”Viktiga steg mot språktest för nya svenskar”

MEDBORGARSKAP. Sverige är ett steg närmare ett test i svenska språket och samhällskunskap för svenskt medborgarskap. Nu tillsätts en utredning som ska ta fram hur provet ska utformas, skriver Liberalernas ledare Nyamko Sabuni på SvD Debatt, bakom betalvägg.

Nyamko Sabuni, pressbild Liberalerna

Utredningen är en punkt som Liberalerna har fått igenom i januariöverenskommelsen, efter många års slit, skriver Sabuni som tillägger att de rättigheter som medborgarskap innebär motiverar att proven införs.

”Det är därför också rimligt att man som medborgare vet hur det svenska samhället fungerar och vilka rättigheter och skyldigheter vi alla har”, skriver Sabuni.

-Pettersson skulle inte påstå att en utredning är ett viktigt steg. Kunskaper i svenska borde vara obligatoriskt för uppehållstillstånd. För övrigt anser jag att vi ska följa FN:s flyktingkonvention. Flyktingarna ska återvända hem när det lugnat ned sig hemma, övriga ska assimilera sig.

Börja återvandring i stor skala enligt FN:s flyktingkonvention och Migrationsverket

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

21 thoughts on “”Viktiga steg mot språktest för nya svenskar”

  1. Det intressanta är väl vad som händer de som ej klarar testet. Förmodligen blir de insatta i något flumprojekt för att det ska se bra ut i statistiken. Indragna bidrag eller utvisning blir nog inte aktuellt. Och utredningen kommer säkerligen att bli en seg historia att skjuta framför sig i åtskilliga år.
    Det bästa vore förstås att de åkte hem och gjorde nytta i sitt eget land, så slipper dom ju att försvenskas.

  2. Nu glömde jag vad jag skulle skriva här!
    Är såå trött idag! Jobbigt att gå upp mitt i natten och ställa om alla klockor! 😉😊😃

    • Hej Tanten !

      Oj då! Tack för att du påminde mig. Men inte måste du ställa om mitt i natten. Jag några omoderna ur som jag måste ställa nu. En klocka fixar det med hjälp av någon långvågssändare i Tyskland. Men de andra är manuella. / T.

  3. ”Språktest!”

    Är inte det något vi hört förut? . . .

    Nej! Bättre upp! Jag tycker som Hans Jensevik lanserar ett projekt: ”Nix to the Six.”
    Läs i texten till del 9 från Swebbtv:s Höstkonferens 2019. Åsså lyssna på konferensen. Hela konferensen är värd Din tid.

    Med vänlig hälsning
    Tomas.

  4. Andra punkter som behöver att ses över är Bidragssystemet, det ska inte vara möjligt att år efter år leva på bidrag, nästa punkt är straffskalorna upprepade brott ska ge utvisning, för det sänder viktiga signaler till
    andra att det är slut med duttandet med brottslingarna, detta oavsett
    hur mycket Batikhäxorna knorrar o demonstrerar, dom kan resa efter ifall dom inte trivs Svenska skattebetalare har ingen anledning att betala
    uppehället till deras älskare?

  5. Fabbe, Kina har 1 skriftspråk och säkert 100tals dialekter som gör att dom inte förstår varandra men kan läsa samma tidningar.
    Dessutom är dom ju över 1 miljard människor. Så hur fan får du det till att vi Svenskar är kallblodiga?

    • De har två skriftspråk, förenklad och traditionell. Du vet nog lika bra som jag att Taiwan tillhör Kina eller hur? Hong Kong likaså.

  6. Hon behöver ha majoritet för sina idéer, och det är långt borta.
    Förhoppningen är att försöka lyfta sina siffror, ganska naivt.
    Men ett utspel kostar inget, och ger inget ansvar.

  7. viktigast vore HIV-test och obligatoriska utvisningar. 1,6 miljoner könsdiskrimineringsaktivister borde inte fått svenska pass de senaste 15 åren av kapten klänning galningar.

  8. Bra men 30 år försent bara. Självklart ska det vara ordentliga tester för att bli medborgare. Det fattar de flesta som kan tänka själva utan några utredningar

  9. invasiva smittspridande arter planterades förr ut i Sverige av myndigheter, t.ex. av galningar på Länsstyrelsen.

Kommentera