Stäng

Robinsondeltagaren Adnan Mzori attackerade medfånge med rakblad

BROTTSLIGHET. Adnan Mzori, som tidigare deltagit i TV-programmet Robinson och dömts till 14 år och 9 månaders fängelse för medhjälp till mord har angripit en medfånge och personal på anstalten i Saltvik, utanför Härnösand. Efter attacken låstes han in i isoleringscell.

Anstalten Saltvik. Öppnad 2010. 128 platser i säkerhetsklass 1. 250 anställda

”Det föreligger risk för den intagnes eller annans säkerhet”, skriver Kriminalvården i beslutet.

Händelsen skedde i början av oktober. Robinsonprofilen ska då ha tagit sig in i en 33-årig fångens cell och skurit honom med ett rakblad. 33-åringen är dömd till 13 års fängelse för medhjälp till mord.

Mzori har efter attacken gett sig på personalen på avdelningen. Enligt Kriminalvården har han ”försökt släpa med personal till köksön och tagit tag i kniven som sitter fast där”. Sedan ska han ha kastat stolar mot personalen.

-Pettersson säger att Adnan Mzori kanske har problem med att de andra fångarna fått reda på att han arbetat som tjallare åt polisen.

En fängelseplats med säkerhetsklass 1 och 2 kostar i snitt 3.369 kronor per dygn, runt 1,2 miljoner om året per fängslad individ enligt kriminalvårdens statistik. Men om du ser till samtliga kostnader så landar varje plats på 6.362 kr/dygn eller 2.322.130 kr/år.

I ett högsäkerhetsfängelse kostar ett dygn 14.700 kronor eller 5,3 miljoner per fånge och år. Det betyder att en förbrytare som sitter fem år på högsäkerhetsfängelse kostar 26,5 miljoner kronor.

Adnan Mzori kommer alltså att kosta runt 50 miljoner plus rättegångskostnader och det han ställde till med ute i samhället och det är inte bara ekonomi. Nedan snittkostnader per fånge och dygn. Är det rimligt att en svensk fånge kostar dubbelt mot en dansk?

TIDIGARE 018-09-28. Robinsondeltagaren Adnan Mzori får höjd straff av hovrätten och straffet sänks kraftigt för Arnauld Arakaza. 

Svea hovrätt höjer straffet för Adnan Mzori döms till 14 år och nio månaders fängelse för medhjälp till mord samt för grovt bedrägeri och utpressning, samt vapenbrott.

Arakazas straff sänks radikalt. 22-åringen dömdes av hovrätten till två år och fem månaders fängelse för skyddande av brottsling och grovt vapenbrott samt grovt penningtvättbrott. Eftersom han inte döms för mordet behöver han inte betala skadestånd till offrets familj, utan Adnan Mzori får ensam stå även för skadeståndet.

Ingen döms alltså för själva mordet. Adnan Mzori, som tidigare Amedi arbetade även som tjallare åt polisen.

TIDIGARE 018-05-18. Robinsondeltagaren Adnan Mzori döms för medhjälp till mord, och Arnauld Arakaza för mord

BROTTSLIGHET. Nyköpings tingsrätt har idag meddelat dom i ett mål där fyra män åtalades för mord och en man åtalades för att ha anstiftat mordet. I målet fanns även ett åtal för anstiftan av allmänfarlig ödeläggelse avseende en handgranatsattack mot polisstationen i Katrineholm.

Målet gällde bl.a. ett mord som ägde rum den 14 maj 2017 i Katrineholm. I domen konstaterar tingsrätten att mordet var planerat och noga förberett, att den som sköt offret agerade målmedvetet och att skyttens avsikt var att offret skulle dö. Tingsrätten anser att gärningen har karaktär av en avrättning.

Två av de tilltalade döms nu för medverkan i mordet. Tingsrätten har funnit det ställt utom allt rimligt tvivel att den åtalade 22-åringen var den som sköt offret. 22-åringen döms nu för mord och penningtvättsbrott till fängelse 18 år, vilket motsvarar det längsta tidsbestämda straff som kan dömas ut för mord.

En 41-årig man döms för medhjälp till mord. 41-åringen döms även för bl.a. grov utpressning och grovt bedrägeri till fängelse 14 år. Samtidigt frikänns han från åtalet för våldtäkt samt för att ha förmått en annan person att detonera en handgranat utanför polisstationen i Katrineholm (anstiftan av allmänfarlig ödeläggelse).

Två män, en 25-åring och en 23-åring, som också var åtalade för mord frikänns då tingsrätten anser att bevisningen mot dem inte är tillräcklig för en fällande dom. Även den 36-åriga man som bl.a. var åtalad för att ha anstiftat mordet frikänns från åtalet.

 • Adnan Mzori, född 1997, hette tidigare Adnan Amedi döms till 14 års fängelse för mord, grovt bedrägeri,  utpressning, grov utpressning, vapenbrott och grovt vapenbrott. Mzori frikänns för våldtäkt och allmänfarlig ödeläggelse.
 • Arnauld Arakaza, född 1996, döms till 18 år för mord och penningtvättsbrott.

-Pettersson konstaterar att Adnan får det nog trevligt i fängelset, han har vid sidan om arbetat som tjallare åt polisen.

Fundera inte på vad denna rättegång kostat, då blir ni bara förbannade. Totalt hölls omkring 600 förhör. Enligt polis var det den största polisutredningen hittills i Sörmland. 11 personer stod åtalade för en rad olika brott i Katrineholm.

Nyköpings Tingsrätt B-1456-17

TIDIGARE 2018-01-26. Robinsondeltagaren Adnan Amedi åtalas misstänkt för mord

BROTTSLIGHET. Mord, grov utpressning, grovt vapenbrott och våldtäkter. Det är några av åtalspunkterna när åtal väcks på fredagen i en mycket omfattande brottshärva i Katrineholm.

Bland de misstänkta finns en tidigare deltagare Expedition Robinson, som misstänks för mordet på en småbarnspappa vid en skola i maj 2017.

Samtidigt har han varit informatör åt polisen.

Adnan Amedi blev känd för en miljonpublik genom sin medverkan i den mycket populära SVT-dokusåpan Expedition Robinson.

Redan då var han dömd för bland annat grov misshandel. Sedan dess har hans liv kantats av brottslighet med återkommande domar för bland annat narkotikabrott.

TIDIGARE 2017-07-01. Robinsondeltagare häktad – misstänks för mord

INVANDRARVÅLD. Mannen blev känd för miljonpublik när han deltog i tv-programmet Expedition Robinson år 2000. Nu sitter han häktad, på sannolika skäl misstänkt för mord och grov utpressning. Han misstänks för att ha skjutit en tvåbarnspappa till döds vid en skola i Katrineholm.

Det var den 14 maj som polisen ryckte ut till Östra skolan i Katrineholm efter larm om skottlossning. På platsen fanns en man, en tvåbarnspappa i 35-årsåldern, som var svårt skadad. Mannen fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda och samma kväll avled han.

Polisen har bedrivit en intensiv mordutredning och sedan i fredags sitter sammanlagt fem män häktade misstänkta för inblandning i mordet. En av de häktade är en man i 40-årsåldern som som blev känd för en miljonpublik han deltog i tv-succén Expedition Robinson.

Han greps i torsdags och misstankarna som nu riktas mot honom är mord, för skjutningen i Katrineholm, samt grov utpressning som ska ha pågått i över två års tid. Han sitter nu häktad på den starkare misstankegraden, sannolika skäl.

Det är inte första gången som mannen står som misstänkt. Så sent som för tre veckor sedan dömdes han till dagsböter för ringa narkotikabrott, rattfylleri och olovlig körning. Inför den domen återfanns han under 17 avsnitt i belastningsregistret.

-Pettersson vill påpeka att Adnan Amedi inte är dömd för mordet ännu, men med den meritlistan och tidigare fängelsestraff så borde herr Amedi redan vara inlåst för gott…

Adnan Amedi utsågs till ”Årets profil” 2009 i Katrineholms-Kuriren. Redan då var han ökänd med en gedigen kriminell meritlista och fängelsestraff bakom sig. Tydligen är media så sugna på att hitta duktiga invandrare att de inte bryr sig om någon bakgrundskontroll.

Adnan Amedi i media. Undrar varför de överhuvud taget publicerar en bild på honom. Ni som vill se hur han såg ut år 2009, kan klicka på länken ovan.

TIDIGARE 2017-05-14. Man skjuten i Katrineholm – avled

INVANDRARVÅLD. En man 35-årsåldern har hittats skjuten vid Östra skolan i Katrineholm. Polisen skriver på sin hemsida att mannen har förts till sjukhus, hans skador betecknas som livshotande och han avled senare på kvällen. En annan man ska ha setts lämna platsen. Polisen söker i området efter den misstänkta gärningsmannen.

Polisen

8 reaktioner på “Robinsondeltagaren Adnan Mzori attackerade medfånge med rakblad

 1. Utvisa varenda utlänning som begår minsta lilla brott, så hinner de inte utföra typ mord i framtiden!!!
  Adnan mfl, vilka veka fega små råttor, värsta kräket jobbar som polis tjallare, haha lycka till på kåken Loser.

 2. informatör åt polisen som tjänat massa pengar från DINA skattemedel för ”TIPS” till polisen innan han åkte fast…..

 3. Det är naturligtvis en pursvensk (Bo Svensson eller liknande)
  med taget namn för att passa in i nya Sverige!

  => för enligt våra regeringsledare, socialdemokraterna,
  LANDSFÖRRÄDARNA, så är ju invandrare inget problem.

  S har ju t.o.m. skrivit kontrakt (1999 !) med muslimerna om att
  bidraga till att göra Sverige till ett islamiskt land!

  Läs om detta på: ”www. socialdemokraterna kontrakt 1999”.
  => du blir säkert lika rädd som jag är – för LANDSFÖRRÄDARNA !

 4. Tänk så mycket arbetstillfällen denna vinstmaskin skapat.
  Det måste gå att kapa kostnader, om vi lägger ut fängelse kunder på entreprenad. Lägst bjudande land, vinner upphandlingen.
  Dessutom hade detta fått brottslingar att tänka efter, innan de begår brott.

 5. Årets profil. Det finns andra som också fått utmärkelser. T ex SVT s barnsmugglare som fått behålla jobbet och belönats med eget program på bästa sändningstid med trailer när man slår på TV. Hanna Stjärne fick backa på hans rättegångskostnader men det finns andra sätt att promovera som inte syns i räkenskaperna.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: