Stäng

Befriande att höra

Veckans Brott som sändes i torsdags tog upp en rad brott som förklarades på ett för SVT rakt sätt.

Bl.a. behandlade man fallet med de två äldre herrar som försvann i småländska Markaryd respektive lappländska Adak.

En av de äldre männen har påträffats död och den andre är fortfarande försvunnen, men har troligtvis bragts om livet även han. De bägge fallen kan kopplas samman till samma gärningsmän. Två gärningsmän som kommit till Sverige från Ukraina för att plocka bär. En av mördarna, Yaroslav Lavryniv, greps i Tyskland i augusti.

Bild från Polisen

Den andra mördaren, Olexsandr Traiduk, Är i skrivandets stund på fri fot.

Bild från Europol

Därefter fick vi höra en förvisso gammal nyhet, men ändå välgörande. 50% av alla villainbrott i Sverige och hela 90% av alla bil- och båtstölder begås av internationella ligor från främst Östeuropa.

Det mest klargörande kom från en av Veckans Brotts bisittare, Boråspolisen Nadim Ghazale. Så här svarade han på frågan om att utvisa kriminella utlänningar.

Vad säger detta oss? Först och främst att etablissemangets dröm om öppna gränser blev till en mardröm där de kriminella är de som passerar Europas gränser med de bredaste leendena. Det andra är att vanliga, hederliga medborgare struntar i konventioner och annat som skyddar kriminella utlänningar från att utvisas. Den egna och de anhörigas trygghet går före respekten för kriminella utlänningars framtid i hemlandet.

Se hela Veckans Brott här

 

7 reaktioner på “Befriande att höra

 1. Hon säger att det är en’ Het politisk fråga’.
  Det säger Allt om ett av de extremaste idiotiska landet på jorden.

  Politiker-patrasket måste väck ASAP!

 2. I Rumänien kan man gå till marknaden och köpa billiga handverktyg med svenska företagsnamn graverade. Försäljningen sker helt öppet

 3. Nja, inte så befriande för min del, utan bara propaganda och hjärntvättsom vanligt!

  Nu var ju dessa från Ukraina och kunde offras! Sen går det ju hur bra som helst att smutskasta Östeuropa, där bor ju bara rasister!

  Den som tror att det hade stått samma om det varit Somalier eller Syrier kan ju räcka upp handen!

 4. Kallar verkligen Europol honom för man!

  Hur vet dom vilket kön hen identifierar sig med?

  Vidrigt! Den svenska åsiktspolisen, (tidigare ordningspolisen) måste genast lägga arkiveringen av våldsbrott och våldtäkter åt sidan och ingripa mot detta grova brott!

 5. Ghazale är politisk korrekt och SD-hatare. Någon aktiv ”polis” är han inte längre utan jobbar med rekrytering. Han brukar framhålla sig själv som framgångsrikt exempel på invandrad skattebetalare. I själva verket är han ytterligare en skattefinansierad invandrare som svensken måste betala till för att hålla reda på andra invandrare.

 6. Ja, vi skulle nog mått ganska så bra av att också sätta oss in i Omars Pakt. Den talar exakt om hur det muslimska samhället kommer att förtrycka och förnedra icke-muslimer och judar den dagen de infört sitt kalifat.
  Det kan också vara upplysande att läsa Kairodeklarationen. Den skapades 1990 för att vara mera anpassad till islam än vad FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna är.
  I denna deklaration har man dock själv ogiltigförklarat alla artiklar man tar upp, om de skulle bryta mot sharia, vilket gör att dessa ca 25 artiklar från 1990 är som ett slag i luften vad gäller respekten för de mänskliga rättigheterna.

 7. Islam hänvisar till koranen.
  Muslimer har att leva efter koranens regler.

  Kristna har bibeln som rättesnöre.
  – men lever inte efter den;
  ”öga för öga och tand för tand” säger bibeln.
  Dags att följa bibelns budskap!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: