Stäng

Özz Nujen: Vi kurder kommer aldrig att glömma ert svek

UTRIKES. I Europa och USA är människor arga på Trump för att han gör det möjligt för sin Nato-allierade vän Turkiet och dess armé gå in och slakta kurder i Rojava – västra Kurdistan (eller norra Syrien som det heter sedan snart 100 år eftersom européer styckade upp kurdernas land och gav det till araber och turkar att styra och bestämma över).

Kurderna slogs mot IS för hela världen och deras styrkor förlorade över 11 000 kvinnor och män när de bekämpade världens farligaste och grymmaste terrorsekt. Och i Rojava skapade kurderna ett samhälle där kvinnor och män har samma rättigheter och där minoriteter inte förföljs och där man kunde resa Prideflaggan utan att det sågs som ett hot, skriver Özz Nujen på Expressen där ni kan läsa vidare om ni vill.

-Pettersson minns inte att jag missade någon historielektion i skolan, jag har i varje fall inte hört talas om att kurderna haft något eget land som européer har delat upp. Om jag inte minns fel var det turkarna som styrde i Osmanska riket och du borde vara glad att få tillbaks dem Özz, lika glad som du tycker svenskarna ska vara för att få hit en massa kurder. Vad är det för fel på lite turkisk mångkultur Özz?

Jag är dock övertygad om att ditt eget folk aldrig kommer att glömma ditt svek, fegis. Du har snackat i åratal om ditt Kurdistan medan dina bröder och systrar blöder och dör för ett fritt Kurdistan, medan du gömmer dig i Sverige och avlönar de islamister som ditt folk bekämpar. Skäms du inte Özz?

Om Özz Nujen på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

22 reaktioner på “Özz Nujen: Vi kurder kommer aldrig att glömma ert svek

 1. Tycker att Özz Nyjen ska hålla käften stängd, han som själv finansierade slakten av fem människor i Stockholm med hjälp av Akilov.
  Res gärna hem och kriga för dina landsmän!

 2. Özz – snacka inte utan visa lite stake nu. Åk ner o kämpa med dina landsmän och visa att du är kurd

 3. Nu är det ju vänsterfanatikers drömsituation som inträffat, USA har slutat agera världspolis, och alla får klara sig själva.
  Det är ju detta alla rosahåriga vegetarianhens i trasiga kläder har skrikit sig hesa för sen Vietnamkriget.
  I vänsterfanatikers värld är allt enkelt och går att lösa med dialog (!).
  Varsågod, diskutera med Erdogan. Eller valfri mulla från Iran. Eller saudiprins. Eller…

 4. Vi Svenskar kommer aldrig att glömma att Nujen som inkvoterad rasistapa finansierade ett massmord i Sverige!
  Allra minst var det Grovt Skattebrott och hade det inte varit för de korrupta, sjukligt handfallna och kriminella Svenska Åklagarmyndigheterna så skulle han ha lagförts för det!
  Nu visar PK-cancerns Sverige för andra importkriminella rasistapor att Terrorfinansiering är helt ok!

 5. Är det någon som sviker så är det bergsturken Özz, som sitter i Sverige och gömmer sig istället för att försvara sitt land.
  Åk hem och gör din plikt.

 6. Har läst om kurder nu.

  De levde i klaner och som vandrande normader och vandrade med sina boskap i ca 9 olika länder. Dagens: Turkiet, Irak och Syrien, iran, Libanon, Armenien, Azerbadjan, Kirgizistan och Kazagistan, afghanistan. (nu vill kurderna typ ha alla dessa områden till ”sitt” land……kära nån…..(ska vi börja utreda alla europas folkvandringstider med för att reda ut vem som äger vad?)

  Att kurderna inte under tidigare århundraden bildat en egen stat kan ha att göra med att de levde i bergen som boskapsskötande nomader. Liksom de flesta nomadfolk kände de inte i första hand samhörighet med den stat de råkade tillhöra, utan med den egna klanen. De flesta kurdiska klaner styrdes med fast hand av en så kallad shejk eller aga.

  Kurderna är etniskt och språkligt besläktade med perserna i Iran och pashtunerna i Afghanistan. Beteckningen kurder är med säkerhet känd från 600-talet, då kurdiska stammar omvände sig till islam.

  En del kurder hade med tiden blivit stadsbor, framför allt i Persien. Andra hade fortsatt att leva som boskapsnomader, ibland med jordbruk som bisyssla. Många män tog värvning i arméer där de var eftersökta för sin skicklighet i strid.

  I Osmanska riket var alla muslimska folk i princip likställda. Kurderna hade egna, ganska självständiga emirat inom riket. På 1800-talet uppstod dock spänningar mellan den kurdiska aristokratin och den osmanska centralmakten, då sultanerna i Istanbul ville tillsätta egna styresmän i kurdernas emirat.

  Efter första världskriget drogs nya gränser som hindrade nomadernas traditionella betesvandringar. Även kurder som i det längsta hållit fast vid nomadlivet tvingades bli bofasta. Den gamla klanstrukturen levde ändå kvar som en form av feodalism. Agorna blev godsägare, med stor makt över bönderna i sina underlydande byar.

  Kurderna talar ett språk som tillhör den indo-iranska grenen av den indo-euro¬peiska språkfamiljen och kallas kurdiska. Kurdiska språket är släkt med persiska och har ingen likhet med turkiska och arabiska. I det kurdiska språket finns olika dialekter. De fyra huvuddialekterna är kurmanci, sorani, zazaki, och gorani.

  Kurmanci och zazaki talas av kurder i Turkiet och Syrien,
  sorani och gorani talas av kurder i Iran och Irak.
  Resten av kurderna som finns i före detta sovjetrepub¬likerna (Armenien, Azerbajdzjan, Kirgizistan, Kazakstan och i Libanon) talar kurmanci.

  Kurderna använder tre olika alfabet. Kurder i Turkiet och Syrien använder latinska alfabetet. Kurder i Irak och Iran använder arabiska alfabetet. Kurder i före detta sovjetrepublikerna använder kyrilliska alfabetet.

  Före islams utbredning bekände sig majoriteten av kurderna till zoroastrismen, men under ett par hundra års krig tvingades de att bli muslimer.

  Så vi har ett folkslag som har 4 olika talspråk och 3 olika skriftspråk som vandrat omkring i 10 olika länder. Sedan blev de tvångsomvända till muslimer som alla folkgrupper blev under osmanskariket och levde gött som muslimer i över 1000 år. Nu vill de vara sitt egna folk igen och ha stora landområden. Varför inte fråga om de får vandra omkring som normader med getter igen och gå tillbaka till sitt ursprung? Kurder har ALDRIG haft ett eget land. Det är ju MOT kurdiska traditioner.

  Källa: http://www.sakerhetspolitik.se/Konflikter/Kurderna/Fordjupning/

  och Kurderna historia på kurdiska riksförbundet

 7. Rätt fräckt att kräva av USA, som de hatar, att de ska utkämpa kurdernas krig för självständighet.
  Özz har själv inte en tanke på att delta i kampen, mer att att uttala sig hatiskt i Sverige.

 8. Stenbock vet ju inte vem den där Nujan är,eller sysslar med…Men en sak kan jag utläsa av de rader som finns ovan. Mannen tycks för mig vara en typisk arab,som fullständigt fantiserar o sprider osanningar.

 9. Alla vill glömma usch nujen men kan inte, terroristsponsoren grand luxe, kan man inte bara skicka med return to se der bolaget?

 10. vi glömmer inte vem som gav svarta pengar till sveriges största terrorist som begick sveriges största terrordåd.

  Vad hade hänt om özz hade gjort så bland kurder? Hade han blivit hyllad och fått plats i media?

 11. nu är det så att världen styrs efter godkända länder och nationer och inte av folkgrupper som vill ta över och styra länder.

  Skicka klagomål till 180 olika länder. Eller till arabförbundet och fråga om ni kan få lite mark.

  jag rekomenderar att ni köper loss en bit an kazakstan. 9 största landet i världen med bara 18 miljoner människor. Ni lär få plats och kanske en egen nation.

 12. osmanska riket var med och krigade 1 första världskriget ihop med tyskland och förlorade.

  I alla stora krig har det alltid slutat med uppdelning och ändring av lands områden.

  Men det var inget land i mellanöstern som har velat lösa upp alla landsgränser i mellanöstern och bli en stornation efter 1914. Så tydligen var alla nöjda utan kurderna.

  1. I området finns assyrier, azerer, turkmener med flera. De vill också ha självständighet och egna länder.

   1. alla vill ha allt. Många runt omkring i hela världen får anpassa sig.

    Varför har inte de integrerat sig efter 1500 år i en stornation?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: