Stäng

Lavinartad ökning, 845 unga stockholmare har rånats i år

BROTTSLIGHET. 845 stockholmare under 18 år rånades från januari till september, visar Brottsförebyggande rådets siffror som Mitt i rapporterar om. Under motsvarande period 2015 var siffran 284.

En av förklaringarna till ökningen kan vara att butiker inte handskas med kontanter i samma utsträckning som tidigare, enligt Pia Sjunnegård Dahlbom, som är biträdande regionpolischef i Stockholm.

– Butiksrånen har halverats, då hittar man andra sätt, man behöver pengar och kontanter, man rånar unga pojkar och flickor på jackor, mobiler eller bankkort, säger Dahlbom till tidningen.

-Pettersson säger att polisen är ynklig, tredubbling av rånen på 4 år och polisen skyller på kontantbrist i butikerna.

Polisen vet att det oftast är invandrarungdomar som i flock rånar ensamma svenska ungdomar för att demonstrera sin makt.

Vad vinner de på att dölja sanningen?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 reaktioner på “Lavinartad ökning, 845 unga stockholmare har rånats i år

 1. Vad vinner de på att dölja sanningen?
  Jo, pk poäng och ett par kliv uppåt på karriärstegen!
  Vilka förlorar orättvist på att de döljer sanningen?
  Vi som inte är pk
  Punkt

 2. Är det en medveten strategi av regeringen att låta utsätta den svenska befolkningen för ett mer eller mindre regelrätt krig, enbart för att mörka att, de håller på att tappa all handlingskraft,
  allt i samhället rasar ihop i en otrolig fart, sjukvård, polis, rättsväsen,
  vi t.o.m sparkar ut läkare och sjukhuspersonal på alla storsjukhus för de blöder pengar.
  komuner blöder pengar.
  Hitta på skatter (plastpåsar hur fan har de tid att tänka på sådan här skit)
  precis tvärtemot allt sunt förnuft
  alla samhälls strukturer går helt och hållet ut på att främja den nya kulturen.
  Man blir totalt mörkrädd inför vad som skall komma.
  Som man man läste idag ” man är på fel plats på fel tidpunkt”
  – nej man är utlämnad för brott var du än befinner dig alla tider på dygnet runt.
  Kan man inte stämma staten för att de inget gör för att skydda befolkningen??

 3. Jag tackar högre makter att jag inte är ung längre. Att jag inte känner behov för att det är lite spännande att vistas på offentliga ställen och platser där dessa gärningspersoner rör sig. Man har oftast inte någon självbevarelsedrift som ung.

 4. Sen så står vänsterindoktrinerad polis i media och säger att brottsligheten minskar. Fler och fler brott anmäls inte längre för det är ingen ide tar bara energi och tid.

 5. Regeringen med klöver representanterna är duktiga att föröda detta land, skapa otrygghet och hat. Så här blir det när man tar in dysfunktionella som avsändarländerna vill bli av med

  1. Tror faktiskt att det blir många fler. med föräldrars nätverk, grannars nätverk. skolkamraters föräldrars närverk så tror jag det handlar om flera tiotusentals personer.

 6. Stefan Löfven och Morgan Johansson de vaknar säkert inte längre när det ena alarmet efter det andra ringer högljutt.
  Politikerväldet de lever i en totalt hermetiskt tillsluten bubbla där inget syre kommer in.

 7. Ja, det är ju sällan några större summor ungdomar bär med sig. Inte ens en dyr märkesjacka har särskilt högt andrahandsvärde, så nog handlar det snarare om att dominera och visa sin makt!

 8. Får jag komma med ett sarkastiskt råd. Säg upp dig och lev på bidrag så har du inte råd att köpa dyrgripar till dina barn och dom blir inte rånade.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: