JÖK-gänget vill göra grundskolan tioårig

SKOLAN. Partierna bakom Januariöverenskommelsen, JÖK, S,MP, C och L är eniga om att grundskolan ska bli tioårig, skriver DN, bakom betalvägg. 

Planen är att den nuvarande obligatoriska förskoleklassen ska omvandlas till årskurs ett i grundskolan. I budgeten för 2021 har man avsatt 190 miljoner kronor för ”fortbildningsinsatser inför ett införande av en tioårig grundskola”. Socialdemokraterna har tidigare röstat nej till flera motioner om tioårig grundskola men har nu tänkt om.

– Fler elever behöver längre tid än i dag att utvecklas för att nå målen i grundskolan, säger utbildningsminister Anna Ekström (S) till tidningen.

-Pettersson säger att tio år i skolan är nog inget fel men det borde vara viktigare att få ordning på dagens skola och jag är inte säker på att det man inte lär sig på nio år går att lära sig på tio…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “JÖK-gänget vill göra grundskolan tioårig

  1. Så typiskt svenska makthavare. Istället för att se grundproblemen och utifrån dem rätta till en situation som är allt annat än bra, så tar man till nya knep som bara gör det hela än värre.

    Som jag ser det hela är det ju bara ett sätt att kunna frisera arbetslöshets siffrorna bland ungdomar. Så var det ju förr då man tog bort de 2 åriga gymnasielinjerna och ersatte dem med 3 åriga.
    Sen varifrån har man tänkt att ta lärarna som behövs. Man pratar ju idag om att det framöver saknas över 70.000 lärare i skolan. Avhoppen från lärarhögskolorna är ju redan alldeles för hög.

    Så JÖK gänget, sluta flumma och börja se problemen istället och ordna till de brister som redan finns. vet ni inte vad som måste göras ska ni nog gå hem och låta andra sköta verksamheten. Vi skattebetalare har nog med utgifter ändå. För vad skulle nu inte ett ytterligare skolår kosta.

  2. Är fullständigt övertygad om att dagens SVENSKA elever efter 9 år i grundskolan skulle kunna inhämta nästan lika mycket kunskap som jag efter min avslutade Real-examen OM lärarna slutade lägga tid på att försöka undervisa analfabeter.

  3. Är fullständigt övertygad om att dagens SVENSKA elever efter 9 år i grundskolan skulle kunna inhämta nästan lika mycket kunskap som jag efter min avslutade Real-examen OM lärarna slutade lägga tid på att försöka undervisa analfabeter.

  4. Så länge dom inte kan få till ordning och reda i skolsalen
    är där väl ingen mening med att utöka skoltiden,
    alla beslut som tas i dom flesta frågor verkar att ha tillkommit
    i all hast på en kafferast.

  5. Det kan väl aldrig vara de importerades skara som förorsakat detta förslag på förlängning av skoltiden?

  6. Det är väl inte så konstigt med alla låg-intelligenta som kommer hit och som grädde på moset så förstör dessa individer för alla andra som inte är intelligensbefriade med sitt uppförande.

  7. 2019:1 Lika för alla? En ESO-antologi om skolans likvärdighet (Expertgruppen för Studier i Offentlig ekonomi ) (ESO) De är så icke PK så man döööör när man läser deras rapporter. Man tänker får man verkligen skriva så här? Får denna forskningen verkligen visas i sverige?

    Har svenska skolan blivit sämre?

    Nej men vi har fler elever med lägre IQ. Plus att det inte hjälper hur mycket mer extra pengar staten och kommuner strösslar över skolan för det är inget PENGARPROBLEM. Det är ett lågt IQ problem.

    För mer pengar kommer inte påverka utfallet och inte längre tid heller.

    Så visar de vetenskapliga nationella och internationella studier och undersökningar på både individnivå där man följer enskilda elever över tid och klass – skolstudier på alla och beräkning hur och varför. hahaha

    De är såååå bäst. Man känner sig nästan lite syndig som läser detta PK förbjudna materialet.

  8. Jag förstår att det kan behövas längre tid i grundskolan med den låga kvalitet som råder.
    Men förläng grundskoletiden till 15 år, så sänker vi arbetslösheten samtidigt.

    • Tillägg: Läste nu att det är året före 1a klass i förskolan som byter namn. Det vill säga, alla årsklasser flyttas ned ett år i ålder.
      Genustrams och klimatpropaganda lär dominera fortsatt oavsett, och fördumningen fortgår.
      Eget ansvar, tänka själv och kritiskt utgår.
      Lärarna har fortsatt ingen auktoritet och förfallet fortsätter…
      Blev visst lite tjatigt detta.

      • Kontentan är att politikerna tycker att de har presterat något. Eller vill framhålla att de gjort det åtminstone.
        I själva verket har de inte åstadkommit ett endaste skvatt.
        Nu ska jag inte kommentera detta något mer.

    • Otto:
      Just det sista du nämner är väl orsaken…
      Ju mer man kan gömma de stigande antalen arbetslösa eller rättare sagt,till stor del andelen arbetsskygga invandrare !
      För dessa förrädare,finns inga yttre gränser av bedrägerier.

  9. Fucking ”skämmsamt” världsskandal!!

    Var ihop med en tjej från ett annat, framgångsrikt EU-land, grundskolan är på 8 år.
    I första året lär eleverna hålla tyst och att läraren alltid har ordet!
    Listan är dock längre 🙂
    Ungdoms-psyk och könskorrigering saknas på behov-listan.
    Trots detta barn glatt överlever och blir folk.

    Mönsterlandet Sverige, jag skäms…

  10. ”– Fler elever behöver längre tid än i dag att utvecklas för att nå målen i grundskolan, säger utbildningsminister Anna Ekström (S) till tidningen.”

    Vilka är då målen som ska nås, som inte klaras av på 9 år ? En förklaring tack.

  11. Enligt Anna Ekström så behöver fler elever längre tid än i dag att utvecklas, då menar hon att dom vi tagit in den senaste tiden är obildbara med ett finare ord. Tidigare räckte det med 9 år i grundskolan, då var Sverige ett av världens framgångsrikaste länder

Kommentera