Löfven: Kompetensregnet kan plocka skräp


BIDRAG. Stefan Löfven skickar nu en signal till landets nyanlända – alla som kan ska jobba. Det är bra för dem som är här, men Löfven har inte fattat att gränsen ska stängas. Det ska inte bli några fler nyanlända, det ska bli återvandring.

Men för både friska invandrare och svenskar borde det vara arbetsplikt. Inställning 07:00 varje morgon, hemgång 16:00. Frånvaro medför avdrag på bidragen.

Vi behöver också ett bidragstak: En familj med fyra barn i Stockholmsområdet som lever på socialbidrag får 33.014 kronor/mån. Om en av föräldrarna börjar rensa stränder, minskar den samlade inkomsten till 32.994 kronor enl RUT, twittar Benjamin Dousa (m).

-Pettersson undrar vad PK-etablissemanget sagt om Sverigedemokraterna kommit med ett liknande rasist/nazistiskt/fascistiskt förslag?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


25 responses to “Löfven: Kompetensregnet kan plocka skräp

 • Rolf

  Vilken ekonomisk s k migrant vill städa och röja sopor, när de får lika mycket och har hela dagen fritt? Blir man van att få utan krav på motprestation, blir det uppförsbacke att försöka förändra dennes syn på det svenska samhället.

  Gilla

 • SvenskMan77

  Som fastighetsskötare vet jag att muslimerna inte ens vill ta hand om sin egen skit så…….

  Gilla

 • Argus

  För en gång skull håller jag med Löfven. Fast, jag tror inte att han tänkt tanken färdigt eller så har inte miljötalibanerna sagt ifrån.

  Jag håller som sagt med Löfven men anser också att skräp skall plockas där det finns i största volymerna. Med andra ord i Afrika, Asien och Stilla havet. Naturligtvis skall ersättningen utgå i lokal valuta och efter lokala nivåer samt att det tas ur biståndsbudgeten.

  Gilla

  • grunehetgrot

   Det passar bra med STEFAN LÖVÈN som arbetsledare på arbetsplatsen där man skall lära sig att ta hand om invandrarnas sopor.

   Gilla

   • grunehetgrot

    Det skall givetvis vara ”där invandrarna är sig ta hand om invandrarnas sopor”.

    Gilla

 • Olof.p

  Vi har redan haft denna diskussionen i Göteborg. Det var inte flyktingarna som inte ville arbeta. Det var vänsterfeministerna som inte tyckte flyktingarna skulle ha sånt skitgöra. Då blev renhållningsarbetarna förbannade när vänsterfeministerna kallade deras jobb för skitgöra. Sen blev det inget mer med det.

  Gillad av 1 person

 • Billy Boy

  Arbetsplikten att rensa skräp borde även gälla det avfall som kastats i diken utefter vägnätet i hela Sverige. Stora som små vägar skall självklart ingå.

  Gilla

 • oljeborr

  På nittiotalet hade vi hjälp av arbetslösa som jobbade med våra terrängspår. Då räckte det med en rastkoja och redskap. Undrar om Löven inte är medveten att i dag ska det vara utbildning, arbetskläder, skyddsombud, förman, jämlikhetsstadga, kurs i säkerhet mm.

  Gilla

 • gamgubben

  Naturligtvis skulle det meddelas varje nyanländ, över 17 år, att de ska jobba. Får de en uppmaning att infinna sig till arbete men inte kommer skall bidragen minska. Jobb i denna mening är de enkla som ex. vis plocka skräp, skotta snö eller gå ut med åldringar i rullstol.

  Gilla

 • SVENSK

  När man gick i småskolan fick man inpräntat i sig att aldrig kasta skräp annat än i papperskorgar. Flera gånger anordnade också skolan skräpplockardagar då samtliga elever var ute och plockade skräp i diken, på trottoarer och gräsmattor i den statsdel jag bodde. Det var bra! efter det slängde man inget skräp i naturen. Varför är det då så skräpigt idag? Vilka av de som vistas i landet har inte fått denna fostrande utbildning i skolan? Om kompetensregnet ska plocka skräp (vilket dock är bra i princip) kommer det sannolikt senare att kastas ännu mera skräp som ”hämnd” för ”kränkningen” att tvingas plocka!?

  Gilla

  • Fyllfinnen

   Det var länge sen skolan var en läroplats för ett framtida leverne, det är mer en flumskola för inkvoterade lärare och rektorer med rätt genus / värdegrund och allas lika värde i CV:t

   Gilla

   • SVENSK

    Allt från dagis och uppåt har förvandlats från livsförings- och kunskapsinstitutioner till rena indoktrineringsanstalter!

    Gilla

 • ossie

  Skicka ut denna ”regering” att plocka skräp så gjorde i alla fall nån nytta och mindre skada.

  Gilla

 • Vandella

  Ju mer vi tvingar dem att arbeta ju färre rån begår de, men helst ska de ut, de är inte svenskar och kommer aldrig bli.

  Stryk P:et i PUT.

  Gilla

 • he adamsson

  Alla fattigpensionärer, sug på denna information:
  En familj med fyra barn i Stockholmsområdet, som lever på socialbidrag får 33.014: kronor i månaden !!!

  Gilla

 • Ståfräs

  Alla som sett ngn Somalier arbeta kan räcka upp en hand, ngn? inte ngn?

  Gilla

 • Peter Sjöström

  Det första och största skräpet de bör plocka bort är Löven själv . Mvh Sjöström

  Gilla

 • Nicklas

  Varenda förslösad skattekrona borde betalas tillbaka till oss skattebetalare.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: