Konst eller hot och hets mot folkgrupp

BROTTSLIGHET. Rapparen Ken Ring framförde för rätt många år sedan en låt om “Spräng Regeringen”  och storma slottet och våldta prinsessan Madeleine. 

“Artisten” Timbuktu som ingick i Miljöpartiets arbetsgrupp mot rasism och Sebbe Staxx från Kartellen rappade om att låta piskan vina och dunka SD-ledaren Jimmie Åkesson gul och blå.

Det är bara två exempel, det finns många, som när de kommer från ett håll är konstnärlig frihet och inte åtalbart.

Gatukonstnären Dan Park har dock inte samma konstnärliga frihet, han döms gång på gång, och nu är det dags igen. Dan Park har fått kallelse att inställa sig på en anstalten i Mariefred med säkerhetsklass 2. Alltså grova brottslingar, steget under de allra farligaste.

Dan Park åtnjuter alltså inte samma konstnärliga frihet som andra “artister”, nedan syns några exempel på Dans “farliga” konst.

-Pettersson tycker vissa alster är riktigt kul…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

11 thoughts on “Konst eller hot och hets mot folkgrupp

  1. Vad ska man säga !? Vad man tänker får man nog inte yppa . Kan bli att man får dela anstalt med Park . Hur kan det gå på detta vis ? Konst är ju till för att väcka känslor , debatt , eftertanke , mm . Hur kan man då bli dömd ? Hur har vi hamnat här ? Var är alla de som utger sig för att vara journalister ? Var är yttrandefriheten ? Det fria ordet ? De fria tankarna ? Vart är vårt Sverige , det som var ? Känner mig bestulen . Tunga tankar . Mvh Sjöström

  2. Apropå den “grovt kriminella” Dan Park

    I beslutet till inställelse till anstalten i Mariefred skriver man på slutet…. “bedöms kunna tillgodose ditt behov av sysselsättning”.

    Så Dan Park kan tydligen fortsätta jobba som konstnär under fängelsetiden.

    Alltid något.

  3. Alla 349 riksdagsledamöterna är tysta. Ingen vågar ifrågasätta denna rättsskandal. Vad fan får vi för riksdagslönerna?

  4. Ännu en rättsskandal, jag längtar tillbaks till 70-talet…minus internet och Pettersson.

Kommentera