Polisen efterlyser Karolin Hakims mördare


BROTTSLIGHET. Polisen släpper bild på en av personerna som misstänks för mordet på småbarnsmamman Karolin Hakim. Förhoppningen är att detta ska hjälpa polisen att få in tips i utredningen.

”Mannen är en av gärningspersonerna som utförde mordet”, skriver polisen i ett pressmeddelande på sin hemsida. Karolin Hakim sköts till döds i Malmö den 26 augusti då hon bar på sitt barn.

Mannen är en av gärningspersonerna som utförde mordet. Polisen önskar också upplysningar om var mannen brukar vistas eller befinner sig.

Tips och upplysningar i ärendet lämnas till Polismyndigheten via 114 14, kontaktformulär eller genom att vända sig till närmsta polisstation.

En av Karolin Hakims mördare

En av Karolin Hakims mördare

TIDIGARE 2019-08-27. Karolin Hakim avrättades i Malmö

BROTTSLIGHET. Läkaren Karolin Hakim, född 1988, mördades med skjutvapen på öppen gata på Sergels väg i Ribersborg, Malmö, vid tiotiden på måndagsmorgonen. Karolin bodde på Sergels väg i en hyresrätt på 93 kvadrat. Ribersborg är ett av Malmös rikare och mer välmående områden.

Naief Adawi och Karolin Hakim. Bild från morfars instagram, fem dagar gammal.

Vittnen uppger att kvinnan bar på ett litet barn när hon sköts och det mesta tyder på att hon var måltavlan för skjutningen. Barnet föll i marken när hon sköts men fick inga allvarliga skador.

Karolin Hakim, kommer från en familj utan några kopplingar till organiserad brottslighet. Efter mordet flydde gärningsmannen i en Mercedes av kombimodell som senare hittades uppeldad i Lorensborg.

Karolin var vid mordtillfället, enligt uppgifter i media, tillsammans med Naief Adawi som dömdes till 8 års fängelse för Brøndbyrånet år 2008. Vid rånet stals 60 miljoner, det mesta av pengarna, 57 miloner har inte hittats.

Barnet är deras gemensamma barn. Adawi har haft koppling den kriminella M-falangen när den existerade i Malmö. Inget säger dock att han var kriminell idag. Naief Adawi är dock inte skriven på samma adress som Karolin Hakim.

Adawi förde barnet till sjukhus efter mordet på Karolin. I Aftonbladet uppges att hon vittnade i en uppmärksammad rättegång för några år sen och spekulerar i om mordet kan ha med hennes vittnesmål att göra. Mördaren, Isac Drivhall, fick igår skärpt straff, av hovrätten. Elva års fängelse fick Isac Drivhall för mordet Ahmad Elzein.

-Pettersson tycker det är märkligt att Karolin verkar ha varit målet och inte herr Adawi. Är mordet inte gängrelaterat utan ett relationsdrama?

Nu, efter avrättningen av Karolin efterlyser kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) en nationell diskussion över partigränserna om hur liknande brott ska förhindras framöver. – Jag skulle vilja se en samling, i stället för så mycket politiska utspel och retorik, säger Jammeh (S).

-Pettersson säger att Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) tror att dubbelmoral betyder dubbelt så bra. Socialdemokraterna har styrt Malmö i över 100 år, ensamma och med stödpartier. Så S har fått en stad som de verkar villa ha.

När det kommit bra förslag för att göra något åt brottslighet, så har Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) sagt att hon välkomnar alla förslag och allt samarbete med alla partier i Malmö kommunfullmäktige – utom Sverigedemokraterna! Det är dags att Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) fokuserar på vad hon ska göra i stället för med vem. 

Naief Adawi och Karolin Hakim samt deras barn. Bilden från morfars instagram.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


7 responses to “Polisen efterlyser Karolin Hakims mördare

 • SVT skyddar mördare | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] Petterssons hjälpte till så gott vi kunde med Polisen efterlyser Karolin Hakims mördare. Lägg märke till att polisen skriver ”Mannen är en av gärningspersonerna som utförde […]

  Gilla

 • turrim

  Det tog två månader för polisen att visa den bilden. Man har nog själva haft den nästan lika länge.

  Gilla

 • dalmannen

  Börja med att sätta press på hennes man som delaktig i ett rån med 57 miljoner på vift är han lika intressant. Han kanske inte ville dela med sig.

  Gilla

 • Gringo

  Tragisk det som hände, men i klansamhällen tar de hand om de själva och det svenska samhället är chanslösa att döma brottslingarna som har gjort det, för ingen kommer att berätta något än mindre sett något. Men det är väl detta samhälle PK, regeringen och socialdemokraterna vill ha?

  Gilla

 • Kent

  Kling och Klang är verkligen på bettet. Snabbt agerande.
  De säger själva att de har koll på de kriminella i Malmö då borde det vara enkelt för polisen att identifiera personen och bura in honom.

  Gilla

 • Tanten

  Polisen kan ju se registreringsskylten på sina bilder!

  Gilla

 • SVENSK

  Ge Naief all möjlig hjälp att få komma hem till sitt ursprungsland och få lugn och ro med sitt barn!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: