Ystad måste spara – drar in på varm mat till de äldre

ÄLDREVÅRD. Äldre i Ystad kommer inte längre serveras varm mat och städningen kommer framöver att ske var tredje vecka i stället för varannan, rapporterar Aftonbladet. Anledningen är att kommunen ska spara pengar.

Tidigare har äldre med hemtjänst fått ett mål varm mat om dagen men från och med årsskiftet tvingas de köpa färdigrätter på egen hand. Förslaget ska röstas igenom i socialnämnden men rör redan upp känslor. Ystad styrs av M, L och KD.

– Det är verkligen ett svek mot våra gamla, säger Gun Mårtensson, dotter till 89-årige Olle Mårtensson som riskerar att drabbas av besparingarna.

Ystads socialförvaltning gick 36 miljoner back förra året.

-Pettersson misstänker att det är lite fel i artikeln. Jag tror inte de äldre har fått ett mål varm mat om dagen eller städning var 14:e dag, jag tror de har fått betala för det, efter förmåga.

Sedan handlar det inte bara om maten. Många kommuner har brist på platser för äldreboende och har medvetet satsat på att gamla ska bo kvar hemma av ekonomiska skäl. Då tycker jag inte det är för mycket begärt med ett kort besök om dagen.

SD-styrda Sölvesborg valde att sänka politikernas löner med 5 procent, men SD har som ni vet fel värdegrund.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

16 thoughts on “Ystad måste spara – drar in på varm mat till de äldre

  1. Landsfadern meddelade i dag att det blir inget asyltak Alla som bara vill är välkommna så Ystads åldringar kan vara berädda att få äta bara fyra dar i veckan Jag förstår inte att nån inte reagerar på idiotens framfart Han borde fås bort så fort som möjligt Snart går de illa på riktigt

  2. Artikel 25. Var och en har rätt till en levnadsstandard 1.
    tillräcklig för den egna och familjens hälsa och välbefinnande, inklusive mat, kläder, bostad, hälsovård och nödvändiga sociala tjänster samt rätt till trygghet i händelse av arbetslöshet, sjukdom, invaliditet, makas eller makes död, ålderdom eller annan förlust av försörjning under omständigheter utanför hans eller hennes kontroll.

    Så frågan är inte om utan hur mkt och ofta Sverige bryter mot dem mänskliga rättigheterna

  3. Det är bara för att politiker och liknande beslutsfattare är i avsaknad av civilkurage. Därför är de lättare att börja med att dra in på de äldre. De är inte resursstarka. De ställer inte till bråk och de har inga lobbyister som håller dom bak ryggen.

  4. Självklart, ”de gamla som arbetat från 15 års
    åldern behöver inte varm mat eller omvårdnad”
    De är ju bara i vägen för de nya svenskarna.
    ”Det rika Sverige ” Arma land

  5. Tja- Man häpnar över all sinnessjuka som pågår och FÅR pågå i det svenska rike……………..
    Kanske en chance för arbetslösa ”FLYGTNINGE” i Sverige att med stora statsbidrag från sju-klöveren, att starta stora dödslägrer för de äldre vita Svennor med fl. andra obekväma vita elementer. Nackskott är billigt och avslut för den enskilda sét i vänster ekonomisk perspektiv.
    Historien upprepar sig själv och flertalet människor lär sig NADA.

  6. (M), (L) och (KD) i Ystad. Dessa pensionärer har genom att arbeta och betala skatt hela livet, redan betalt för finansieringen av sin ålderdom.
    När ni lurar dessa människor på detta, är ni inte ens värda att få inleda ett samarbete med (SD). Ni har fel ”värdegrund”.

  7. Politikerna som lever gott på våra skattepengar har övergett det Svenska Folket.
    De ser oss bara som en stor öppen plånbok som de kan stjäla ur precis när dom vill.
    de bestämmer när och hur mycket de skall stjäla.
    men hålla igen i kassan och räkna rätt från början, det är mindre noga
    Detta är ett total förakt mot alla svenskar.
    Vi drabbas lite här och lite där av skit skatter, men det har gått på tok alldeles för långt.
    Hur länge får det fortgå???

  8. Bara spara på gamla och sjuka och sen dela ut våra skattemiljader till en massa utlänningar det är sosseriet av idag. Fy fan det stinker om det.

  9. Det här sparar inga pengar. En utgiftspost som flyttas från ett konto till ett annat helt enkelt. Kommunen sparar några kronor, ungefär lika mycket blir en utgift för a-kassa och försörjniningsstöd för de som arbetat med dessa saker. Ren idioti.

  10. Jag hoppas att deras anhöriga protesterar högljutt. Dra in på asylkostnaderna istället för hel…te

  11. Det är tyvärr inget att förvånas över utan en logisk konsekvens av det fullständiga och totala vanstyret som dragit över vårt land.

    Vi har varit naiva säger den så kallade statsministern Löfven och skänker bort mångmiljardbelopp samtidigt som han spottar på de allra svagaste i samhället och tillika troligtvis samma personer som lagt sin röst på honom.

    Att överhuvudtaget dra i nödbromsen och vända politiken 180 grader finns inte för denne, nej bara mer skatt som de ger bort till allt och alla som inte ska ha ett öre. Det är socialdemokraternas politik.

    Fy fan för dessa vidriga 7 klöverpartier och dess politiker!

  12. En man sade till mig att hans mor, som bor på ett äldreboende skäms för att hennes pengar räcker inte till att betala hennes boende . Så hon kommer att dö som en fattigpensionär med skulder.
    Så illa behandlas våra gamla. Tänk om de förstod att rösta rätt, fast och andra sidan ,deras röster stjäls av sossar.
    Enda gången när de besöker äldreboenden med bullar i bagaget är under valet .

  13. Det hade blivit mer pengar om de stängt av värmen till kommunhust, avskaffat tjänstebilarna och halverat lönerna på kommunens tjänstemän och politiker.

  14. Skam och åter skam. Lev med hur ni har och behandlar de som dragit ihop slantarna till de goda välmenande social Sverige och era löner. 7-klövern har bjudit in hela världen för att slösa bort de äldres intjänade pengar.

Kommentera