Stäng

Hur lånar du pengar i Sverige, på sju språk?

INVANDRING. Här är en film från Centrala Studiestödsnämnden, CSN, som förklarar pedagogiskt hur nyanlända kan låna pengar. Filmen förklarar att det inte kommer ”en hotfull person” om man inte betalar tillbaka lånet. De obetalda skulderna är uppe i 1,4 miljarder. 

Att studera i Sverige är gratis säger CSN. Hoppas du ska trivas i Sverige.

-Pettersson ser om bidrag, heminredningslån, körkortslån med mera. Ingenstans hör jag om vem som betalar, men det är inte invandrarnas fel…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 reaktioner på “Hur lånar du pengar i Sverige, på sju språk?

 1. varför inte engagera både HA och Bandidos till att kräva in skulderna. Dessa har ju även klubbar runt om i världen som kan ställa upp och hjälpa till. Billigt och säkert effektivt för samhället.

 2. Såg i en ”blänkare” att CSN efterskänker/avskriver studielån för 100-tals miljoner årligen. Uppfattade det som att i huvudsak var lån åt ”raketforskare” det handlar om. Ett flertal av lånen har aldrig betalts med en sekin.

 3. Bidragsregn, med fiffel tre-fyradubbelt bidragsregn. Bilmålvakter, oändligt med gratisböter. Gratis tandvård. Miljonlån som inte behöver betalas tillbaka.. osv osv osv.. Inte konstigt alls att hela arabvärlden, Afrika, skitdelarna av Asien och delar av östeuropa flockar till Sverige. Det är en lotterivinst att komma hit och lura sig in i systemet. Gratispengarna regnar som manna ifrån himmelen, det är värt det hela att man lite töjer på sin moral och kommer med osanningar gällande asylbehov, namn, föräldrars död och ålder osv.. man glömmer sin skam fort när man pillar på sin nya gratis-iPhone i gratislägenheten på Lidingö. Ska bli spännande att se vad som händer snart när det slutar regna.. Dessa människor har ju som sed att lösa alla sina problem med våld.

  1. I Uppenbarelseboken ”Johannes uppenbarelse” i nya testamentet ”visioner för världens slut” står det: ”RUNT LIKET SAMLAS GAMERNA”…………………….Kan liket vara Europa ?

  2. Det är inte konstigt att de som kommer hit har dålig utbildning.
   Dom går i skolan i ett par år och under dessa år pluggar dom hur man får gratis bostad, sjukvård och liknande i Sverige och hur man får ett så högt bidrag som möjligt.
   Dom får också lära sig hur man gör när man blir utsatt för utvisning och hur man klarar sig från detta.

  3. …när man pilar på sin nya gratis tfn… och ringer hem till alla vänner och bekanta och berättar hur bra det är i Sverige. Mycket är gratis och man fåt pengar utan att behöva arbeta.

   Inte undra på att många vill hit.
   Stefan, inse att detta inte fungerar.

 4. Hur kan man vara så naiv att tro att en analfabet kommer att betala tillbaka dessa pengar .Han klarar inte av att studera sig upp till gymnasie nivå . Antingen lever dessa på kriminalitet eller så går dom under jorden och byter identitet eller drar söderut.

 5. ”Filmen förklarar att det inte kommer ”en hotfull person” om man inte betalar tillbaka lånet.” 😂 Man förstår att skuldberget växer.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: