Stäng

9 reaktioner på “Dagens

 1. Kanske något att tjäna pengar på,
  att ha ett elverk i bilen för uthyrning
  till nödställda elbilar.

 2. Eldrivna bilar kommer aldrig att fungera på jorden. Anledningen är att det kommer inte att finnas tillräckligt med EL.
  Koppla in hjärnan ( om ni har någon ) Flera miljoner mobiler skall laddas, Miljarder datorer skall köras, diskmaskiner, tvättmaskiner, båtar, flygplan, reservaggregat och dylikt skall kunna användas. VAR SKALL VI TA ALL EL ????????????????

  1. Provocerande inlägg att be mig koppla på min hjärna.
   Mitt hustak är inte till fullo täckt med solceller men jag klarar min egen elförsörjning till 99% (p.g.a skatteregler). Täcker jag hela mitt tak skulle jag även kunna täcka elbehovet för en framtida elbil.
   Däremot är problemet att lagra el hemma. Idag säljer jag el på dagen och köper el på kvällen billigare. Det blir som mitt ”batteri”. Om batteritekniken utvecklas så hoppas jag att jag kan ha batteribank i källaren som jag tar av på kväll/natt.
   Självklart kan inte hela världens bilar köra på el, men det beror inte på elbrist utan snarare brist på råvaror som behövs för batterierna. Med kärnkraft skulle hela världen kunna elektrifieras men jag skulle inte rekommendera det i Afrika och Mellanöstern eftersom de inte ens klarar att ta hand om sig själva.

   1. Och jag har INTE installerat solceller för miljöns skull. Jag gillar bara inte att betala skatt och moms och gör allt för att slippa betala pengar till sossarnas sociala experiment.

 3. Som jag skrivit innan – Ringhals 2 stängs för gott nästa månad, ettan nästa år.

  Någon fiffig uppfinnare få fixa en dieseldriven elgenerator som släpvagn sedan, bara kroka på och koppla in, annars så kommer du snart inte många meter med din ”miljövänliga” elbil.

  1. ”Ta sig fram” med en elbil är inte så svårt.
   Svårare är att hålla elbilen varm när det är -20 utanför, tillkommer vindeffekten när man kör..
   ( för info: Noll grader motsvarar -30 i 100kmh…)
   Iaf JAG vill ha vindrutan ren..
   Kommer de att levereras med extrafiltar i fluffiga färger, eller kanske en bensinvärmare?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: