70.000 i handen och 3.000 per månad utan beviskrav för ensamkommande

BROTTSLIGHET & SKATTER. Här har vi ännu ett exempel på att lagar och regler inte gäller lika för alla, och även denna gång har invandrare egna regler. 

Ensamkommande som kommer och uppger att deras föräldrar dött i hemlandet får efterlevnadspension, retroaktivt och utan beviskrav! Detta utan att vi vet vilka de ensamkommande är och om deras föräldrar verkligen är döda. 

Morgan Johansson (S) möter ensamkommande ungdomar. CC BY-NC-ND 2.0 Lägg märke till trycket på tröjorna. ”Amnesti.nu” och ”vi står inte ut”. Bilden har inget med inlägget att göra. 

Tino Sanandaji skriver om att Rebecca Uvell och Jan Ericson (M) gjort ett intressant gräv om efterlevnadspension, dvs. ersättning när anhöriga avlider. Senast tio år handlar det om 15 miljarder kr som betalats ut till invandrare, varav en miljard till barn. Det mesta är fullt normalt, men det kontroversiella är att ensamkommande som kommer och uppger att deras föräldrar dött i hemlandet får efterlevnadspension, retroaktivt och utan beviskrav!

I Sverige krävs i regel dödsintyg, men för ensamkommande räcker att intyga ”på heder och samvete” att föräldrar är döda sen tidigare, utan att ens behöva styrka sin egen identitet. Vanligtvis får man 70.000 kr i handen och 3.000 kr per månad framöver, där man räknas som barn till tjugo års ålder.

TV4 ett par år sen: ”Stöd till ensamkommande ökar kraftigt…flyktingarna gör att kostnaderna för Pensionsmyndigheten flerfaldigas de närmaste åren”. Jan Ericsson har nu fått siffror från Riksdagens Utredningstjänst att utbetalning till barn från länder med många ensamkommande och från ”okänt födelseland” nu ökat till 133 miljoner kr/år. Riksdagsmannen är kritisk:

”en ung människa kan åka till Sverige och mer eller mindre direkt få utbetalt efterlevandepension för påstått avlidna föräldrar i hemlandet. Det är, alldeles oavsett möjligheten till kontroll, givetvis fullständigt orimligt. Detta har självklart aldrig varit syftet med vårt svenska system med efterlevandepensioner. Ensamkommande barn eller ungdomar från Somalia eller Afghanistan är inte beroende av föräldrarna i hemlandet för sin försörjning, utan försörjs redan av de svenska skattebetalarna. Det betyder rimligen att det också är helt oskäligt att betala ut efterlevandepension utöver alla andra ersättningar”

Detta handlar inte om stora belopp, men det är talande att Sverige på lös grund ger pengar till ensamkommande som inte styrkt sin identitet eller ens födelseland, men samtidigt är stenhårt med intygkrav från sjukpensionärer.

Tino Sanandaji

-Pettersson säger att detta händer i ett land som har över 200.000 fattigpensionärer och som skryter över inkomsthöjningar på 50 kronor i månaden för denna grupp.

Det finns ingen rim och reson i att dessa ljugande ensamkommande unga män ska ha en enda krona mer än eventuellt pengar till en enkelbiljett hem.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

43 thoughts on “70.000 i handen och 3.000 per månad utan beviskrav för ensamkommande

 1. Enslige flyktninger, kaller seg barn, med hår i HODET og RÆ A! Det viser seg at en skoletannlege i Sverige, ga innvandringsdirektoratet beskjed om AT disse BARNA” han undersøkte, var voksne menesker ikke under 18 år gamle! Og for denne opplysningen, ga de han oppsigelse i 2016, etter 13-14 år som skoletannlege!

 2. Hur som helst allt bara rullar på. Lite skvalp i baljan och sen blir det lugnt igen. Vad måste till för att det ska bli nyval?

 3. varenda ” asylsökande” får ju jackpott förnågot de absolut inte bidragit till.
  Varenda svensk dra dubbla nitlotter bara för vi finns till.
  Hur är det möjligt
  Sparka ut regeringen med de vassaste skor vi hittar, ända ner till somalia land.
  De fullständigt rånar oss på alla pengar vi och sverige har.

 4. Begreppet ”ensamkommande flyktingar”,
  används för att dölja ID kapning.
  Med rätt nätverk inom ett fåtal myndigheter,
  går det alldeles utmärkt att gömma omfattande kriminalitet. Sekretesshjulet öppnar upp för slutna sällskap. God sammanhållning, bland ett fåtal välutbildade,
  skyddar effektivt mot varje form av insyn,
  gällande bedrägligt beteende och uppsåt.
  Fixade falska diagnoser, inlejda betraffande ”gorillor”, maffiabeteende bland assistenter.
  Svenska unga vuxna, byts ut mot dessa påstådda ensamkommande. Bedragare tar över unga svenska vuxnas IDhandlingar.
  Brottsoffren förpassas därmed till delaktig
  personal inom soc.psyk./HC/soc ./FK.
  Delvis förlamade brukare, helt utsatta i beroendeställning, används i bearbetning
  av inhemsk narkotika till leverans.Kemikalier.
  Detta vet rättsväsendet om och låter det fortsätta.Varför? Hur är det möjligt? Så oerhört uppenbart! Småstadsmentalitet. Rädsla. Mutor.
  Fega journalister som agerar strutsar.
  Varför säger inte fler ifrån? Varför tillåts denna
  så övertydliga narkotikahandel få fortgå?
  Folk i allmänhet tror, att allting kommer färdigt.
  Helt fel! Upplysning behövs verkligen!
  Det är inte tung soppa, som levereras i stålhinkar med handtag.Det är inte färdigskivade limpor, som levereras paketerade
  i omslagspapper.Kanske skulle tullkrim tjäna på ,att upplysa mer om hur och vad som säljs?
  Sorgligt värre, när kyrkans syföreningstanter vet exakt var lev.sker..och det stämmer!
  Självklart, behövs det massvis av smarta poliser, ute på fältet! Inte Kling och Klang.
  Utbildningen kanske borde gynna lite mer av tänkande individer också. Med förmåga till
  att se bredden av pågående brott. Inte bara
  vara proffsiga på att ha bra spring i benen..
  Alla borde vi ställa oss frågan, hur vill vi ha det i vårt land? Ska även den inhemska narkotikaproduktionen, bearbetning till leverans, fortsätta att öka, i rasande fart?
  Vill ni följa med i kampen mot narkotikan?
  Att våga visa civilkurage, det känns bra!
  Var inte rädda för att tipsa polisen om brott!
  Tillsammans kan vi säga nej! Glorifiera inte
  några som helst droger! Det är vi själva, som alla tillsammans,blir offren.Förr eller senare.
  Är ni medvetna om hur utpressning genom skenavrättningar går till? Genom strypning?
  Vet ni, hur enkelt det går att hjärntvätta en hjälplös, idkapad brukare? Afrikaner lär upp
  svenskar, voodoo, häxerimöten med läkare..
  Rikemansfolkets små nöjen. Att påtända,
  ge sig på och både fysiskt och mentalt ta över
  en brukares psyke. Proffs inom psykiatri.
  Förvägra brukare sömn.Konc.lägers metoder.
  Perversa brandmän, som får utlösning av att
  se på ,med flit, förorsakade brännskador.
  Brottsoffer drogas ,helt mot deras vilja.
  Görs till ofrivilliga narkomaner..Alltmedan läkare åtnjuter med.forskning. Så här går det till i dagens Sverige. Mitt ibland oss. Omöjligt?
  Nej. Detta är den ärliga verkligheten.Just nu.
  Fastighetsägare gömmer illegala flyktingar.
  Klaner av olika nationaliteter hjälps åt.
  Medan brottsoffren vrålar av smärta. Under nattens tysta timmar. Med M.röken som en
  bedövande befrielse över tillfogade brännskador, breder ut sig över Nybro, Kalmar..

 5. Herregud!!! Dessa pengar kunde gått till alla utsatta och barn som får sina liv söndertrasade, det pågår ett folkmord på våra kvinnor och barn och så går pengar till detta?????
  Läs I gruppen womentoremember på fb så ska ni se vad som sker med våra kvinnor och barn!!!!

 6. Man gör allt för att locka hit så många man kan. Generösa bidragsregler och lagar som är som gjorda för att missbrukas.
  Ungefär som när man gav nyanlända retroaktiv föräldraledighet = ännu en engångssumma.

  • Som svensk kan du inte få retroaktiv föräldrapenning om du jobbat utomlands, men som nyanländ som aldrig jobbat gick det bra! Dvs om du är från tex Somalia, MENA etc, (glöm om du är amerikan).

   Jag vill inte ha ett Sverige som ger förmåner på det sättet! Det är fullkomligt barockt!

 7. Detta är extra upprörande för mig i dagens upp-och-ner vända Sverige. Min helsvenska make avled tidigt. Vår dotter var då 14 år. Fick hon efterlevande-pension?
  Nej.
  Varför inte? Jo, hennes helsvenska pappa jobbade tillfälligt utomlands just då!
  Så behandlas helsvenskar!!

 8. myndighetsålder enligt Sharia, muslimernas heliga skrift.

  Barndomen upphör när barnet kommer in i puberteten och är psykisk mogen.

  Exempelvis i Iran: Enligt civillagen artikel 1210 uppnår flickor puberteten vid
  nio års ålder och pojkar vid femton års ålder.

  De allra flesta muslimska länder har en myndighetsålder på 15 år för pojkar.

  Så kommer de hit och är baaaarn fram till 21 år och bor i familjehem.

  Varför är det inga muslimska familjer eller moskeer som talar ut om enamkommande offentligt? För de skäms över att en muslimsk man över 15 år lipar i media och säger att de är baaaarn. De vill inte ha med en sådan svag individ att göra med. Hederskulturen…..

 9. På tal om kontroll av utbetalningar så fick jag nyss ett brev att Telia tagit en kreditkontroll på mig. Det visste jag inte i förväg. Skälet är att jag bytt min gamla mobiltelefon som jag bara kunde tala med till en modernare. Man måste ju ha det numera för att kunna parkera, åka buss m m och så alla appar….

  Då jag inte tänker gå på stan med mobilen framför näsan och knappa så rekommenderade man det billigaste abonnemanget med liten surf. Du har ju Wi-Fi till hemdatorn.

  Efter att ha varit kund hos Televerket och Telia i 60 år och aldrig missat en betalning så känns det något förödmjukande. Särskilt när jag nu läser om personer utan papper som direkt får kontanter i fickan. Mina pengar utan kontroll. Den svenska modellen som ingen partiledare vet hur den fungerar för svenskar.

  Jag blev godkänd.

 10. i de flesta islamska länder har familjens överhuvud en ”familjebok” där det står vem som är gift med vem och vilka deras föräldrar är och vilka som föds och när och av vem och vem som dör. Allt antecknas noga.

  En hederskultur har total koll sedan flera år 100 tillbaka på alla i din släkt.

  Många islamska länder har och kräver att dessa uppgifter ska föra in i deras lands folkbokföringsregister.

  Om man inte skriver in någon i en ”familjebok” så får du inte sjukvård, ärva, gå i skolan, ta körkort, jobba, skaffa bankkonto, äga mark, äga en affär etc. Så ALLA vill vara med i familjeboken och alla vill bli folkboksregisterade i sitt land. Annars kan någon annan ta ditt hus – din mark – och säga att det är sitt.

  Även ogifta mödrar får skapa sin egna familjebok för ”oäkta barn” idag.

  I somalia är klanen viktig och alla kan allt om sin klan generationer tillbaka. Även dessa uppgifter ligger digitalt sedan flera år tillbaka och används som juridiska dokument om vem som äger vad och har rätt till vad i landet och framför allt VEM som tillhör vilken klan. De har sten koll på vilka som föds och dör och tillhör dem. Vi har ju klanbråk som går flera 1000 år tillbaka.

  I somalia är det en ny lag med bio data chip i id kort. Du MÅSTE ha id kort på dig hela tiden i somalia ifall du blir stoppad av polisen i kontroller. I somalia är det många poliskontroller överallt. Tänk journalisterna som satt fängslade i 435 dagar för passerat gränsen olagligt.

  Har du inget ID kort i somalia kan du inte äga land – köpa mark – köpa en bil – studera – öppna bank konto etc. Hur tror ni folk i sverige skickar pengar till anhöriga i somalia? jo….via bankkonton.

  Så att sverige inte kan få fram ID är jäääääävligt märkligt när alla andra länder i världen kan få fram ID på somalier som söker asyl i sina länder

 11. Så bra grävt! Myndigheterna lever alltså inte efter svenska lagar utan beter sig, som de är i utanförskap, som det heter. Så enormt märkligt att myndigheter beter sig laglöst och på ett rasistiskt sätt. Utan beviskrav för ensamkommande men för svenskar krävs i regel dödsintyg. Jag baxnar och undrar om regeringen kan ha väljare och varför det inte blir omval.

 12. Norge skickas afghaner utan ID till Afghanistans ambassad i Oslo för att hämta ut ID HANDLINGAR som ligger digitalt på en databas annars får de INTE söka asyl……Afghaner måste själva bevisa sin ålder i Norge. Inte leka vuxenbäbisar som i Sverige och vara 40 år och bo i fosterhem.

  DET ÄR LAG PÅ ATT HA ID KORT I AFGANISTAN.

  Afghanistan har haft ID kort/folkbokföring sedan 1919. Alla i ens släkt har samma referensnummer på sina ID tazkeras och denna registrerings bok finns dels i distriktet man bor i och dels en kopia i kabul och nu är allt digitalt inscannat och Afghaner som tappar bort sitt ID kort kan gå Afghanistans ambassad i massa olika länder för att få ett nytt ID kort.

  Fast inte i sverige där frågar vi inte om id kort alls……eller tittar i digala databaser där alla id kort ligger inscannade. I sverige tror vi att hela mellan östern har noll koll badboll. Till och med jesus ja ni vet han den där jesus i bibeln föddes ju för hans föräldrar skulle skatteskriva sig för över 2000 år sedan…..

  Alla i Afghanistan har ID kort Tazkera……..utan ID i Afghanistan får du ingen vård, skola, du kan inte ärva dina föräldrar etc.

  Det viktigaste identitetsdokumentet för en afghansk medborgare är tazkiran. Utan en tazkira eller andra möjligheter att bekräfta sin identitet kan det för vissa grupper även finnas en viss risk för att man ses som icke-medborgare.

  ID handling krävs för att få tillgång till samhällelig service av olika slag, exempelvis utbildning. Att inneha en tazkira är också nödvändigt för att skaffa sig andra typer av dokument så som passhandling och körkort.

  Tazkira-innehav är också nödvändigt för statlig anställning samt för anställning inom stora delar av den privata sektorn.

  Det sker även ett arbete med digitalisering av gamla manuella tazkira-register, och afghanska myndigheter har sedan 2012 också infört nya maskinläsbara pass vars data samlas i ett digitalt register.

  För kvinnor utgör tazkira och äktenskapsbevis exempelvis nyckeldokument för möjligheten att utöva sin rätt till arv och ägande av land.

  Endast barn under fem år undantas från kravet på personlig inställelse vid tazkira-ansökan. Det räcker med barnets födelsebevis som underlag. Om födelsebevis saknas så krävs istället två vittnen.

  En färsk undersökning genomförd av Norwegian Refugee Council och Samuel Hall (NRC/Samuel Hall) visar att 90 procent av männen

  Läs på afganistans hemsida i Norge: Här går det att skafa fram id kort…..nemas problemas

  https://www.afghanistanembassy.no/consular-services/absentee-tazkira/

  • I Sverige ska vid oklar ålder/identitet den asylsökande bevisa vem han/hon är och hur gammal. Av någon anledning följer tjänstemän och politiker inte den lagen.

   Vi har lagar för det flesta fall men de används inte.

   • Jag vet hur man skaffar fram giltigt ID till ALLA våra invandringsländer nu. Jag har läst och läst och läst. Sverige är den enda landet som vägrar kräva ID eller giltiga papper.

   • sök på vilket sökmotor du vill om id kort i olika länder eller hur man hittar papper till papperslösa asylsökande. ALLA olika länder har info om detta. Det är inga hemligheter.

   • Det har du rätt i!
    En sökning och jag fann detta:
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Afghan_identity_card

    Vi kan alla hjälpas åt att sprida detta!
    Jag kommer göra det.
    I Sverige tror många att inga register finns i andra länder!
    Det är stor skandal att Svenska myndigheter inte kräver att de kan bevisa sin identitet! Detta måste bli ändring på! Och får fler veta så kan inte aktivister härja fritt längre!

 13. Medveten vanskötsel av regeringspartierna för att öka väljarstödet.
  Korruption är ordet som beskriver förfarandet.

 14. Hur Mycket får en svensk i eftelevande pension om make/maka dör?
  Det undrar jag. Ska då andra parten kanske stå på bar backe?
  Min Hustru har 8500 ut i månaden i garanti pension .
  Om min hustru går bort kommer jag att sakna en del av dessa pengar.
  Men det är klart vi har båda två jobbat i dåligt avlönade slit yrke och det räknas inte som jobb idag

 15. Kålroten påstår nu att inget är extra lockande med Sverige för ev. framtida flyktingar eftersom vi nu har samma lagstiftning som övriga EU 😳
  jo tjena säger jag då som svar på det

 16. Läste tidigare om detta. Någon ställde frågan om återbetalning om föräldrarna kommer hit .
  ”De kan ju inte veta om föräldrarna är i livet”
  De pengar de får räcker långt att ta hit familjen.

  Herregud. Sverige läcker våra skattemedel.

 17. Rebecca Uvell har också ställt frågan till ansvarig myndighet om det hela är synkat mot anhöriginvandring. Men inte fått svar!!!

  Med antingen oförmåga alternativt ovilja till kontroll är det alltså möjligt att
  efterlevandepension delas ut till ”barnet”.
  SAMTIDIGT som de ”döda” föräldrarna gör entré i Sverige som anhöriginvandrare. Och belönas med sedvanliga bidrag.

  Att inkassera bidrag både som levande och död samtidigt. Det är inte illa.

  Påstår inte att det är så. Men skulle inte bli minsta förvånad om dylikt sker.

  I ett land med frisläppt galenskap är allt möjligt! Vare sig kontroll av nationens gränser eller kontroll av omdöme och sunt förnuft existerar längre!

  • Mycket kloka ord.
   Är säkerligen på pricken hur dom öser ut våra skattepengar.
   Bara komma hit och ljuga om att föräldrarna är döda och bidragen regnar över dom helt utan någon kontroll.
   Finns ingen anledning att vi ska betala efterlevande pension för eventuellt döda personer i Somalia eller Afghanistan, skicka hem lögnare istället med första flyg.
   Detta är inga flyktingar,dom kommer aldrig att arbeta här heller, dom är bara här för att suga bidrag från dumm Svenne.

  • Jodå, det har bekräftats av någon myndighet, inga krav framförs på att efterlevandeskyddet ska betalas tillbaka när de anhöriga anländer.

 18. Allas lika värde, i dagens Sverige.
  Ändå klagas det på vithetsnormer, strukturell rasism och främlingsfientlighet.

 19. Hoppas ni journalister, politiker, 82:an fårskalle är nöjda över hur ni ställt till landet för oss Sverige vänner.
  Vi kommer aldrig glömma.

 20. Vem är de som informerar dom om att de har rätt till efterlevandepension?
  De får blixtsnabbt reda på alla bidrag de har rätt till.

 21. Jag lyssnade inte på kacklet, men jag är säker på att ingen vågade ta upp detta i partiledardebatten. Inte ens Åkesson. Då blir Annie arg.

Kommentera