Isac Drivhall Welin vill bli friad efter vansinnesdåd i Malmö

BROTTSLIGHET. Isac Drivhall Welin, som dömts för det uppmärksammade mordet på en 19-åring på Censorsgatan i Malmö 2016 vill bli friad.

Isac Drivhall, bild från Facebook

Även om chansen att Högsta domstolen tar upp fallet ses som liten menar mannens advokat att det finns ny bevisning.

Händelsen, då en 19-åring dog efter att flera skott avlossats in i en bil, har betecknats som ett vansinnesdåd. Två barn som bodde i närheten höll på att träffas av kulor som for in i lägenheten.

Vi har tidigare skrivit en del om Isac:s bror Jacob Drivhall och hans öden och äventyr…

-Ibland tycker Pettersson det är synd att Anders Gustaf Dalman slutat arbeta, och Isac borde minst sitta till han talar om vilka de övriga medverkande var.

Kommer ni ihåg

TIDIGARE 2019-08-26. Mördaren på Censorsgatan får skärpt straff

BROTTSLIGHET. 22-åringen som ensam ställts inför rätta för mordet och mordförsöken på Censorsgatan får skärpt straff av hovrätten. Han döms till elva års fängelse.

Den i dag 22-årige Drivhall dömdes av Malmö tingsrätt för mord och mordförsök efter att urskillningslöst ha skjutit mot en bil på en innergård i Malmö. Men både åklagaren och 22-åringen överklagade domen. På måndagen kom hovrättens dom: straffet höjs till elva års fängelse.

Hovrätten ändrade tingsrättens dom mot den 22-årige man som sköt mot en bil på en innergård på Gullvik 2016. Straffet höjs med drygt ett år, från 9 år och 8 månader till 11 års fängelse.

Det har gått snart tre år sedan vansinnesskjutningen. Det var en varm septemberkväll och på gården fanns lekande barn. Flera personer var ute och grillade. Då körde en bil i hög hastighet in på gården och krockade med en sten. Efteråt kom två mopeder med beväpnade män och sköt minst 15 skott mot bilen.

– Det är en avrättning. Det är också fullt med folk på innegården och folk flyr för sina liv, sa åklagare Neela Frisell.

TIDIGARE 2019-06-07. Zigenare mördade arab i Malmö, får nio år och åtta månader

BROTTSLIGHET. Malmö tingsrätt dom B 8468-16, har i dag dömt en 21-årig man för mord, försök till mord och framkallande av fara för annan. Brotten skedde på Censorsgatan i Malmö. Han har även dömts för grovt vapenbrott samma dag.

Den 21-åriga mannen åtalades för att tillsammans med andra ha beskjutit en bil, bl.a. med automatvapen, i avsikt att döda de fyra målsägandena som befann sig i bilen. Han åtalades också för att tillsammans med en annan åtalad ha innehaft vapnen som användes. Den medåtalade har dock frikänts från detta brott.

Bevisningen i målet har till stor del bestått av vittnesiakttagelser och övervakningsfilmer av gärningsmännen, deras klädsel och de scootrar som gärningsmännen använde för att ta sig till och från mordplatsen. DNA från den åtalade som påträffades på en avfyrad patronhylsa, har varit ett avgörande bevis för att tingsrätten skulle finna det ställt bortom rimligt tvivel att den åtalade var en av gärningsmännen vid skjutningen.

Tingsrätten dömer därför mannen för mord i ett fall och försök till mord i tre fall. Eftersom avsikten varit att döda flera personer är straffvärdet mycket högt och skulle ha bestämts till livstids fängelse om gärningsmannen varit över 21 år när brottet begicks.

Gärningsmannen var 19 år vid brottet. Med beaktande av hans ålder har straffet satts ned till 12 års fängelse. Tingsrätten har dessutom beaktat att han avtjänat straff för andra brott före denna dom, trots att dessa brott borde ingått i denna dom. Tingsrätten bestämmer därför straffet till nio år och åtta månader.

Den dömde ska också betala skadestånd till de överlevande målsägandena, den dödes föräldrar och syskon, samt till den familj som utsattes för beskjutningen i sin bostad, som en följd av beskjutningen av bilen.

-Pettersson tycker det är märkligt, rabatt för att man begått andra brott och sedan den vanliga straffrabatten betyder att Isac Drivhall Welin, blir utsläppt om c:a 6,5 år detta för mord, mordförsök, med mera.

TIDIGARE 2016-09-26. En av de skottskadade araberna i Malmö har avlidit och farit till Allah

INVANDRARVÅLD. En av de fyra personer som skottskadades i skjutningen i Malmö i går kväll har dött av sina skador. Enligt vittnen ska den skottskadade ha skjutits i huvudet, något polisen inte har bekräftat. Nu är polisen på jakt efter minst två gärningsmän som försvann från brottsplatsen på moped.

Ahmeto Elzein har farit till Allah. Flickvännens ord t.v.
Ahmeto Elzein har farit till Allah. Flickvännens ord från Facebook

“Allah yerhamak min älskling! Kan verkligen inte fatta att du inte är med oss längre. Du var en underbar människa både in o ut och du hade ett hjärta av guld. Jag älskar dig från hela mitt hjärta och kmr alltid att göra det. Du kmr alltid att ha en plats i mitt hjärta, du var inte bara min kille du var den jag såg en framtid med, den jag ville gifta mig med o vara med hela mitt liv. Du kmr alltid att ha en plats i mitt hjärta o det kmr ingen att kunna ändra på!! Må Allah vara med dig o inshallah du hamnar i paradiset älskling, du förtjänade verkligen inte detta. Allah är stor o dom idioterna kmr att få sitt!!!
Ahmad Elzein, du kmr alltid finnas i våra tankar o våra hjärtan. Våra minnen med dig kmr aldrig att glömmas. Allah är med dig!! Älskar dig massor mitt allt.”

-Pettersson minns vad Reinfeldt sa i Almedalen 2015…

TIDIGARE 2016-0925. Fyra personer skottskadade i Malmö – 50 araber bråkar vid akuten

2016-09-25 18:52, Skottlossning, Malmö
Skottlossning, Fosie.

Larm inkommer om skottlossning på Censorsgatan. Flertalet patruller skickas till platsen. En person har anträffats skadad och förs till sjukhus med ambulans. Gärningsmännen ska eventuellt ha lämnat på moped.

Uppdatering: Fyra personer bekräftas vara skottskadade. Tre personer uppges, på okänt sätt, tagit sig till sjukhus, och en har förts med ambulans. Skadeläget på samtliga är i nuläget okänt. Brottsplatsen spärras av och tekniker kommer genomföra en teknisk undersökning. Tomhylsor har anträffats på platsen. En anmälan om mordförsök kommer att upprättas.

Uppdatering: De fyra skottskadade är män. Den tekniska undersökningen påbörjades vid 21-tiden och fortgår i detta nu. Dörrknackning genomförs i närområdet. Ingen är gripen.

Polisen

En av invandrarna är skjuten i huvudet och livsfarligt skadad. Ett 20-tal skott avlossades från automatvapen, några kulor gick in i en lägenhet där de var när att träffa barn.

-Pettersson antar att nu blir det drag på akuten…

Från Facebook “Fy Fan är på akuten i Malmö hör ett jävla liv. Skrik och bråk. Visar sig nu att det är araber ett 50 tal som bråkar och slåss. Hela stället vimlar av poliser och dom har spärrat av så man varken kommer ut eller in. Blod överallt. Känns hemskt att vara här nu” 😢

Spännande sa Mona, berikande tycker Fredrik, beställt säger 87:an men brottsligheten minskar vrålar Jerzy och Betnér…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Isac Drivhall Welin vill bli friad efter vansinnesdåd i Malmö

 1. Tänk att en individ med, uppenbarligt god
  intelligens, kan tappa omdömet så totalt,
  som Reinfeldt gjorde!

  Alzheimers ligger ofta och lurar i bakgrunden
  innan det visar effekt.

  Någon som vet om han har körkortet kvar?

  Kanske tipsa TSV?

 2. Spärra in skitstövlen och kasta nyckeln i sjön, och helst ska detta ske i Sibirien det är min VILJA.

Kommentera