Livstidsdömde terroristen Al Amin Sultan får inte läsa koranen ifängelset

TERRORISM. Al Amin Sultan reste ner till Syrien och deltog, tillsammans med Hassan Al-Mandlawi, vid avrättningar där två män fick sina halsar avskurna i Aleppo under våren 2013. För det dömdes de båda till livstids fängelse för terroristbrott.

Al Amin Sultan har tidigare avtjänat sitt straff inne i superbunkern Fenix på Kumla. För närvarande sitter han på Hallanstalten, också det ett fängelse med högsta säkerhetsklass.

Inne på Hall har han nu en tvist med Kriminalvården – om Koranen. Böckerna som bråket handlar om är ”Tafsir Ibn Kathier” volym 1, 2, 5 och 8. De får inte terroristen ha.

”Beslutet motiveras av säkerhetsskäl då de aktuella böckerna bedöms kunna äventyra ordningen och säkerheten i anstalten”, skriver Kriminalvården i sitt beslut.

Kriminalvårdens huvudkontor skriver att innehav av böckerna ”kan verka provocerande och skrämmande” och att de vidare bedöms ”kunna brukas i syfte att radikalisera medintagna”.

Den dömde terroristen överklagade och tog det hela till förvaltningsrätten. Rätten ger Kriminalvården rätt: Al Amin Sultan får inte ha böckerna.

-Pettersson tycker att Al Amin Sultan och hans kompis Hassan Al-Mandlawi som har begått brott i Syrien ska avtjäna sina straff där och diskutera eventuellt innehav av koranen med mannen nedan…

Låt proffsen ta hand om sina egna…

TIDIGARE 2015-12-14. Två göteborgare döms till livstid för terroristbrott

ISLAM. Göteborgs tingsrätt dömer två män från Göteborg – 30-årige Al Amin Sultan och 32-årige Hassan Mostafa al-Mandlawi – till livstids fängelse för terroristbrott. De döms för sitt deltagande vid två mord utanför Aleppo i Syrien, där två män fick sina halsar avskurna av en grupp män, där flera filmade. En film av ena mordet har hittats hemma hos den ena nu dömde mannen.

2015-12-14_1602 2015-12-14_1601

De åtalade har nekat till att över huvud taget varit på platsen. Åtalspunkterna var terrorbrott alternativt folkrättsbrott – men det är alltså terrorbrott männen döms till, då rätten anser att gärningen utförts för att injaga fruktan i den icke-muslimska befolkningen i Syrien.

Åklagaren menar att de två männen håller i kameran i flera av de klipp som hittats och att det är de som hörs tala svenska i dem.

32-årige al-Mandlawi har en skottskada i huvudet som orsakar honom sådana besvär att han anses behöva en personlig assistens.

”Trots detta anser tingsrätten att det brott som han dömts för är så allvarligt att han inte kan undgå livstids fängelse”, skriver rätten.

-Pettersson anser att de förutom livstidstraffet bör fråntagas sina svenska medborgarskap och avtjäna straffen hos den icke-muslimska befolkningen i Syrien.

TIDIGARE 2015-12-02. Misstänkte terroristen utan rullstol på semester

32-årige Hassan Al-Mandlawi från Irak, som misstänks för terroristbrott i Syrien är enligt advokaten mycket svårt funktionshindrad. Enligt advokaten sitter Al-Mandlawi i rullstol efter en skottskada i huvudet och har talsvårigheter.  men lyckades trots det ta sig ”hem” till Sverige, undrar var det var för fel på Allahs erbjudande. 

Åklagaren vid Göteborgs tingsrätt säger att hon ”vill ge en mer nyanserad bild av hans hälsotillstånd.” Det var i måndags, under terrorrättegångens sista dag, som åklagaren visade bilder från den misstänkte 32-åringens semester i Malaysia strax innan han greps i somras.

Det var GT som först publicerade bilderna, som tidigare inte varit offentliga.

Åklagaren Agnetha Hilding Qvarnström visade bilderna under slutpläderingen för att försöka övertyga rätten om att göteborgaren inte alls är så sjuk som advokaten hävdar.

-Pettersson säger att om Hassan Al-Mandlawi skottskadades i Syrien var än i varje fall inte i sämre tillstånd än han kunde ta sig till Sverige. Det vore bättre om han rest till Allah för vård…

Tre vinstmaskiner häktade för terrorbrott

Åtalas för terrorbrott i Syrien

Detta bildspel kräver JavaScript.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Livstidsdömde terroristen Al Amin Sultan får inte läsa koranen ifängelset

 1. Superbunkern på Kumla !
  Var finns den, undrar en som nu tagit pension efter 35 år som fångvaktare på hotell Kumla Hilton ?
  Skönt att nu slippa dagens mångkulturella patetiska lekstuga innanför murarna.

 2. Sitter i rullstol. Apatiska barn kom jag att tänka på. De är duktiga skådespelare, vill bli servade. Hur kan han så fritt röra sig i Malaysia utan fungerande ben?Han är nog friskare i kroppen än många andra, men huvudet är kaputt.

 3. Bra ingen koran och bara fläskmeny…och då menar jag billiga och riktigt gamla grisfötter med gelé.

  Men egentligen borde han sitta hos sina kamrater i Syrien och inte bekosta oss hederliga skattebetalande Svenskar.

 4. Vad fan gör han här. Skicka honom där han kommer ifrån. Våra väktare skall inte behöva lyssna till hans önskemål.
  Regeringen bör skämmas att de tar tillbaka dessa terrorister.
  Och HUR kom han hit? Med ett regeringsplan antar jag.

Kommentera