Hårresande läsning i läckt dokument från Migrationsverket

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Läsningen är hårresande. Bara detta enda bolag ger en träffbild på 200 ärenden i den centrala utlänningsdatabasen (CUD) och 147 ”kluster” runt brukare har identifierats. Det är sida upp och sida ner med rubriker som ”bedrägeri”, ”arbetskraftsexploatering”, ”illegalt arbete”, ”brukar-import”, ”misstanke om försök till brukar-import”, ”misstanke om skenanställning/oseriöst anställningserbjudande”, skriver Anna Dahlberg på Expressen

Steget Efter

Under respektive rubrik radas de konkreta ärendena upp med beteckningsnummer. Exempelvis: ”Beviljades AT. Sonen X är handikappad. Åberopade skyddsskäl” (AT = arbetstillstånd). Bolaget ”drog tillbaka erbjudandet efter att de beviljats tillstånd”.

Migrationsverket medger även utåt att problemen inom assistansen är utbredda. Myndigheten lägger stora resurser på att granska ansökningarna och avslagsfrekvensen är hög – tre gånger högre än snittet i andra branscher.

– Det är ingen stor mängd ärenden, men fusk och missbruk är utbrett. Den bilden delas av alla berörda myndigheter. Vi har speciella handläggningsrutiner för assistansen, vilket i sig är anmärkningsvärt, säger Erik Holmgren, enhetschef på Migrationsverkets arbetstillståndsenhet.

Läs vidare på Expressen…

-Pettersson ser att Anna Dahlberg skriver att via arbetskraftsinvandringen kan assistansbolag hämta hit familjer med funktionshindrade barn från bland annat Irak.

Personliga assistenter invandrar i tusentals från exempelvis Irak, sedan 2010 har 2.292 kommit.

2010 är intressant, då startade jag bloggen och skrev om detta, men på den tiden var inte Anna Dahlberg vaken.

Ett vanligt upplägg är att arbetskraftsinvandraren betalar för sitt tillstånd. Det ser ut som att assistansbolaget har betalat ut lön, men när Migrationsverket granskar arbetstagarens uttag ser man att merparten av lönen betalas tillbaka till arbetsgivaren.

Mindre känd är den så kallade brukarimporten. Upplägget ser som regel ut så här: Assistansbolaget hittar en familj i tredje land med ett funktionshindrat barn, som vill komma till Sverige. Därefter anställs en av föräldrarna, som kommer hit först. Väl på plats ansöker föräldern om att återförenas med sin familj, vilket är möjligt utan något försörjningskrav med dagens lagstiftning.

När barnet har anlänt ansöker familjen om assistansersättning hos Försäkringskassan. Om ansökan beviljas kan föräldern sedan övergå till att arbeta som anhörigassistent åt sitt eget barn. Det är en win-win för båda parter – för familjen, som erbjuds en framtid i Sverige, och för assistansbolaget som har fått en ny kund. 

Inom Migrationsverket kallas detta upplägg för ett ”cirkelstillstånd”.

– Det är ett konstruerat behov av arbetskraft, där arbetstillståndet är beroende av en anhörigs vårdbehov.

Om assistansbedrägeri för många, många miljoner på bloggen…

-Pettersson säger att så går det till i flathetens land, miljarder bränns på brottsliga invandrare. Men tänk på att det är inte invandrarnas fel, de utnyttjar bara de möjligheter som ges, och skyll inte på Löfven, detta infördes av alliansen. Sedan ska det spara på svenska barn…

De hånskrattar åt oss

Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

24 thoughts on “Hårresande läsning i läckt dokument från Migrationsverket

 1. Glöm inte: arabföretagaren bakom Rami Care AB i Malmö har fått den groteska summan 563 miljoner kronor utbetalt sedan 2012 från Försäkringskassan. Var finns pengarna nu?

 2. Det ser ut att vara helt i klass med avancerad skatteplanering, fast hade det varit det hade man tagit bort den möjligheten ganska fort.
  Många gånger undrar man om inte lagar om invandring medvetet är gjorda för att missbrukas och till att uppmuntra fusk, även om det kanske inte råkar vara så med detta upplägget så förvånar det mig inte om man i detta fallet bara låter det här fortsätta år efter år bara för att gynna invandringen.

 3. Enligt “läckta” filer från General Flynn i USA så kommer uppgifter om de som var inblandade i Epstain´s “pedofilö” se denna fil och fundera Sverige kanske oxå är mä ??

  • Hoppas alla såg i denna video det berömda namnet “Jammeh” !!!
   Kanske även svea rike är drabbade ??
   Eller ???

 4. Det är huggsexa på skattemedel. Politikerna har själva sett till det.
  Då och då utnyttjar de ju själva situationen.

 5. Hade Anna Dahlberg och fler av hennes sort granskat migverkets vanskötsel av arbetskraftsinvandring redan för 10 år sedan så hade opinionen krävt adekvata åtgärder mot fusket, vilket våra usla politiker inte kunnat komma undan ifrån. Det hjälper inte längre att Anna Dahlberg och hennes kollegor ångrar sig och skriver sanningen som de förvanskat och undanhållit i årtionden nu. De har redan hjälpt till att låta hela denna folkmordscirkus gå flera steg för långt. De är lika skyldiga som politikerna.
  Sen en sak till. Denna kriminella regering tillsätter bara en dyr samordnare som kommer att fördröja eventuella beslut om konkreta åtgärder.

 6. Vad är det för nytt med detta. Merit Wager har på sin blogg, skrivit om detta och betydligt värre som den normala personalen på Migrationsverket har skrivit till Merits blogg som varit den ENDA som lyssnat och skrivit om dårskaperna av denna av politiker skapat problem

 7. Med dem mjuka lagarna som Sverige har för invandring av arbetskraft, snart kommer halva Asien att komma till Sverige, det är regeringens fel dem vet redan att företagerna fuskar med arbetstillstånd, ett arbetstillstånd säljs mellan 25.000 30.000 euro.
  Arbetslösheten ökar i Sverige

 8. 2018 upptäckte Migrationsverket 384 fall av misstänkt människohandel och 444 under 2017 i sverige. De fem vanligaste ursprungsländerna för misstänkta offer för människohandel var 2018 Nigeria, Marocko, Turkiet, Pakistan och Vietnam. 58 länder förekommer bland de 384 anmälda fallen.

  Polisen och migrationsvrket har jobbat hårt med detta och nu fick migrationsverket äntligen igenom nya regler för att kontrollera arbetsgivare och för att ens få anställa måste du bli en cerfifierad arbetsgivare.

  För att bli en certifierad arbetsgivare ska kraven för arbetstillstånd vara uppfyllda. Företaget ska dessutom
  Exempelvis:
  • vara registrerat som arbetsgivare
  • ha ekonomi för att anställa
  • ha ett återkommande behov under det kommande året att rekrytera arbetstagare från ett land utanför EU
  • ta på sig ansvaret att lämna in webbansökningar som är kompletta
  • ha uppfyllt kraven för uppehållstillstånd och arbetstillstånd om arbetsgivaren tidigare har rekryterat arbetskraft från ett land utanför EU.

  Finns långa kravlistor för at bli certifierad arbetsgivare.

  Högre krav för arbetstillstånd inom vissa branscher
  För vissa branscher har utredningskraven skärpts för att Migrationsverket ska kunna bevilja arbetstillstånd.
  Du som vill anställa någon från ett land utanför EU ska, förutom de krav som finns specificerade under rubriken Krav för arbetstillstånd, dessutom redovisa
  • hur företaget klarar av att garantera lön för personen som söker arbetstillstånd. Du ska kunna styrka att det finns förutsättningar att betala lön under minst tre månader med hjälp av dokument på likvida bankmedel och balans- och resultatrapporter för tidigare och nuvarande år.
  • företagets skattekontoutdrag för de 3 senaste månaderna. Observera att det bara gäller om du tidigare anställt personer från länder utanför EU och de personerna fått arbetstillstånd på grund av anställningen hos dig.

  Du som ska anställa inom följande branscher omfattas av de nya kraven och det gäller särskilt de som anställer folk inom: (för här har man hittat mest fusk och folk som jobbar under slavlika förhållanden)
  Städ
  Hotell och restaurang
  Bygg
  Handel
  Jord- och skogsbruk
  Bilverkstad
  Service
  Bemanning
  Personlig assistans

  Den som är anställd på arbetstillstånd har rättighet att få en lön på minst 13 000 kronor i månaden före skatt…..

  Låter skit bra va? Men…….Så kom en dom från vårt kära rättsväsende som nu är rättspraxis och ALLT migrationsverket och polisen jobbat för med krav och certifieringar……..gills inte längre.

  Den nya rättspraxisen: Vikariat och möjlighet till A-kassa tillräckligt för att få arbetsuppehållstillstånd……

  Pust…..

  • Svenska domstolar är totalt nedlusade av politiska aktivister.
   Ingen lätt uppgift att komma till rätta med detta. Politikernas ovilja att reformera domstolsväsendet till något mer rättssäkert, är det som råder för nuvarande.

 9. Detta skämt till regering, brukar ju försöka visa handlingskraft genom att “tillsätta utredningar”. Men i så fall borde väl det självklara valet vara att utreda Migränverket. Och vem skall nu sköta granskningen då ? Ingen mindre än den store giganten på detta område : Inga-Britt Ahlenius, givetvis. Hon har tillräckligt hårda nypor och räds icke kverulanterna.

 10. Det är bara att konstatera att ni jävla idioter som röstat på något av sjuklöverpartierna har kostat Sverige 100-tals miljarder de senaste åren. Ni borde omyndigförklarats.

 11. Krisen är redan här!

  Titanic (Sverige) sjunker!
  Orkestern (regeringen) spelar glad musik!
  Baren (media) bjuder på drinkar!
  Passagerarna (svenskarna) njuter av läget!
  Kaptenen (Löwén) har kört full fart trots
  alla isberg!
  Skrovet (Sveriges ekonomi) är
  underdimensionerat, trots den flotta designen!
  Titanic (Sverige) krockar med isberg!
  Isberget (invandrarna) gör stort hål i skrovet!
  Räddningsbåtarna (lagarna) fungerar inte helt!
  Båtarna (vårt välfärdssystem ) klarar inte
  överbelastningen!
  Passagerarna (svenskarna) drunknar!

  Känner du dig trygg?
  Vill du att invällarna ska ta över det du skapat?
  Gör du något åt det?
  Skapar du ”Grannsamverkan mot båld”?
  Hjälper ni invällare att få intensiv hemlängtan?

  Tänk efter vad du kan göra!

 12. Titanic (Sverige) sjunker!
  Orkestern (regeringen) spelar glad musik!
  Baren (media) bjuder på drinkar!
  Passagerarna (svenskarna) njuter av läget!
  Kaptenen (Löwén) har kört full fart trots
  alla isberg!
  Skrovet (Sveriges ekonomi) är
  underdimensionerat, trots den flotta designen!
  Titanic (Sverige) krockar med isberg!
  Isberget (invandrarna) gör stort hål i skrovet!
  Räddningsbåtarna (lagarna) fungerar inte helt!
  Båtarna (vårt välfärdssystem ) klarar inte
  överbelastningen!
  Passagerarna (svenskarna) drunknar!

  Känner du dig trygg?
  Vill du att invällarna ska ta över det du skapat?
  Gör du något åt det?
  Skapar du ”Grannsamverkan mot båld”?
  Hjälper ni invällare att få intensiv hemlängtan?

  Tänk efter vad du kan göra!

 13. Reinfeldt hade läst igenom dokumentet, därför sa han öppna era plånböcker och skrattade inombords. Våra nu styrande har läst men inte förstått någonting av det dom läst, dom är bara glada att vi får arbetskraftsinvandring

 14. Det finns en anledning till att vi betalar världens högsta skatt och den vill puckona höja.
  Men inte bryr sig 82:an saftskalle om det inte.

  • Jag tror inte att alla i 82`an gillar tillståndet i landet. De har av ren naivitet röstat på det som de alltid röstar på. Nu sitter de där och väntar att vi i 18 % an ska agera.

   Ett gammalt utryck lyder “Den som sig i leken ger, får leken tåla”
   Nu kan de sitta där och se vad de ställt till med medans deras döttrar och pojkar ofredas på stan av de nykomna samtidigt som välfärds Sverige bara sjunker djupare ner i mörkret.

Kommentera