Volvo investerar i cybersäkerhet från Israel

TRAFIK. Med allt fler uppkopplade lastbilar ökar behovet av att skydda dem mot hackerattacker. Därför investerar nu Volvo i ett israeliskt säkerhetsföretag. Detta rapporterar NyTeknik.

Bild från Volvo

”Lastbilstillverkaren Volvo meddelade under måndagen att den genom sitt investmentbolag Volvo Group Venture Capital investerar i det Tel Aviv-baserade säkerhetsföretaget Upstream Security, grundat 2017.

Upstream Security utvecklar cybersäkerhetslösningar avsedda för att skydda uppkopplade fordon från otillåten användning. När fordonen kopplas upp mot den molntjänst som används för att administrera flottan kan det ge angriparen möjlighet att attackera flera fordon samtidigt. Upstream Securitys plattform kallas C4 och använder sig av maskininlärning, en form av artificiell intelligens, för att upptäcka attacken på fordonsmolnet, förhindra den samt larma säkerhetscentralen.”

Läs mer på NyTeknik.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Volvo investerar i cybersäkerhet från Israel

  1. Det var bättre förr , då satt det en kusk på en bultavagn i feslukta bakefter en halter klapphingst och skötte transporter genom riket . Inte behövdes det några cyberkopplade lastbilar det rullade på ändå i sakta mak , vart är vi på väg .

  2. => Judarna kan!

    Tänk hur mycket längre vår värld hade varit, tekniskt, om inte
    Hitler, av avundsjuka, hade tagit livet av detta innovativa folk!

  3. I mitten av 90-talet arbetade jag på sabb militära flygplan. Jag utvärderade då ett program med hög säkerhet som var utvecklat i Israel.
    I början av 80-talet tog israeliska forskare fram ett system för mönsterigenkänning. Några andra israeler kom på att man kunde använda produkten i den grafiska industrin. Man gjorde om programmet så att en sättare kunde bryta om sidorna (placera text och bild på rätt ställe) på bildskärm sedan skicka resultatet till tryck. Den stora finska tidningen helsinki sanomat var bland de första tidningarna som provade utrustningen. Så israelerna har alltid legat i framkant vad gäller utveckling av system för säkerhet, vilket behövs i det lilla landet.

Kommentera