar jag på att tala om att även fjärrvärme är totalt genomkorrumperat av mycket höga avgifter.

 6. Likabra att höja skatten på ström till 5000,- pr kwh och bensin till 5000,- pr. liter; Då kan miljöpartiet få som de vill: Idet ingen längra har råd med att betala dessa nya priser kan man helt avsluta kapitlet ”Fosila bränslen” och även lägga ner kärnkrakt m.m. Kvar blir vattenkraften, viljen borde räcka för att eliten och etablissamenten ska kunna leva i lyx med bubbel och rosé.
  De nya slaverna ”Svarta o bruna” får göra allt arbete gratis och leva i misär underlagt en gennomsnits IQ på 50-60 i sin grupering.
  Övriga svenska vita så kallade ” USELESS EATERS OCH SOFTHEADS”
  kommer att kallas till arkebusering.

 7. Kommunerna tar också ut ’skatt’ på monopolverksamheten
  ”El-nät”.
  Sedan 1996 har t.ex. Mälarenergi Elnät AB, som bildades då de
  tre Kommunerna Västerås, Hallstahammar och Köping slog
  ihop sina verksamheter under ett gemensamt monopol.
  Genom att på ’Tillgångssidan’ ta upp fiktiva värden av sina
  kunder kunde man elegant på ’Skuldsidan’ ta upp ett s.k.
  ’Förlagslån’ på 600 miljoner – att löpa med 10 % årlig ränta
  som skulle fördelas mellan de ägande Kommunerna. Därmed
  erhöll Västerås 50, Hallstahammar 6 och Köping 4 miljoner
  kronor som ”ränteintäkt”. Det har nu gått mer än 10 år och
  totalt har Monopolbolaget ”skattat” abonnenterna på runt
  totalt 700 miljoner kronor (60 miljoner per år). Lånet löper
  fortfarande och till 10%’s ränta! (På oförändrat 600 miljoner).
  Nu väntar alla på vad som skall komma när det gäller *Vatten-
  bolaget” – där talar vi nog om några miljarder som ’Förlagslån’.
  Problemet är bara att kunna få till stånd en fungerande räntenivå,
  kan tänka.
  Energimyndigheten har inte haft någon åsikt på El-nät AB’s
  upplägg med ’Förlagslånet’ så det blir not grönt från myndig-
  heterna också för ett ’Förlagslån’ på ’Mälarvattenledning AB’.

 8. Mer och högre skatter. Det är kanske bättre att vår lön betalas direkt till staten och vi får kupongen för det allra nödvändigaste.

 9. Desperationen efter pengar är total. Vi har världens högsta skatter och ändå räcker inte pengar till.
  Det beror inte på för låga skatter då måste det vara någonting annat.

 10. förbenade landsförrädare inom sjuklövern. vänsterpacket är ett gäng bedragare och utsugare! Skiter fullständigt i sina medborgare, RIKTIGA MEDBORGARE! Världens Högsta skatter i ett shithole-land!
  Polen är ett naturligt val, ett föredöme! Staffanstorp och Sölvesborg är Önskvärt och beundransvärt! Ger hopp för Oss!

  Skriv på: https://elskatteupproret.se/

 11. Idexreglera är mycket populärt nu mera när man ska smyghöjs priset på drivmedel och pensionsålder, att inte dom där svinpälsarna som kallar sig regering. SKÄMS!

 12. Jag bor i eons nätområde där har de höjt abonamgsavg minst 100% under de senaste åren på plus elskatten. Jag anser och detta gör inte vår regering något åt för på denna avg kommer därtill momsen som blir högre.
  Detta drabbar de med den lilla plånboken värst.Riksdags ledamöter märker ingenting

 13. I utanförskapsområden typ Rinkeby är el gratis. Vi skall inte acceptera det. Varför skall vi betala andras elräkningar också?

 14. El-räkningarna är inte svåra att förstå, men däremot har man gjort uppdelningar i pris utan moms och skatter och dessutom i två delar från olika företag ( om man valt det). Det blir då svårt att direkt se det rätta priset, vilket kanske har ett syfte.
  De som ville att Sverige skulle fortsätta vara ett fritt land 1994 inför EU-omröstningen (som egentligen skulle gälla EG, men strax innan övergick EG till EU och någon debatt om detta förekom inte) varnade för dessa skyhöga elpriser men den sk Ja-sidan kom med en förödande arsenal med propaganda som lurade hundratusentals SVENSKAR att rösta för att sälja ut landet.

 15. Vi har alltså världens högsta marginalskatt och som om inte det vore nog höjs skatterna allt ifrån plastpåsar till elen. Allt för att behaga och täcka upp för det nya frälset. Det är förjävligt rent ut sagt!!.

 16. I nils holgerssons rapporten jämför ”avgifter” i alla sveriges 290 kommuner:

  sopor – vatten – el – uppvärmning – avlopp

  Ockelboborna har den dyraste årskostnaden för vatten och avlopp (VA) – drygt 8 200 kronor. Billigast är det i Solna, där kostnaden är drygt 1 640 kronor per år.

  Elnätspriserna har ökat med i snitt 27,4 procent sedan 2014. Under samma period har konsumentprisindex, KPI, ökat med 6,0 procent. Vattenfall och E. ON hör till de bolag som höjt mest.

  läs rapporter och sammanställningar. I vissa kommuner har priser på vatten – avlopp höjt med flera 100%.

  Men det är ju ingen ”skattehöjning” bara ”kommunala ”avgifter”…..

  http://nilsholgersson.nu/

Kommentera

%d bloggare gillar detta: