Stäng

Tre unga svenskar åtalas för rånmord

BROTTSLIGHET. Tre personer åtalas misstänkta för ett rånmord på en ung man vid Hjalmar Brantingsplatsen i Göteborg i mitten av juli i år, skriver flera medier.

Mannen, som var 18 år, knivskars och avled sedan på sjukhus. Han och hans kompis bestals även på mobiltelefoner, en halskedja och en väska vid rånet.

En av de misstänkta är en 21-årig man som åtalas för mord. De andra två, en 21-årig man och en 17-årig flicka, åtalas för medhjälp till mord. I åtalet framkommer det att männen erkänner rån, men nekar till mord.

Ur åtalet: VL, TL och TR, har tillsammans och i samförstånd med knivvåld och hot om knivvåld som inneburit trängande fara stulit eller tilltvingat sig diverse gods till ett okänt men inte ringa värde från AB och TH, med dödligt knivvåld berövat TH livet och med våld och hot om våld och/eller med någon annan gärning som medför lidande, skada eller olägenhet eller med hot om sådan gärning angripit AB och TH för att de gjort anmälan till polisen om händelsen eller för att hindra dem att anmäla händelsen till polisen eller annars lämna uppgifter till polisen om händelsen på sätt som närmare anges nedan. Det skedde den 17 juli 2019 på Hjalmar Brantingsplatsen inom Göteborgs stad.

-Pettersson säger att gärningsmän och offer har typiskt svenska namn, alltså inte ”svenskar”…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 reaktioner på “Tre unga svenskar åtalas för rånmord

 1. I detta fall var det väl ’ursvenskar’. Det ursäktar inte detta vedervärdiga brott. jag tror dock att de fått inspiration av dem som brukar begå sådana här brott.

 2. Tja blir de inte offer i clanstrider typ Malmö,blir de anklagade för mord,rån o- överfall på vår urbefolkning.
  Märkligt att Svittsaren o- Co endast importerat kriminellt orientaliskt pack…

 3. Rubriken i artikeln tala tydligt om att det är invandrare och sannolikast (av erfarenhet) muslimer.

  Varför inte tala klarspråk, när Sveriges gräsrötter ändå kan dekryptera ”koden”?

 4. Svenskar mördar och rånar aldrig i grupp, Det finns Svenskar
  och så finns det sådana som kallas Svenskar fast dom är
  något annat

 5. Barnens framtid påverkas hemifrån. Uppväxten är viktig och de värderingar föräldrarna lär sina barn gäller för hela livet.

 6. Idioter förstöra sina liv på grund utav en väska en telefon och en halskedja, IQ på en Somaliers nivå skulle jag tro.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: