Stäng

Löfven: Kompetensregnet kan plocka skräp

BIDRAG. Stefan Löfven skickar nu en signal till landets nyanlända – alla som kan ska jobba. Det är bra för dem som är här, men Löfven har inte fattat att gränsen ska stängas. Det ska inte bli några fler nyanlända, det ska bli återvandring.

Men för både friska invandrare och svenskar borde det vara arbetsplikt. Inställning 07:00 varje morgon, hemgång 16:00. Frånvaro medför avdrag på bidragen.

Vi behöver också ett bidragstak: En familj med fyra barn i Stockholmsområdet som lever på socialbidrag får 33.014 kronor/mån. Om en av föräldrarna börjar rensa stränder, minskar den samlade inkomsten till 32.994 kronor enl RUT, twittar Benjamin Dousa (m).

-Pettersson undrar vad PK-etablissemanget sagt om Sverigedemokraterna kommit med ett liknande rasist/nazistiskt/fascistiskt förslag?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

24 reaktioner på “Löfven: Kompetensregnet kan plocka skräp

 1. Vilken ekonomisk s k migrant vill städa och röja sopor, när de får lika mycket och har hela dagen fritt? Blir man van att få utan krav på motprestation, blir det uppförsbacke att försöka förändra dennes syn på det svenska samhället.

 2. Som fastighetsskötare vet jag att muslimerna inte ens vill ta hand om sin egen skit så…….

 3. För en gång skull håller jag med Löfven. Fast, jag tror inte att han tänkt tanken färdigt eller så har inte miljötalibanerna sagt ifrån.

  Jag håller som sagt med Löfven men anser också att skräp skall plockas där det finns i största volymerna. Med andra ord i Afrika, Asien och Stilla havet. Naturligtvis skall ersättningen utgå i lokal valuta och efter lokala nivåer samt att det tas ur biståndsbudgeten.

  1. Det passar bra med STEFAN LÖVÈN som arbetsledare på arbetsplatsen där man skall lära sig att ta hand om invandrarnas sopor.

   1. Det skall givetvis vara ”där invandrarna är sig ta hand om invandrarnas sopor”.

 4. Vi har redan haft denna diskussionen i Göteborg. Det var inte flyktingarna som inte ville arbeta. Det var vänsterfeministerna som inte tyckte flyktingarna skulle ha sånt skitgöra. Då blev renhållningsarbetarna förbannade när vänsterfeministerna kallade deras jobb för skitgöra. Sen blev det inget mer med det.

 5. På nittiotalet hade vi hjälp av arbetslösa som jobbade med våra terrängspår. Då räckte det med en rastkoja och redskap. Undrar om Löven inte är medveten att i dag ska det vara utbildning, arbetskläder, skyddsombud, förman, jämlikhetsstadga, kurs i säkerhet mm.

 6. Naturligtvis skulle det meddelas varje nyanländ, över 17 år, att de ska jobba. Får de en uppmaning att infinna sig till arbete men inte kommer skall bidragen minska. Jobb i denna mening är de enkla som ex. vis plocka skräp, skotta snö eller gå ut med åldringar i rullstol.

 7. När man gick i småskolan fick man inpräntat i sig att aldrig kasta skräp annat än i papperskorgar. Flera gånger anordnade också skolan skräpplockardagar då samtliga elever var ute och plockade skräp i diken, på trottoarer och gräsmattor i den statsdel jag bodde. Det var bra! efter det slängde man inget skräp i naturen. Varför är det då så skräpigt idag? Vilka av de som vistas i landet har inte fått denna fostrande utbildning i skolan? Om kompetensregnet ska plocka skräp (vilket dock är bra i princip) kommer det sannolikt senare att kastas ännu mera skräp som ”hämnd” för ”kränkningen” att tvingas plocka!?

  1. Det var länge sen skolan var en läroplats för ett framtida leverne, det är mer en flumskola för inkvoterade lärare och rektorer med rätt genus / värdegrund och allas lika värde i CV:t

   1. Allt från dagis och uppåt har förvandlats från livsförings- och kunskapsinstitutioner till rena indoktrineringsanstalter!

 8. Alla fattigpensionärer, sug på denna information:
  En familj med fyra barn i Stockholmsområdet, som lever på socialbidrag får 33.014: kronor i månaden !!!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: