Afrikaner smugglade narkotika för över 100 miljoner – åtalas


BROTTSLIGHET. En liga på 15 personer som misstänks för att ha fört in stora mängder kokain och heroin till Sverige och flera andra europeiska länder åtalas i Göteborgs tingsrätt.

Ligan misstänks bland annat för synnerligen grov narkotikasmuggling och synnerligen grovt narkotikabrott. Enligt åtalet är knarket som smugglats värt över 100 miljoner kronor.

Tullverket har beskrivet det hela som ett av deras största narkotikaärenden på 30 år.

– Det är nog den största narkotikautredning som bedrivits av Tullverket, säger Tony Magnusson, chef vid Tullverkets brottsbekämpning i västra Sverige, vid en pressträff.

Göteborgs Tingsrätt

-Pettersson säger att sex av de åtalade är medborgare i Nigeria, fyra i Gambia. En person är medborgare i Nederländerna, två i Litauen och två i Sverige men ingen är svensk.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “Afrikaner smugglade narkotika för över 100 miljoner – åtalas

 • blabaris

  Invånare i dessa länder behöver visum för att besöka Sverige:

  bland annat: Nigeria

  https://www.regeringen.se/regeringens-politik/migration-och-asyl/lander-vars-medborgare-behover-visum-for-inresa-i-sverige/

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Vad gör Afrikaner på denna sida av Medelhavet och i Sverige ?
  Lika barn leka bäst.

  Gilla

 • Sara från Skåne

  Polisen meddelar att inte ens beslag av denna magnitud syns i distributionsled på gatan. Det enda som, enligt Polisen, kan förändra situationen är om folk slutar köpa, dvs om marknaden minskar kraftigt.

  Jag befarar att OM marknaden skulle minska, skulle kriget om de kvarvarande kunderna bli mycket hårt; det är ju föga sannolikt att langarna skulle säga ”nähä, nu när ingen knarkar längre, så får jag bli dagisfröken istället”

  När 16-åringar säger att de tjänar 100 000 kronor per månad skattefritt, är ju incitamentet för ett vanligt jobb ganska ringa; det är inte många personer i Sverige som har ut denna summa som förvärvsinkomst – inte utan en lång utbildning…

  Det social-moderata samhället har under 30 år långsamt men säkert vanstyrt även narkotikamissbruket, inte minst genom att den s. k. stureplansmentaliteten – den som Löfven nu ger skulden för allt mellan översvämning och influensa – som framhärdas i Lidingö m fl exklusiva adresser – glorifierar partydroger och decimerar dess konsekvenser och i dess förlängning verkliga förändringar i lag-systemen.

  LAGSTIFTNING lär inte komma ifatt sålänge varje preparats kemiska komposition måste vara specificerat för att kunna fälla innehavaren, så länge kommer framställningen av narkotika att alltid ligga ett eller två steg före polisen.

  STRAFFEN är ganska skarpa, men kan förstärkas, men det är framförallt vistelsen och komforten på fängelsena som är för bra. Outsourcing av fängelse till exempelvis Kina vore en utmärkt idé. Det finns idag inget som hindrar att detta skulle kunna genomföras omgående.

  BEVISKRAVEN som måste sänkas; fingrarna-i-syltburken-principen kan inte gälla. Dagens analysteknik måste tillämpas i lagföring på ett mer effektivt sätt.

  ASSOCIERING måste införas, om någon inte aktivt avlägsnat sig från en brottsplats eller en kriminell person, ska denne ha samma straff. En som ”hänger med” en knarksäljare och inte anger denne är alltså medskyldig. Annika Östberg-principen ska gälla och hade haft en starkt preventiv verkan; inte sällan är ju dessa ”oskyldiga” personer ställföreträdande langare, tjuvar, bödlar, de är lärlingar s a s, som snabbt träder in, skulle mentorn gripas eller dödas.

  Gilla

 • Björn Kåverud

  Nog vore det bättre om de åtalas i något annat land än Sverige
  så att de får ordentliga straff.
  I Sverige är inget ordentligt utom politikers löner

  Gilla

 • Tore

  Maud Olofsson säger! Superentreprenörer

  Gilla

 • Olof.p

  Dom kanske är afrikaner som du gösen, men svenskar som mig är dom inte. Hoppas det blir ordning i landet framöver och att dom slänger ut allt kriminellt slödder. Såvida statsminister Löfven inte kan få dom lönsamma för samhället lite längre fram, men det är bara i hans orealistiska drömmar.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Och de inblandade såg till att åtalas i Sverige, för här vet de att de kommer att få löjligt låga straff. Om de inte dödar någon LO- eller S-pamp.

  Gilla

  • grunehetgrot

   Mycket dumt att göra detta nu. Om dom väntat ett par år så hade dom inte fått något straff als. Sverige är ju på väg att avskaffa straffen för narkotikabrott. Det skall istället bli höga straff på om du tänder en cigarrett.

   Gilla

 • blabaris

  i nigera i är hela landets median ålder 18.4 years

  sverige 41.2 years

  Afghanistan 18.8 years

  hongkong 44.4 years

  irak 20 years

  Countries by Median Age 2018 http://worldpopulationreview.com/countries/median-age/

  Gilla

 • Lennart.

  Men det blir lönsamt längre fram.

  Gilla

 • blabaris

  allt spännande händer i afrika nu….

  Några veckor efter att flera surfplattor stals från förskolor i Malmö så fick förskoleförvaltningen ett mejl från en man i Marocko. Han berättar att han köpt en läsplatta och att han inte kan låsa upp den utan hjälp från förvaltningen.

  https://omni.se/stulna-lasplattor-fran-forskola-hamnade-i-marocko/a/P9wrX5

  Gilla

 • Mr Jordan

  Bra jobbat av det underdimensionerade Tullverket. Det förklarar i sin tur hur våra ”utsatta områden”, från Ystad till Haparanda, har sin huvudsakliga födkrok i narkotika. Inflödet täcks inte av Danderydsbornas omättliga sug, det vågar jag lova.

  Gilla

 • valentin

  Danderydssyndromet?

  Gilla

 • blabaris

  det är för att den vita överklassen knarkar så mycket enligt löfven så därför bildades denna terrorligan helt ofrivilligt pga alla rika vita…..

  Gilla

  • Olof.p

   Socialdemokratisk logik.

   Gilla

   • grunehetgrot

    Nu ser man till att skinna medborgarna ytterligare genom att införa en avgift på lera tusen kronor för att få sälja tobaksvaror. Det är dags att sluta röka och gå över till HÄLSODRYCKEN BRÄNNVIN som säljs på HÄLSOKOSTAFFÄREN SYSTEMBOLAGET.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: