V ratar hedersvåldet


”I svenska förorter blir klimatet allt mer kvinnofientligt. Kvinnor är inte längre välkomna på en del kaféer. Unga tjejer kan inte vistas ute efter middagstid på vissa platser. Kvinnor kan inte klä sig hur de vill”

Så skrev dåvarande vänsterpartisten Amineh Kakabaveh i en debattartikel i Expressen 2015. Strax efter publicerade tre av hennes partikamrater ett svar i Aftonbladet där de hävdade att Kakabaveh ökar splittringen i samhället genom att peka ut förorten.

2017 valde Vänsterpartiet att peta Kakabaveh från riksdagslistan och så i höstas uteslöts hon från partiet. Partiledningens förklaring var att hon spridit falska nyheter och delat en ”högerextrem” film i sociala medier, men dessa händelser inträffade efter att Kakabaveh uttalade sig om hedersförtrycket i svenska förorter.

Nu lägger Vänsterpartiet snart fram ett nytt partiprogram och i det saknas relevanta åtgärder mot hedersvåld och hedersförtryck. Varför frågar sig säkert många, då partiföreträdare ständigt använder feminism och uttrycket ”allas lika värde” i var o varannan debatt. Beror det möjligen på att hedersvåld och hedersförtryck sammankopplas med invandringen från vissa kulturella strukturer?

Det enda i förslaget till Vänsterpartiets partiprogram som nämner ordet ”heder” är följande meningar.

” Nedvärderingen tar sig olika uttryck och kan legitimeras mer eller mindre dolt genom alltifrån myndighetsutövning och hedersrelaterade föreställningar till sociala normer”

Jag misstänker att Jonas Sjöstedt och andra kommun….förlåt, vänsterpartister, kommer att få frågan framöver och skriver de inte om partiprogrammet till att innehålla konkreta åtgärder mot detta importerade fenomen, är kommun…förlåt, vänsterpartisterna, hycklare och inget annat.

TT


10 responses to “V ratar hedersvåldet

 • Peter Sjöström

  Kommunismen är väl ett sk klanstyre . Det var den judiska klanen/ klaner i Ryssland som med hjälp från judiska pengar tog/ stal makten . De flesta i den revolutionens topp var judiska . Duman hade mycket högt antal judar . Så , nu fick jag skriva av mig lite om min aversion mot sionismen och dess tentakler . När får vi se Sjöstedt på ett Bilderbergmöte ? Trevlig Allhelgonahelg på er . Sjöström

  Gilla

 • Kapten Bölja

  Vänsterpartiet är så pass kapitalistiska att de skiter
  i hedersvåld när det gäller röstboskap..

  Röstboskap innebär mer pengar in i vänsterpartiets
  kassakista,

  Gilla

 • valentin

  Hycklare är de allehopa allehopa Amineh med

  Gilla

 • Gringo

  Detta är precis det samhället en kommunist vill leva i, ju mer våld, död, anarki ju bättre trivs en kommunist. Jag svårt att hitta en politisk gren som älskar död och förintelse så mycket som kommunisterna.

  Gilla

 • blabaris

  Jag håller precis på att läsa sou 2018:69 – Ökat skydd mot hedersrelaterad brottslighet

  Jag fastnade för två meningar:

  ”En rädsla för att peka ut vissa grupper får således inte leda till att det görs avkall på de utsattas rättigheter.”

  ”Att majoriteten av befolkningen i Sverige inte agerar utifrån sådana föreställningar, varken inom ramen för det tillåtna eller när brottsliga gärningar är för handen, är således inte ett skäl för att undvika att ingripa mot hedersrelaterad brottslighet genom lagstiftning”

  Tycker bara det är så talande dessa meningarna.

  Tänk tvärtom ett litet tag:

  När homosexuella fick samma rättigheter som alla andra. Det var en liten grupp och majoriteten var hetro men man valde att se till de utsattas rättigheter istället för att fastna vid vad människor kände och tyckte om homosexuella.

  Gilla

 • Tony

  Be inte om ursäkt för kommunist, Jonas Sjöstedt representerar det allra sämsta hos kommunismen, hyckleriet. Det går bra att gapa om kvinnors lika rättigheter här hemma, att vi sen massimporterar ännu värre kvinnoförtryck lotsas denne storhycklare inte om, bara för att få några extra röster till deras unkna parti.

  Gilla

 • Maja

  ” Vi skall satsa på polisen och se till att SD och M inte får makten 2022″ sade Sjöstedt på morgon TV nyheter. Vänstern kommer att växa till nästa val.”
  Han är en kaxig jävel.
  När man säger något bör man kunna motivera varför.Han sade att Lo medlemmar är mycket närmare V än SD.Han vill inte erkänna fakta.

  Gillad av 1 person

 • Rolf

  Det är inte området i sig eller husens fel, att det sker kvinnoförtryck. Det är givetvis innevånarnas egna värderingar som avspeglas i förtryck.
  Vi kan väl inte acceptera begränsningar i frihet ökar, bara för att inte kritisera vissa grupper? Typisk vänster retorik. Vi lever i Sverige och här ska svenska värderingar gälla.

  Gilla

 • Bajen666

  Klart som korvspad att det ser ut så här i (V) man retar inte upp sina kärnväljare i onödan.

  Gilla

 • MrF

  Kan bara tolkas som att V strävar efter Klansamhälle och Kvinnoförnedring !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: