Invandrarkvinna döms för bidragsbrott efter vab-fusk

BROTTSLIKHET. Kvinnan har tidigare anmält tillfällig föräldrapenning utan att ha haft rätt till det. Hon måste därför ha varit väl medveten om vikten av att lämna rätt uppgifter och döms därför för bidragsbrott vid åtta tillfällen.

Elma Dusi, född 1980 och medborgare i Serbien och Kosovo åtalades för bidragsbrott eftersom hon vid flera tillfällen anmält tillfällig föräldrapenning trots att hon arbetat, varit ledig eller själv varit sjuk.

Hennes oriktiga uppgifter och underlåtenhet att anmäla ändrade förhållanden har lett till att drygt 36.000 kronor felaktigt utbetalats till henne.

Kvinnan har bekräftat att det är hon som har gjort ansökningarna och att hon erhållit de aktuella utbetalningarna. Hon har dock invänt att hon saknat uppsåt och att hon inte känt till hur systemet fungerade.

Utredaren från Försäkringskassan uppgav att kvinnan även tidigare har varit föremål för en snarlik utredning, som även då gällde föräldrapenning och tillfällig föräldrapenning och det var liknande antal dagar och belopp. Trots detta har samma typ felaktigheter upprepats två år senare.

Tingsrätten uppgav att mot bakgrund av att kvinnan tidigare blivit återbetalningsskyldig på grund av liknande omständigheter måste hon varit väl medveten om vikten av att uppgifterna kom in till Försäkringskassan på rätt sätt. Kvinnan måste därför insett att när hon återgick i arbete utan att anmäla det till Försäkringskassan fanns en risk för att ersättning felaktigt skulle utbetalas till henne. Hon har trots det inte vidtagit några åtgärder. Hon har därmed i vart fall haft likgiltighetsuppsåt till gärningarna.

Alla gärningar utom en ska bedömas som brott av normalgraden. Kvinnan dömdes för åtta bidragsbrott av normalgraden till villkorlig dom i förening med dagsböter. Hovrätten fastställer domen.

-Pettersson tycker det är dags att kvinnan flyttar hem till Serbien eller Kosovo, upprepad brottslighet tyder på att hon inte har i Sverige att göra. Det är dessutom 20 år sedan kriget i området slutade.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Invandrarkvinna döms för bidragsbrott efter vab-fusk

 1. Korkade politiker som inte fattar att människor som inte är födda i Sverige kommer bara att utnyttja våra välfärdssystem för egen vinning. Dom känner sig inte det minsta solidariska med oss svenskar, utom när dom får bidrag. Tyvärr värkar det som våra skattepengar inte räcker för den välfärd som vi har, att dela ut till resten av världen. Kanske inte ens till oss själva längre.

 2. Största felet är den sociala tryggheten som har kantrat och folk utnytjar det höger och vänster .Folk plockar bidrag istället för att arbeta.Handikappade skall ha hjälp,men lathet är inte handikapp.En gång i tiden var svenskar ärliga och pålitliga, men den här okontrolerade invandringen har förstört engång så ärliga och pålitliga svenskarna.HUR LÄNGE SKALL VI HA EN REGERING SOM FÖRSTÖR LANDET MER OCH MER????

 3. Det är en albansk kvinna most likely Roma pefson. Jag har träffat dem häe i Malmö. De unga utbildade sig till olika yrke till och med socialsekreterare. På heder och samvete, ingen sysslade med något olagligt. Elma kan ej flytta till Kosovo som en Zigennare. I Serbien det är mjukare men blir hemlös. Det enda är att hon påbörja ta på allvar myndigheter och påföljd att inte kunna få utdrag till någonting. 5 år i Lexbase med möjlighet att folk köper kopia på handlingar hos domstolen.

  • Alla kriminella som utnyttjar Sveriges välfärd skall utvisas.
   Jag betalar inte skatt för att försörja parasiterande människor från andra länder. När respekten mot landet saknas kan de åka hem.
   Arrivederci, adios, UT.

 4. En enkelbiljett till sitt hemland och No return, borde vara självklart i detta fallet.✈️

 5. Vissa som inte identifierar sig som svenskar, har inga moraliska problem med att bedra det svenska folket. Man lurar någon annan grupp.

Kommentera