Pernille Vermund vill ha folkomröstning om bidrag till invandrare


INVANDRING OCH BIDRAG. Pernille Vermund, partiledare för nationalkonservativa Nye Borgerlige i Danmark ska med hjälp av ett tillägg i konstitutionen, som inte har använts sedan 1963, försöka bromsa extra bidrag till utomeuropeiska invandrare. Dansk Folkeparti stöder, men vänster är emot.

Pernille Vermund, partiledare Nya Borgerlige. Pressbild

Pernille Vermund är så missnöjd med regeringens planer på att höja bidragen för vissa arbetslösa migrantfamiljer att hon kommer att använda en drastisk åtgärd för att försöka förhindra att lagen träder i kraft.

Idag, lördag, kommer Vermund vid Nye Borgerliges årsmöte som hålls i Vejle, att försöka få medlemmarna att kräva att konstitutionens speciella möjligheter att kräva en folkomröstning används.

Det är regeringens kommande förslag om tillfälligt barnbidrag, som särskilt kommer att gå till familjer med en icke-västlig bakgrund som Pernille Vermund protesterar mot. Förslaget gör det mer attraktivt att välja Danmark.

”Vi befinner oss i en situation där en stor majoritet av det danska folketingets politiker valde att behålla den nuvarande migrationspolitiken. Inklusive socialdemokratin. Nu tänker de göra precis tvärtom vad de lovade väljarna. Därför är det helt rimligt att låta danskarna säga sitt i en folkomröstning, säger Pernille Vermund.

Läs mer på Jyllands-Posten…

-Pettersson säger att tänk om vi skulle ha en folkomröstning varje gång regeringen gör tvärtom mot vad de lovat, då skulle vi inte få göra annat än folkomrösta.

Tanken med låga/sänkta bidrag är bra. Vad är det som säger att nyanlända utomeuropéer ska ha samma bidrag som den inhemska befolkningen. Det skulle vara bra med en karenstid…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


10 responses to “Pernille Vermund vill ha folkomröstning om bidrag till invandrare

 • Argus

  Stöd i svenska grundlagen för tvingande folkomröstningar? Glöm det, ”våra” politiker är alldeles för maktkåta. Grundlagarna i Sverige kan förändra på två sätt. Det enda hittills använda är att riksdagen beslutar om det med ett allmänt val emellan. Det andra sättet som borde vara det enda är att riksdagen beslutar om grundlagsändringen och att beslutet bekräftas genom en beslutande, inte rådgivande, folkomröstning på valdagen.

  Om någon undrar varför ingen av de sex folkomröstningar som skett i Sverige efter införande av allmän och lika rösträtt har skett på valdagen är det för att folkomröstningar på valdagen är beslutande och inte bara rådgivande.

  Gilla

 • Mike E

  Info: Partiet ”Venstre” som nämns i artikeln i Jyllands-Posten är inte vänster, det är ett socialliberalt parti.
  Namnet ”Venstre” kommer från att det låg till vänster om den politiska grupperingen ”Højre”.

  Gilla

  • Karzan Tarek

   Att Bromsa bidrag till invandrare kommer tyvärr inte lösa problemet. Däremot tycker jag att man ska begränsa bidraget till max 1+1 år. Där första året får man vänja sig med det svenska samhället och lära sig språket osv. Andra året får man börja leta jobb och sköta sig helt själv. På så sätt får invandrare den hjälpen de behöver och de kommer bidra till samhället genom att betala skatt efter 2 år istället för en belastning på samhället.

   Med denna lösning kommer man slippa invandrare som lever bara på bidrag och man blir inte lika sugen på att komma till Sverige 🙂

   Gilla

   • T Ag

    Kan tänka mig ett bidrag, bidraget till närmaste flygplats för omedelbar leverans till hemlandet, häpp

    Gilla

 • Mike E

  Problemet är att invandrare från Mellanöstern och Afrika har västs vänster, socialliberaler och mäktiga journalistkår inom MSM på sin sida. Dessa femtekolonnare som nu kontrollerar väst saknar alla de kvaliteter som skapade historiens mest avancerade, upplysta, fria och rika civilisation och håller snabbt på att rasera den.

  Gilla

 • Kungen

  Alla typer av bidrag ENDAST till de som är födda i Sverige. Mycket enkelt och rättvist

  Gilla

  • Klas.

   I Sverige gör man allt för att skyffla våra skatte-pengar över araber.
   Kan de inte få dem i Sverige skickar man till Palestina.

   Gilla

 • Kent

  I Sverige får man tillomed retroaktivt barnbidrag.

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Dom ska skriva ett kontrakt så fort dom sätter sin fot på svensk mark, om man missköter sig så åker man ut fortare än man tog sig hit. Om någon i släkten missköter sig åker man ut lika fort. Inte förrän då får man ett anpassat beteende

  Dom ska få ett boende och matkuponger, varför ska dom ha bidrag om dom ska flytta tillbaka när allt lugnat ner sig i landet dom flytt ifrån ?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: