Stäng

Från Mellanöstern inget nytt

MELLANÖSTERN. Araberna på Gazaremsan skjuter raketer mot Israel som svarar med bombningar. Enligt svenska media är anledningen till upptrappningen att Israel dödat en högt uppsatt ledare i den Iranstödda islamistgruppen Islamska jihad, Baha Abu al-Ata dödades tillsammans med sin fru, vilket utropades från moskéer i staden Gaza under morgonen. Varför Israel dödade islamistledaren får vi inte veta. 

Striderna som följt är de värsta som utspelat sig vid Gazaremsan på flera månader. Arabernas attacker i form av raketbeskjutning från Gaza mot israeliskt territorium, har nått så långt som i området runt storstaden Tel Aviv.

Israel svarade med ytterligare flygattacker, som landet säger riktades mot islamistgruppens posteringar samt mot platser varifrån raketer avfyrades.

I de israeliska lufträderna har minst 16 araber dödats och c.a 50 skadats. På den israeliska sidan har runt 25 personer skadats, de flesta lindrigt.

Israels militär uppger att upp över 200 raketer har avfyrats mot landets territorium och att fler än hälften landat i terräng, medan tiotals av dem stoppats av luftvärn.

Enligt Israel var Baha Abu al-Ata varit inblandad i mycket av den senaste tidens raketeld och drönarattacker från Gaza och hans anklagas också för att ha planerat ytterligare attacker.

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu säger: – Israel är inte intresserat av en upptrappning, men vi kommer att göra allt som krävs för att försvara oss. Den israeliska militären meddelar att den förbereder sig för flera dagars strider.

Även den större palestinska rörelsen Hamas, som styr Gazaremsan, talar om hämnd. Den har dock inte alltid dragit jämnt med Islamiska jihad, som är områdets näst största väpnade gruppering. Bägge organisationer har ett tillintetgörande av Israel högst på dagordningen, men medan Hamas har sökt långsiktiga eldupphörsavtal med Israel har Islamiska jihad satt sig på tvären.

Bilden är muslimernas syn på världen så de slipper arbeta och kan fortsätta ta emot bistånd.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 reaktioner på “Från Mellanöstern inget nytt

  1. Israels myndigheter gör sitt bästa för att skydda sin befolkning mot raketbeskjutning kan jag förstå. De försöker åtgärda de direkta hoten med verksamma metoder. En vacker dag har kanske Sverige också en regering och myndigheter, som helhjärtat vill skydda sin svenska befolkning, men jag vet inte när. Hoppas det inte gått så långt då så vi behöver avfyra raketer eller missiler för att försvara Sveriges civilsamhälle. Hoppas det inte gått, så långt, så svenskar inte har något kvar att försvara.

  2. Jag säger det igen. Låt dom skjuta ihjäl varandra i Mellanöstern, det har dom gjort i flera tusen år. Blanda inte in oss, det kostar bara en massa miljarder av våra skattepengar. Skicka gärna tillbaka dom som är här också.

    1. Jo men det är bara det att dom Ynglar av sig fortare
      än dom tar död på varandra, det växer på fel håll
      så att säga.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: