Stäng

Vad är Aagard ute efter?

Martin Aagard, t.f. kulturchef på Aftonbladet, skriver idag en text på Aftonbladet vars syfte är svår att analysera.

Enligt Aagard är Gävleimamen Abo Raad närmast oskyldig till det han anklagas för. De terrorexperter som är pålästa om Raad vet uppenbart mindre än vad Aagard vet och Säpo använder sig av utvisningen av Raad som en alibi för att rädda sin egen inkompetens.

Stiftelsen Doku som granskar islamism får också sin beskärda del av Aagards kritik. De beskylls för att ha en ”agenda” och för att gå politiska ärenden. De här orden borde få en och annan att reagera.

”Privatspanarna som ligger bakom granskningen av Abo Raad är åsiktspoliser i ordets sanna bemärkelse. Genom att kontrollera inlägg på Facebook försöker de leda i bevis att Abo Raad har åsikter han själv förnekar att han har. Det spelar ingen roll hur många gånger han tar avstånd från IS eller att hans medanklagade predikat mot dem. De är i alla fall misstänkta tack vare sin aktivitet på internet”

Doku granskar islamism, är det där skon klämmer? Följande ord i texten avslöjar kanske lite av Aagards egen agenda.

”I Sverige får man fortfarande tycka vad man vill, ja, nästan säga vad man vill, utan att säkerhetspolisen låser in dig. Frågan är om det även gäller utländska medborgare. Och muslimer”

Ju mer man läser, ju mer inser man att Aagard försöker slå an på rasistdebatten. Abo Raad är muslim och kritiserar man muslimer och islam är man uppenbart rasist och islamofob, även om Sveriges säkerhetspolis säger sig ha så starka bevis på att Abo Raad är ett hot mot rikets säkerhet.

Jag har svårt att peka på syftet med denna drapa, men så läser jag tidpunkten när detta publicerats i Aftonbladet.

Berusad på rödvin kanske? Möjligen en förklaring till texten…

Aftonbladet

De ansvariga på Doku har skrivit ett svar i sociala medier.

6 reaktioner på “Vad är Aagard ute efter?

 1. Finns väl ingen som förstår någotsom skrivs på den blaskan,
  det jag inte förstår är varför det Norska bolag som sägs
  äga skiten fortsätter att finansiera det?

 2. Han fick sina egna tankar nedskrivna av någon annan som är mer skrivkunnig, och då gick det så här. Inte tror jag det är någon annans tankar än hans som är skrivna

  Ytterligare en som borde blivit en våt fläck på lakanet

 3. Martin Aagård, t.f. kulturchef på Aftonbladet har naturligtvis ingen ”agenda”. Han är ju bara så kulturell, så han vet bara bäst.

  Vi har ju en ”likadan tyckare” som kulturchef på Expressen, vid namn Jens Liljestrand.

  Vilken brist på värdighet dessa två besitter.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: