Stäng

Det rika S får vara med och bidra till välfärden under protest i Sölvesborg

SKATTER & VÄLFÄRD. Kommunstyrelsen ordförande i Sölvesborg meddelar idag på sin Facebooksida att de vunnit en viktig seger i Förvaltningsrätten. Louise Erixon skriver: Sölvesborgsmodellen för partistöd får rätt i Förvaltningsrätten. 

Louise Erixon. Profilbild Facebook

När Samstyret tog över makten i Sölvesborgs kommun valde vi att göra besparingar på partistödet. Detta är medel som tilldelas de politiska partierna i kommunerna och som dessa får använda som de vill.

Samstyret valde att sänka stödet i enlighet med en ”Robin Hood-modell” som vi tagit fram och som innebär att de större partierna drabbas hårdare än de mindre genom en progressiv sänkning. Motiveringen till detta var att vi inte ville utarma småpartierna då det direkt hade påverkat deras förutsättningar att kunna fortsätta synas och finnas.

Syftet med sänkningen var, förutom att mer pengar skulle gå till välfärden, att stimulera traditionellt folkrörelsearbete, eftersom vi tror att det är viktigt för demokratin.

”Solidariska” Socialdemokraterna, som förlorat mest på sänkningen, överklagade givetvis detta. Nu har Förvaltningsrätten i Växjö dock godkänt Samstyrets beslut. Så om ni ute i kommunerna också vill sänka partistödet utan att det ska slå för hårt mot de mindre partierna, kan ni nu använda er av Sölvesborgsmodellen.

-Bra gjort säger Pettersson, socialdemokraternas modell används mot socialdemokraterna, givetvis ska rika S vara med och bidra till välfärden mer än de fattiga. Hur kan S vara emot det…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 reaktioner på “Det rika S får vara med och bidra till välfärden under protest i Sölvesborg

 1. Louise är ju inte bara snygg hon verkar även ha något bakom pannan. Sölvesborg går från klarhet till klarhet. Det är så man börjar undra hur landet skulle se ut med ett SD vid rodret.

 2. Bra att partistöden sänks, sen är det bara att fortsätta
  med Presstöden, och även politikernas och tjänstemännens
  löner.,många politiker alldeles för generöst

  Vi har den genom tiderna absolut sämste statsminister,
  men en sak har han lyckats med, och det är att mer
  än fördubbla sin egen lön sen Göran Perssons tid.
  Vad fanns det för motiv till detta??

  När vi ändå är inne på sänkningar så finns det ett helt
  koppel med avdankade politiker som uppbär lön från
  skattebetalarna, trots att dom inte utför något jobb, dra
  in bidragen för dessa och låt dom visa sin färdighet på
  arbetsmarknaden, jobbar man inte, så ska man inte
  ha lön heller, det får inte vanliga dödliga.!

 3. Sossar har extremt svårt att begripa att dom inte längre har makten. De kan inte förstå varför inte alla röstar på dom längre. De lär få det ännu jobbigare framöver. Deras tid är förbi – de kommer att landa under 20% och där hör dom hemma – om ens det….

 4. Sölvesborg visar vägen, man kan ändra den sosse indoktrinerade strukturen bara man vågar och vill.

 5. Sölvesborg går från Klarhet till Klarhet! Glädjande att åtminstone SD är i framkant!
  Kommun som är ett föredöme!
  Tack för att Ni tänker (i förhållande till UTSUGARNA inom vänstetpacket).

Kommentera

%d bloggare gillar detta: