Stäng

Sveriges nationalsång stryks ur nya kursplanen

SKOLAN. I december lämnar Skolverket in sitt förslag till ny kursplan i grundskolan till regeringen. Nationalsången och psalmer har därmed strukits ur musikundervisningen för lågstadieelever.

– Borde ha begripit att förslaget skulle bli kontroversiellt, säger Skolinspektionens tidigare överdirektör Hans Albin Larsson till Lärarnas tidning.

-Pettersson ser att eleverna i högstadiet endast har 25 timmar om året i historia och det funkar naturligtvis inte. Geografi ska också skäras ned, jag vet inte vad som ökar men misstänker att det är genus och annat trams.

Givetvis ska alla kunna sjunga med i Sveriges Nationalsång. Nationalism är fint.

Kronprinsessans bröllop 19 juni 2010

Bortaplan mot Nederländerna 2010

Hemmaplan mot Italien 2017

Ultima Thule…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 reaktioner på “Sveriges nationalsång stryks ur nya kursplanen

 1. Borde vara obligatoriskt på morgonsamlingen att avsluta med att sjunga tre strofer ur Du gamla du fria….. Alla timmar med svamlet om genus vetenskap kan strykas, det är bara svammel.

 2. Den stora skillnaden är/blir att vår nationalsång har inte spelats
  genom stora PA – anläggningar från kyrktornen i hela Sverige.

  Nu när vi blir underhuggare till muslimerna kommer vi tvingas
  lyssna till deras allah-rop från varenda moské i hela Vårt (f.d)
  Fosterland.

  Grattis till dig som är ung och som kommer att ställas under
  kontroll från ”lagarna” i koranen!

  => skyll dig själv – du gör ju inget åt katastrofen!

  Jag har tjatat om ”Grannsamverkan mot stöld” och förespråkat
  ”källarmöten” i små grupper som ska hjälpa invasionstrupperna
  att få en intensiv hemlängtan.

  Jag har samtidigt uppmärksammat risken att de som arrangerat
  katastrofen, LANDSFÖRRÄDARNA, kan gå till motangrepp och
  påkalla att medborgargarden är förbjudet.

  Tänk över din situation – och den kommande!

 3. Socialdemokraterna jobbar vidare på att Sverige ska anpassa sig till muslimerna, hur ska man annars tolka detta! Det börjar med att plocka bort nationalsången och psalmer för barnen, låter muslimer sitta som nämndemän, plockar in dem i olika styrelser och inom politikern, låter de bygga moskéer och ha böneutrop osv: Ingen absolut ingen har frågat oss svenskar vad vi tycker, de är för fega för att låta oss ha en folkomröstning om det, för de vet att svensken hade röstat ner socialdemokraterna. Då är det lättare att krypa för muslimerna, fega socialdemokrater finns det gott om. Min fråga till dem är NÄR ska muslimerna börja anpassa sig till oss!!

 4. Försöken att utplåna allt som är Svenskt pågår för fullt.Men vår vackra nationalsång kommer dom ej lyckas med att tysta.Tänk bara alla stora sportevengemang och Sverige ev.vinner guld.Skall vi då sjunga internationalen istället , och vifta med flaggor med hammaren och skäran på ? Skulle inte tro det.

 5. Welcome to No Mans land.
  De byter snart ut landsnamnet Sverige till Skämsland,
  f’låt det var fel, de kan inte ha med Ä så då blir det Skamland.
  Varje dag tar de bort en bit ur hjärtat på vårat älskade fosterland
  Och de kan inte med att skämmas
  så vart är vi på väg!!!!

 6. citat: Av mäktiga herrar som George Bush Sr, Carl Bildt och andra redan på 90-talet benämner- ”The New World Order”, med målsättning att skapa en neo-feodal världsordning med en styrande teknokratisk elit och övrig befolkning på jorden kraftigt reducerad i antal totalreglerade, kontrollerade och övervakade.

  Visste ni att adelsmannen och globalisten Carl Bildt ända sedan ungdomen varit en påläggskalv för globalisterna med uppgift att hjälpa socialdemokraterna att leda oss in i The New World Order?

  LÄNK:https://hagenbo.blogspot.com/2019/10/om-nationen-sveriges-totala-sonderfall.html?fbclid=IwAR3KHbVprI_Bn4-HOMenN0bH8ni-QE2HoINzOe1xR3xN0pQ7oV1JDB-ObPQ

 7. Måste kontrolläsa kontraktet, som socialdemokraterna har med
  muslimerna sedan 1999.

  Troligen ingår uteslutandet av nationalsången
  i kraven från muslimerna?

  Muslimerna blir naturligtvis KRÄNKTA när de hör svenska
  nationalsången.

  Tänk er en muslim med rumpan i luften och mumlande
  något osammanhängande, som samtidigt skulle höra
  svenska nationalsången – vilken stressande situation!

  Enligt kontraktet måste vi anpassa oss till muslimerna!

  Är du nöjd med LANDSFÖRRÄDARNAS kontrakt?
  Gör du något åt det?
  Vill du vara med om att muslimerna tar över Vårt Fosterland?
  Jag är så gammal att jag kan skita i katastrofen!
  Mina barn förstår inte hotet – ännu.

 8. Och våran styrande regering jublar över förslaget, äntligen får man bort rasisten som sjunger om en egen nation.

  Finns nog inget annat land i hela världen som har så korkad regering eller läroplan, som att försöka ta död på den egna nationen som andra byggt upp

  Ni som ger mig tummen ner, fram med bevis om att andra länder försöker med läroplanen eller regering utplåna sin egen nation

 9. Är det inte lika bra att använda det ljuva ljudet från en minaret,
  när nu inte nationalsången får användas det är väl ändå det
  dom siktar på så småningom?

  Någon som är förvånad över den Svenska skolan och dess
  Resultat??

 10. Sverige är numera ett land som officiellt idkar total självförnekelse. I sann vulgärfeministisk och vänsterextremistisk anda praktiserar man i en ytterst motbjudande form nedmontering av alla nationellt sammanhållande värden. Skolavslutningar får inte äga rum i kyrkan, nationalsången får inte sjungas i skolan och den så kallade nationaldagen är mest ett statligt propagandajippo för att välkomna nyanlända raketforskare och pensionsräddare. Etablissemanget har satt dolk i eget bröst och gjort sina egna medborgare till fattigjon. Folkförräderi/Landsförräderi i dess mest perversa form!

 11. Läroplanen

  Skolväsendet vilar på demokratins grund. Skollagen (2010:800

  Människolivets okränkbarhet, individens frihet och integritet, alla människors lika värde, jämställdhet mellan kvinnor och män samt solidaritet mellan människor är de värden som skolan ska gestalta och förmedla. I överensstämmelse med den etik som förvaltats av kristen tradition och västerländsk humanism sker detta genom individens fostran till rättskänsla, generositet, tolerans och ansvarstagande.

  Skolans uppdrag
  Utbildning och fostran är i djupare mening en fråga om att överföra och utveckla ett kulturarv – värden, traditioner, språk, kunskaper – från en generation till nästa.

  Tar Skolverket bort nationalsången och några av de vanligaste psalmerna i förslaget till kursplan i musik?

  Nej, men i musik föreslår vi formuleringen ”Musik som knyter an till elevens vardagliga sammanhang och musikaliska traditioner vid olika högtider” istället för ”nationalsången och några av de vanligaste psalmerna”. Det ger läraren ett större utrymme att anpassa musikval till musikaliska traditioner vid olika högtider. Landets musiklärare vet att nationalsången och de vanligaste psalmerna ryms inom ”musikaliska traditioner vid olika högtider”.
  Källa: skolverket

 12. Det är väl helt i linje med vad som speglar det Svenska samhället av i dag ,vem kan sjunga Du gamla du fria när man ser vad som pågår utanför stugfönstret .
  Nä då passar nog Gustav II Adolfs psalm in bättre ” Förfäras ej du lilla hop” Visserligen är det en psalm men det får vi väl tåla .

 13. Enligt regeringen är det ”att vara Svensk” det värsta man kan vara.
  IS behöver inte göra ngt alls, bordet är dukat, med avhuvade Svenskar?

 14. Nedrustningen av det Svenska kulturarvet pågår som planerad. Inte är jag Svensk men själen blöder när man se på detta

Kommentera

%d bloggare gillar detta: