Topp-sosse söker riktigt arbete


ARBETSMARKNAD. Det är inte vanligt att tidigare toppolitiker går tillbaks till den vanliga arbetsmarknaden och därmed ned rejält i lön. Ett undantag är förre språkröret och utbildningsministern Gustav Fridolin (MP) som dagen efter han slutade i riksdagen började arbeta som lärare och undervisa i historia, religion och samhällskunskap på allmän linje vid Stadsmissionens folkhögskola i Liljeholmen, Stockholm. Där går det mest unga vuxna som av olika skäl inte har gymnasieutbildning. Fridolin har även avstått från alla typer av avgångsvederlag och riksdagspension. 

Nu söker tidigare kommunstyrelsens ordförande och gruppledare för Socialdemokraterna i Göteborg jobb som lastbilschaufför. – Vad fasen, jag är ju uppvuxen med det här. Min pappa var åkare och det var han som lärde mig köra lastbil, säger Ann-Sofie Hermansson, till SVT Nyheter Väst.

Igår twittrade ”Soffan” Hermansson om att hon förnyat sitt yrkeskompetensbevis för sitt lastbilskort. Något som behövs för att kunna söka arbete hos någon åkare.

Efter många år inom politikens värld, bland annat som politisk sekreterare till Mona Sahlin i regeringskansliet, politisk sekreterare på LO-borgen och sedan tillbaka till Göteborg för att så småningom bli den högste inom kommunledningen, lämnade hon politiken förra året under stor dramatik.

-Pettersson säger att menar ”Soffan” allvar ska hon ha all respekt. Sosse-politiker som bidrar till välfärden är det ont om.

För övrigt borde alla politiker omfattas av en månads uppsägningslön, och A-kassa på samma villkor som alla andra. De säger själva att de är duktiga och borde inte ha några problem att hitta jobb.

Om Ann-Sofie Hermansson på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


10 responses to “Topp-sosse söker riktigt arbete

 • gamgubben

  Kanske finns det hopp om att pojken till slut blir man.

  Gilla

 • Blodsven

  Riktigt stora husbilar kräver C-kort att föra fram, så det kanske är egentliga anledningen…

  Gilla

 • Fiona1177

  Sen har vi alla dom som befinner sig på ”Elefantkyrkogården”. Gör dom något öht och i så fall vad? Är dom ens på ”jobbet” eller kvitterar dom bara ut sin lön? Hur många är dom egentligen?

  Gilla

 • Topp-sosse söker riktigt arbete – Suzie Weathers

  […] publicerad på Petterssons gör Sverige lagom!: ARBETSMARKNAD. Det är inte vanligt att tidigare toppolitiker går tillbaks till den vanliga […]

  Gillad av 1 person

 • ulsansblogg

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Vi gör vågen, en sosse som inser sina begränsningar men biter ihop och är samhällsnyttig. Så borde alla politiker bete sig när de på ett eller annat sätt mister sina förtroendeuppdrag. Något för Annie Lööf att tänka på när hon lite föraktfullt talade om lastbilschaffisar.

  Gilla

 • Peter Sjöström

  All respekt och heder för de 2 . Mvh Sjöström

  Gillad av 1 person

 • Kapten Bölja

  Se där ja – en representant för det så kallade arbetarepartiet
  som inte är för fin för att ta ett vanligt knegarjobb efter att den
  politiska karriären är över.

  Veronica Palm och Lars Ohly var ju för fina att ta ett vanligt
  knegarjobb – å andra sidan tillhör de ju rödvinsvänstern som
  över ett antal rödvinsglas för teoretiska diskussioner om
  arbetareklassen.

  Gilla

 • Thorsten Schütte

  Soffan och Fridolinen är värda respekt för det här, det framförde jag till Fridolin personligt efter ett föredrag han höll i vår församling.
  Jag tycker att man bara ska få sitta kvar som politiskt ”vilde” om man har blivit inkryssad, annars får man lämna över till partiets ersättare.

  Gilla

 • Totta

  Skulle vilja köra lastbil med släp, långtradare kallas det visst. Man hämtar upp meloner i Afrika och säljer dem till nån på Hötorgshallen, för att göra Greta glad och inte köra tom ner till Afrika fyller man kärran med s.k. ”svenskar”. Då jag är humanist så skulle jag se till att de varken fryser ihjäl eller får slut på syre, men ner skall de!

  Gilla

  • Bbeaver

   Mycket bra, ta med dig Reinfeldt , V. Palm o Fridolin, så lovar jag jag att kasta blommor på din bil samt tacka tomtarna för att dom lämnade Sverige

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: