Stäng

Inte naiva, utan dumma i huvudet

BROTTSLIGHET. I november 2015 stod statsminister Stefan Löfven och sa vi varit naiva när terrornivån höjts för att misstänkta terrorister tagit sig in i landet. Ygeman (S), Strandhäll (S) och många fler har sagt samma sak ”Vi har varit naiva”. Det är en konstig sak med dessa ord – vi har varit naiva – vem eller vilka dessa VI är får vi aldrig vet och det är aldrig någon som tar ansvar för att ha varit naiv. 

Nu är det dags igen, till och med lite förstärkt med ”VI HAR VARIT OTROLIGT NAIVA I SVERIGE”.

Det är Ardavan Khoshnood, kriminolog på Malmö Universitet som intervjuas i SVT.

Ardavan säger att man inte kan veta exakt vad det beror på att Sverige sticker ut så pass i statistiken, inget annat land i Västeuropa har så många i åldern 15-29 som är inblandade i skottlossningar och dödsskjutningar.

– Men det finns spekulationer. Tillgången på vapen är till exempel mycket god och en annan anledning är att vi i Sverige har varit otroligt naiva under väldigt lång tid med att ta tag i den här frågan.

– Det finns folk som har skrikit sig hesa i tio, tjugo år om situationen utan att det tagits på allvar, säger Ardavan Khoshnood.

Khoshnood säger också att Danmark varit mycket bättre på det förebyggande arbetet.

-Pettersson påstår dock att vi vet vad det beror på, för stor invandring i många år av folk från dysfunktionella länder men det är inte invandrarnas fel utan beror på att politiker och journalister varit och är dumma i huvudet, inte naiva…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 reaktioner på “Inte naiva, utan dumma i huvudet

 1. Att många har varit och är dumma i huvudet fortfarande
  kan man skåda dagligen, i det ny dumma Sverige får
  vi lära oss en ny ordflora, Allas lika värde, Värdegrund,
  Hållbar utveckling,klimatsmart,,flygskam, o.s.v,. Just
  ordet Hållbart används i varannan mening, och det
  är mest kvinnor som ällter detta ord, däremot tycks
  samma kvinnor inte oroas av att flera av deras medsystrar
  råkar ut för våldtäkter och annat våld som vårt nya
  samhälle utsätter dem för, men om klimatet som dom inte
  begriper är det långa ändlösa meningsutbyte?

  Själv känner jag inte någon flygskam, däremot känner
  jag en oerhörd skam över den bottenlöst ynkliga
  regering vi begåvats med, inte en gång utan två trots
  att dom redan första gången borde fått en spark i baken!

  Skriver Ny dumma Sverige eftersom jag anser att landet
  går ifrån att ha varit ett kunskaps samhälle, till att bli
  ett U land. Många andra länder går den motsatta vägen!

 2. När sossesvin misslyckas är det ’vi’ som felat när sossesvin lyckas för omväxlingsskull är det ’dom’ som lyckats.

 3. Kalla fulmedia och fulpolitiker som går bankmaffians krigs- och konflikt-ärenden vid deras rätta namn, nämligen manipulativa psykopater.

  Kalla de som väljer dem i tidningshyllan, i partierna och i val, samt länkar till deras spionerande skripts och sociala medie-plattformar, för deras rätta namn, nämligen naiva idioter.

 4. Varför inte kalla dem för förnekare istället. Låt dem inte komma undan med ”naiv”.

  Vi alla andra var ju alarmister och foljehattar och konspirationsteoretiker och rasister.

  Finns ett vetenskapligt experiment som heter ”osynliga gorillan”. Det är en video snutt där man mäter uppmärksamheten och detta testet har testats i över 10 år med samma resultat. 50% ser INTE gorillan.

  Nu kommer alla som tittar på videon göra det här då jag nämt syftet med testet. Men det är skrämmande att 50% av oss inte ser vad som händer rakt framför våra ögon.

  http://www.theinvisiblegorilla.com/gorilla_experiment.html

 5. Men ändå röster Svenne på dessa NAIVA pausclowner. Hur är det möjlig att de fortfarande befolka riksdagen.
  Man kan misstänka att 82% av befolkningen är lika naiva, jag anta att det ligger i Svennes Gen sammansättning.

  1. Alldeles för många röstar utan minsta tankeverksamhet, utan minsta konsekvenstänkande utan röstar ’som dom alltid gjort’ och för att ’vi i vår familj har alltid varit x-partister så varför skall jag vara den som ändrar på det ?’…. Sådana människor är totalt intelligensbefriade – eller möjligtvis blinda och döva.. Och ALLDELES för naiva, som inte ser vad som pågår. Riksdagsmännen i sin tur har bara ETT intresse; sitta kvar, och leva gott på sina arvoden och benefits.. Svenskarnas naivitet och riksdagsmännens vägran att se verkligheten – vilket dom slipper göra eftersom dom lever under helt andra villkor och på helt andra ställen än Svensson – håller på att riva isär det Sverige vi en gång hade.. Samtidigt har vi ett hot som idag finns mitt ibland oss, med en agenda att utplåna hela västvärlden och lägga det under ett islamistiskt kalifat. Jag tycker oerhört synd om de människor som flytt för livet från just detta, och nu ser hotet växa dag för dag på grund av en regering som låtit detta fortgå decennium efter decennium, varför vi nu har no-go-zoner, hedersmord, katastrofal ekonomi i många kommuner, överbelastad polis, socialtjänst, sjukvård osv, osv.. Allt för att (s) importerar nya väljare för att inte mista makten… Folket betalar.. Många med sitt liv, vilket vi ser varje dag.. Vart vi är på väg vågar jag knappt tänka på…

 6. Naiva?????Vi har en svetsare som är totalt befriad av allting som man väntar av en statsminister. NEJ DU SVETSARN AVGÅ DU ÄR ABSOLUT INTE NÅGONS STATSMINISTER.

 7. En egenskap som en ledare på hög nivå inte får ha naivitet.
  Hade Stefan Löfven varit VD för ett företag och gjort så många missbedömningar som han har gjort så hade han fått sparken på dagen.
  Företaget hade förmodligen också varit i konkurs.

 8. SINNESSJUKT !!!
  Ett litet barn i 10-års åldern kan vara naiv, men när gubbar och tanter i 50-års åldern med en lön på 100 000 kr/ månad säger detta, så kan det vara en av två saker.
  1. De skämtar !
  2. De är totalt sinnessjuka !

  Att säga att VI har varit naiva, är som att spotta sina väljare i ansiktet !

  De har hutlöst betalt ansvar, till hela Sverige, men agerar utan någon eftertanke för framtiden.
  De har och kommer fortsätta att förstöra Sverige och svenskarna med sitt sjuka agerande.

  Vill du vara med och bidra till detta !?

 9. Brister i intelligens, bildning och självinsikt hos våra politiker plägar att tynga det svenska folket till undergångens brant

Kommentera

%d bloggare gillar detta: