Stäng

Tre europeiska länder pekar ut Iran för attack mot Saudiarabien

UTRIKES. Iran låg bakom attackerna mot två oljeanläggningar i Saudiarabien. Det säger Storbritannien, Frankrike och Tyskland i ett gemensamt uttalande. ”Det står klart för oss att Iran bär ansvaret för den här attacken. Det finns ingen annan förklaring”, skriver länderna, enligt Sveriges Radio

Därmed ställer de sig bakom USA och Saudiarabien som tidigt pekade ut Iran som ansvarigt för attackerna den 14 september mot anläggningarna i Abqaiq och Khurais i Saudiarabien.

Iran har nekat till all inblandning medan de allierade Huthirebellerna i Jemen, som ligger i krig med Saudiarabien, sagt sig ligga bakom angreppen.

Frankrikes president Emmanuel Macron har tidigare dragit sig för att ställa någon part till svars för attackerna. – Man måste vara mycket försiktig när det gäller att peka ut den ansvariga. Det finns en rad ledtrådar, men denna attack är en ny militär händelse som förändrar regionens ekosystem.

-Pettersson antar att det härmed är klarlagt att Iran ligger bakom attackerna, Frankrike brukar vara självständiga i sådana här lägen.

Frågan är vad det går att göra åt problemet?

 • Invadera är inte att tänka på, Iran är alldeles för starka.
 • Bomba landet sönder och samman går, men löser inga problem.
 • Så hur får man bort de galna islamisterna som styr och lägger miljarder på terror runt om i världen?
 • Tur att Donald Trump verkar lugnare än företrädaren Barack Obama som startade tre nya krig.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

 

10 reaktioner på “Tre europeiska länder pekar ut Iran för attack mot Saudiarabien

 1. Håller med Roland S m.fl om att Israel har ett finger ( hand ) med i detta . Har svårt att släppa tanken på att ett större Israel ska ha territorier som de inte har rätt till . Deras nuvarande gränser är inte fastställda enligt vad FN anser . Mvh Sjöström

 2. Nja!
  Pettersson är sannolikt naiv! Frankrike må ha integritét, men de skulle aldrig agera mot Israels intressen. Sannolikheten för att Houti i Jemen är utförare är hög, MEN ANSTIFTARE ÄR SANNOLIKT ISRAEL. Vem försåg Houti med drönarna? Sannolikt mästarnas mästare i False Flag operations – Mossad.

  Dessutom måste Houti ha haft ”eldledare” i närheten av målet liksom uppskjutningsplats – d v s ute i Persiska Viken, i Kuwait, i Irak, i Jordanien. Houti är inte kända för att resurser i nämnda länder eller inne i Saudi Arabien, vilket däremot Mossad/Israel är. Det finns inget land som så hänsynslöst kan offra oskyldiga liv i direkta resp indirekta effekter, som Israel – inte ens i jämförelse med IS.
  Iran har garanterat inget med attacken att göra.

 3. Nu är vissa länder riktigt sugna på krig igen !
  Tar dessa länder sedan sitt ansvar och tar emot några miljoner Iranska flyktingar eller blir det mångkulturella paradiset Sverige som återigen blir hotellvärd ?

   1. Är Iran skyldig, vem vet det till 100% ?
    Hade Irak förstöresevapen som USA och andra länder var 100 % säkra på ?
    Blir det krig så blir det, historien upprepar sig ju hela tiden.
    Nej, tror inte att Iran vill ha krig men kan naturligtvis ha fel.

   2. Förstå väl att det inte var Iran, eller??

    Förresten.. Iran är muslimskt, (persiskt) dock INTE sunniter. Observera!
    I Iran lever kristna, judar, ortodoxa, faktiskt ostörda.
    Det gör de inte i socker-pojkelandet Saudi-Arabien.

    Jag har aldrig förstått hur USA och Israel kan stödja ett sunnimuslimskt land som egentligen vill utplåna alla andra som inte är som dom är.

 4. Iranska Regimen är inga änglar precis, men för den skull är de inte så dumma att de skriver under sin egen dödsdom och angriper på detta sätt.
  Historien upprepar sig!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: