Åtalet mot riksdagsledamot som lurade skattebetalarna på 158.000 kronor läggs ned


BROTTSLIGHET. Förundersökningen om misstänkt bedrägeri mot den tidigare moderata riksdagsledamoten  läggs ned. Bengtzboe lämnade sin riksdagsplats i våras sedan Aftonbladet avslöjat att han tagit emot 158.000 kronor i felaktiga boendeersättningar från riksdagen.

Vice överåklagare Bengt Åsbäck säger i ett pressmeddelande att lagtexten i det här sammanhanget är för oklar, och därför går det inte att säga om ett brott har begåtts. Bengtzboe säger att han var slarvig, men han nekar till brott.

-Pettersson säger att det är svårt att veta var man bor, att Erik 32 år, köpt en bostadsrätt i södra Stockholm där fru och barn bor behöver inte betyda att han själv bor där. Då pendlar han hellre 12 mil enkel till Vrena på den sörmländska landsbygden, där han är skriven.

Annie Lööf (C), Göran Persson (S) och Tobias Billström (M) med flera gjorde som Erik Bengtzboe (M), bara Bengtzboe fick sluta

TIDIGARE 2019-04-16. Riksdagsledamot lurade skattebetalarna på 158.000 kronor

INRIKES. Erik Bengtzboe, född 1987 i Nyköping, är riksdagsledamot och arbetsmarknadspolitisk talesperson för Moderaterna. Herr Bengtzboe har plockat ut över 158.000 kronor extra från skattebetalarna genom sitt folkbokföringsupplägg, rapporterar Aftonbladet

Erik Bengtzboe, pressbild. Foto Fredrik Wennerlund

Erik Bengtzboe är en av moderaternas mer profilerade riksdagsledamöter. Han har varit ordförande för Moderata ungdomsförbundet och är partiets arbetsmarknadspolitiska talesperson. Erik bor största delen av tiden med fru och barn i en bostadsrätt i södra Stockholm. Bostaden är värd mellan 5 och 6 miljoner.  Bengtzboes fru och barn är skrivna på adressen.

Men Erik Bengtzboe har däremot varit skriven i sin mammas villa i Nyköping från 2013 fram till i slutet av mars 2019.

Genom att uppge Nyköping som sin permanenta bostadsort har Bengtzboe kunnat plocka ut över 94.000 kronor i ersättningar för halva månadsavgiften för sin ”övernattningslägenhet” i Stockholm.

Utöver detta har han också kunnat kvittera ut Stockholmstraktamente på över 63.000 kronor, eftersom hans uppgivna hemort ligger mer än fem mil från huvudstaden.

När Bengtzboe konfronteras säger han att det är ett ”misstag” och lämnar i stället oriktiga uppgifter om att han äger ett fritidshus – som han påstår är hans permanenta boende.

-Pettersson säger att det är lätt att glömma var man bor, speciellt när man bara har ett grundarvode på 66.900 kronor i månaden som riksdagsledamot….

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “Åtalet mot riksdagsledamot som lurade skattebetalarna på 158.000 kronor läggs ned

 • Unni Espeland

  Nä nu faan !..Jag blir så upprörd så om jag visste var dom bor skulle jag åka dit och ge dom den enda hjälp dom behöver ..!!!
  Den hjälpen går inte att nämna i ord …men den känns tills den efter några timmar tar slut för då Finns ej några att ge hjälp längre!!!!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Skillnad på mytomaniska landsförädiska och mångkulturälskande fähundar = (politiker) och hederliga äkta svenskar som får stå för notan !

  Gilla

 • Sunkan

  1,2 miljoner i bidrag.vilka idioter till låter deta..

  Gilla

 • Tony

  ungefär samma motiveringar som när invandrare begår grova brott, att lagtexten är otydlig, men när det gäller fortkörning för Svensson när han ska skynda hem för att hämta barnen och köra dem till eventuella aktiviteter, där är lagtexten kristallklar

  Gillad av 1 person

 • andkan

  En fuskande politiker har en gräddfil. Tänk om en pensionär fått 100 kr för mycket i bostadsbidrag. Då hade åklagaren aldrig släppt det.

  Gilla

 • Fjölet

  samma lagtext.
  men klass skillnad.
  så nu söndrar vi svenska folket lite till.
  likhet inför lagen har nu upphört.
  vad är nästa steg av den korumperade staten?

  Gilla

 • Maya

  Hur kan något varit oklart i det här fallet ??? Han arbetar i Stockholm,han är gift och har barn som bor i en lägenhet i Stockholm.Skulle karln då sitta och pendla 12 mil till sitt jobb ?? För mig är detta ett glasklart fall av bedrägeri.Men,tydligen klarar man sig undan rättvisan om man har rätt partibok.Är så evinnerligt trött på allt satans mygel som vissa politiker sysslar med.Bara roffa åt sig så mycket det bara går.Men Gud nåde om en vanlig enkel människa skulle göra samma sak.Då är det nog inget som är ” oklart ” !!

  Gilla

 • Maja

  ”Den blivande statsministern ” Ardalan Shekarabi ,Soc.dem. stal över 2 miljoner men han företräder rätt parti,så hans brott är preskiperad.

  Gilla

 • Rolf

  Åklagarna har inte tid med att åtala politiker som svindlat sitt folk. De är du fullt upptagna med att åtala för hets mot folkgrupp, fobier mot minoriteter och andra hitte på brott
  Man t o m lägger ner gruppvåldtäktsbrott i brist på bevis.
  Offrets vittnesmål har lägre bevisvärde än den grupp som vill förnedra, för de är ofta fler.

  Gilla

 • rune

  Vanligt folk hade inte kommit undan lika lätt som myglande politiker.
  Här gäller inte likhet inför lagen eller allas lika värde.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: