Nationalmuseet i Aleppo återinvigt


UTRIKES. Staden Aleppo i norra Syrien har varit känd i nästan 5.000 år. Innan kriget var Aleppo Syriens folkrikaste stad med drygt 2 miljoner invånare, många av dom har bott kvar hela kriget trots medias rapportering. 

Aleppo i Syrien. Bilder från Wikipedia

Efter att ha varit stängt i sex år har Nationalmuseet i Aleppo nu återinvigts. Museet hamnade i skottlinjen under striderna i Aleppo 2013 och tvingades då stänga.

Nationalmuseet som är Syriens nästa största, har samlingar med arkeologiska föremål från bland annat 800 år före Kristus. Under striderna i staden skyddades delar av föremålen under sandsäckar inne på museet och andra flyttades tillfälligt till Damaskus.

FN:s utvecklingsprogram UNDP, har nu tillsammans med den japanska staten finansierat en återuppbyggnad och i torsdags slog museet åter upp portarna.

-Pettersson tycker det är dags för alla Syrier att återvända hem medsin kompetens och hjälpa president Assad få ordning på landet. Lägg religionen på hyllan och börja arbeta…

Eva zu Beck turistade i Aleppo i juni 2019, nedan hennes personliga upplevelse

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


2 responses to “Nationalmuseet i Aleppo återinvigt

 • Osama

  Bashar al-Assad är den största katastrofen och är den fruktansvärda mardrömmen som det syriska folket lever över hela världen

  Gilla

 • Realist

  Kanske ett tecken på att alla ”syrier” kan återvända till sitt ”hemland” ????
  Eller ??????

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: