Stäng

Moderaterna följer SD på flera punkter

INVANDRING. Moderaterna ska verka för att en utredning om slöjförbud i förskola och grundskola ska tillsättas. Beslutet togs på partiets stämma i Västerås och var i linje med partistyrelsens åsikt.

Ett slöjförbud ifrågasattes dock internt i partiet, bland annat av Malmöpolitikern Torbjörn Tegnhammar. Han framhöll att hedersförtrycket inte är begränsat till slöjan, utan att det riktiga förtrycket handlar om att flickor gifts bort mot sin vilja och utsätts för oskuldskontroller.

Moderaterna vill också att fler asylsökande och personer med uppehållstillstånd ska utvisas om de begår brott. Asylsökande som begår brott med straffvärde på fängelsenivå ska få avslag och utvisas. Samma ska gälla för personer som fått tillfälligt uppehållstillstånd, enligt stämmans beslut.

Det innebär att brott som stöld och rattfylla ska kunna leda till utvisning.

– Vi sänder en tydlig signal. Kommer du till Sverige för att begå brott är du inte välkommen. Begår du brott här ska du utvisas, säger M:s migrationspolitiska talesperson Maria Malmer Stenergard till tidningen.

-Pettersson tycker det är självklarheter som Sverigedemokraterna drivit i åratal. Jag tycker även att upprepade småbrott som inte har fängelse på straffskalan ska leda till utvisning och till fängelse för de som inte kan utvisas.

Sedan kan man fundera på hur Torbjörn Tegnhammar, bara för att hedersförtryck inte är begränsat till slöja ska man tydligen låta småflickor bära huckle eller…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 reaktioner på “Moderaterna följer SD på flera punkter

 1. Partier snackar om utvisning av dömda, men i verkligheten är dessa domar utan betydelse. Det går att köpa ett ”hot till livet” från hemlandet. Alltså ingen utvisning.
  För att utvisning skall få verkan, så MÅSTE den innebära internering i Sverige (eller varför inte utomlands) under den tid utvisning är dömd (eller tills den dömde medverkar till att utvisningen är verkställd.

  Interneringslokalerna skall INTE medge någon form av rehabilitering och endast motsvara UNHCR standard på krigsflyktingläger, vilket innebär inget internet, mobilförbud, besöksförbud, avlyssnade juristbesök, besöksförbud för anhöriga, censurerad post etc. DÅ FÖRST, får utvisningsdom betydelse.

  1. Vem tror på partiet M med en partiledare som inte för så länge sedan som ordförande för MUF skrek om vidöppna svenska gränser och fri invandring och som ingår i den landsförädiska 7 klövern som genom en totalt okontrollerad massinvandring har sänkt ner Sverige i ett mångkulturellt kriminellt träsk ?
   Bara hyckleri och röstfiske.

 2. Bra förslag men det ska sjösättas oxå i verkligheten, vilket inte är lätt idag med landsförrädare som styr landet men när J.Å är statsminister efter valet 2022, det är han väl med nu bara stigande siffror ?
  Då blir andra bullar och är slut på PK får man hoppas.

 3. Eu domar står högre än svensk lagstiftning.

  I rättsfallet: Dahlab v. Switzerland så anmäldes en lärare som bar slöja i skolan.

  EU dommstolen sa at det är FEL att lärare bär slöjor I EU väger andra människors fri- och rättigheter tyngre än religionsfrihet.

  Domstolen argumenterar för det första för att slöjbärande kan ha en missionerande verkan, dvs påverkans kampanj mot värnlösa barn som inte förstår eller vet bättre kan lätt bli hjärntvättade.

  Sedan att slöja är inte förenligt med jämställdhetsprincipen inom EU. Om ALLA muslimer även män hade haft slöja hade det varit jämlikt precis som män och kvinnor som exempelvis bär ett halsband med ett kors.

  Ett argument till EU domstolen la fram är att plagget inte är förenligt med budskapet om tolerans och respekt för andra. Då koranen ser NED på icke muslimer.

  1. Finns det tänkande människor i EU domstolen?!?
   Men inte i svenska dumstolar, där sitter bara dumstollar…

 4. Om moderaterna 2019 inte kommit längre än till slöjförbud när återrepetering av asylmissbrukare är det enda vägen, så är dom hopplöst borta.

 5. Haha, tror ni att Kristersson, som satt i regeringen under Reinfeldt, skulle byta åsikt. Han skulle naturligtvis begära misstroende mot Löfven. Krister är dock Reinfelt trogen och är nöjd med > 100 000 per år.

  1. Nu har Moderaterna haft riksmöte. Kristersson vill inte utvisa indvadrare, möjligtvis om de är dömda till 6 mån, detta då våldtäkt ger tre månader. Lita aldrig på en Moderat, De är SD light och kommer att blåsa dig, a la Reinfeldft.

  2. Andkan har helt rätt. Om vi hade haft en opposition i Sverige så hade dom sett till att den sittande värdelösa s.k. regeringen blivit utslängd för 40 år sedan.

 6. Att Reinfeldt inbjöds att tala på stämman tyder på förräderiet fortsätter. Att dessutom applådera när han talat då man inte hissen ända uppe eller plogat ända fram!

 7. Precis, slöjförbud i skolan handlar om mer än hedersförtryck och arrangerade äktenskap. Det handlar inte minst om att skolmiljön inte skall präglas av djupt dogmatiska religiösa uniformer.

 8. Lita inte på moderaterna. De bjöd in landsförrädaren f.r och han fick många applåder. De har alltså inte lämnat hans vansinniga migrationspolitik. Om partiledningen verkligen velat strama åt skulle de ta tydligt avstånd från en som orsakat kaoset och inte sitta och applådera hans Sverigefientliga tal. Genomskinligt moderater

 9. Hur ska man kunna lita på (m) om de aldrig klipper banden till sitt skumma förflutna ? Syftar givetvis på Fredrik R. Är man inte medveten om att ingenting fortsättningsvis blir trovärdigt så länge man ”hyllar” denne förrädare ?

 10. Och vad tusan gjorde Reinfeldt där? Han rev dock ner så mycket applåder (även om någon ledamot i efterhand sagt att han motvilligt applåderade) att det kommenterades i slaskmedia.

  Summa summarum nyM, Vi hör vad ni säger, men vi ser också vad ni gör. Det är handlingen som gäller, före retoriken.

  De är inte i närheten av SD.

  1. Det var väl bra att Reinfledt var där och att deras applåderande rapporterades. M:s ”radikalisering” eller ”högersväng” är inget annat än en kuliss för att lura till sig röster på den nyliberala Reinfeldtism som de egenligen står för och kommer att bedriva i varje ögonblick saker ställs på sin spets. De som röstar p åM för att få minskad immigration är mer än lovligt korkad.

   1. Jag litar inte på dom!
    Fiske kallas det!
    EstoniaBilt.Fredrik.och nu Ulf!
    Skitstövlar tycker jag!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: