Peter Springare, polis – Om ett stressat våldsmonopol

BOKTIPS. Peter Springare är polis och förundersökningsledare vid grova brottsenheten inom Örebropolisen. I februari 2017 gjorde han ett inlägg på sin Facebook-sida om kopplingen mellan brott och personer med utländsk bakgrund vilket gav upphov till en intensiv diskussioner. Springare blev anmäld av sin arbetsgivare, Polismyndgigheten men åklagaren lade ned. Dåvarande rikspolischefen Dan Eliasson, tyckte att Peter Springare skulle vara utomordentligt försiktig när det kom till frågor om etnicitet.

Om Peter Springare på bloggen. Nu lyfter Peter Springare lyften på locket och avslöjar korruption och inkompetens inom polisen i en ny bok som kommer ut den 9 oktober 2019 och kan beställas HÄR.

Polisens verksamhet har kollapsat under tyngden av New Public Managements administrativa och ekonomiska styrsystem. En managementmetod som är mer anpassad för tillverkning av skruvar och strumpor än för polisverksamhet. 

Stora delar av den offentliga sektorn i allmänhet och polisen i synnerhet, har förslavats under New Public Management, vilket har medfört att den svenska polisen tappat bort sin kärnverksamhet. I stället sätts allt fokus på att skydda polisens varumärke. Höga polischefer begår brott och laborerar med sanningen. Till sin hjälp har det högre skiktet av polischefer en överdimensionerad kommunikationsavdelning som kan liknas vid en statlig “trollfabrik”.

Ledningen för polismyndigheten prioriterar organisations- och managementkonsulter som i bästa Percy Nilegårdsanda föreläser om värdegrunder, jämställdhet och mångfald, samtidigt som skjutningar, avrättningar och grova våldtäkter lämnas ouppklarade. Polisen levererar helt enkelt inte längre, professionen har helt vattnats ur. Chefer gömmer sig bakom lögner och kulissbyggen och levererar manipulerad statistik till medborgare och politiker utan att skämmas.

Peter Springare, som har arbetat 43 år som polis, avslöjar också tystnadskulturen som cementerats inom polismyndigheten, och hur den som kritiserar eller ifrågasätter organisationen och inkompetenta chefer utsätts för mobbning och repressalier.

En skakande sanning om svensk polis, där korruption och ren kriminalitet frodas – en myndighet vars uppdrag är att skydda demokratin och se till att lagar och förordningar följs.

-Pettersson säger att New Public Management är galenskap i kubik. NMP bygger på 7 punkter varav punkt 1 är tydlig ledning och ansvarsfördelning. Har ni sett det inom offentlig sektor eller inom politiken?

Galenskapen började den 14 oktober 1969 och sedan har det gradvis blivit värre…

En byggde upp och en rev ned

Axel Oxenstierna och Olof Palme. En byggde upp och en rev ned
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Peter Springare, polis – Om ett stressat våldsmonopol

 1. sedan polisen blev centraliserad 2015 har de ENDAST jobbat för regeringen att mörka och tysta ned sanningen. Allt är tryggt och lugnt och säkert……

  Polisen har gett alla offer skulden för alla brott i åratal:

  det är ert egna fel att ni blir rånade för ni bär vigselringar och smycken av guld utomhus

  Era barn går i 10.000 kr jackor och dyra mobiler och lockar till sig gängrånare – fastän vi alla ser att det är BARA invandrargäng som går med lyxkläder.

  släpp inte in okända så ni blir rånade hemma. Okej….alla äldre där det är “personal” som uppger att de är från hemtjänsten. Hur nu alla äldrerånare fått reda på vart alla äldre som har hemtjänst bor får vi inte prata om.

  Gå inte ut på kvällar – eftermiddagar……okej vi som är medborgare i sverige ska ha utgångs förbud för att inte bli gängvåldtagna?

  Det är bara vita medelklass och överklass som köper knark som skapat alla skjutningar och bomber ? Okej hur då? Bevisa gärna det. Sverige har näst högsta narkotikadödlighet i HELA europa. Är inte svenska ungdomar snarare offer än förövare då vi har flest överdosdödlighet i hela ruropa. Hur många % är överklass i sverige? De borde vara döda nu då om de det bara är de som knarkar med tanke på dödligheten.

  Polisen skaffar nya brottskoder och fifflar med statistiken så det ser ut som brottsligheten minskar fastän den ökar.

  Hela året 2018 anmäldes totalt 162 “sprängningar.”

  XX Statistiken omfattar sprängningar som klassas som allmänfarlig ödeläggelse, det vill säga med straffskala på som lägst ett år. XX

  Statistik över sprängningar som egen brottskategori fördes inte före 2018.

  Så ALLT som inte ger minst ett år i fängelse räknas INTE som explosioner.

  Som denna artikeln: Det är en explosion i eller vid en bil, som stod på en parkering. Nationella bombskyddet kallades till platsen för uppenbarligen är det mer än vad lokala polisen kan hantera. Bilen är skadad, men inte helt förstörd. Händelsen rubriceras som SKADEGÖRELSE !! samma rubricering som att klottra, sparka sönder en papperskorg. Så denna explosionen var INTE en “explosion” som räknas som “explosion” bara lite skadegörelse…….Så hur många explosioner som är “mindre” händer varje år då kan man ju undra.

 2. precis som bland dom övriga byråkraterna så är
  dom handplockade för att gå regimens ärenden.

  Därför kan Sveriges genom tidernas sämsta statsminister
  känna sig säker på sin post,.

  Igår lekte han statsman och talade till nationen om
  klimatförändringar,ungefär som han begrep vad han talar om,
  idag stod han i New York och sprätte ut miljarder till klimat ljuget
  där Sverige som vanligt ligger i topp över dom som skänker mest?
  Vi skänker mest pengar till FN, TILL EU Och nu till klimat ljuget,
  och till vansinnesinvandringen?
  Svenska folket måste vara självplågare som låter en pajas
  med sällskap skinna dem in på bara kroppen, det kommer inte
  att gå väl!

 3. Han nämner tystnadkulturen inom polisen. Han verkar själv ha drabbats av den eftersom han varit tyst länge nu trots att det finns massor att snacka om.

  • Vadå? Det är många som ganska länge inte fattar vad de sjölva och deras jobb håller på med, tills det sakta klarnar, sedan blir de “visselblåsare” eller typ. Bara tacka.

 4. Ett av grundkraven på en polis borde vara att han skall hålla sig till sanningen. Det har Peter Springare uppfyllt. Så, vad är problemet?
  Jo, polisledningen går i den ständigt islamskyddande regeringens ledband, viket får till följd att det normala rättssystemet sätts helt ur spel till förmån för invandrarnas bästa.

  • Ja det är ju bara kolla alla uteblivna straff för grova brott
   som visar att det inte står rätt till i det så kallade rättssystemet.

 5. Vi har en annan Peter, nämligen Peter Tjäder som började nysta i Vietnamesisk/Kinesisk brottslighet. Han dog inom 2 år efter längre tids sjukdom….

  Den organiserade brottsligheten har helt klart nått nya höjder i Sverige.

  • jodå som en kul anektdot är han ansvarig förundersökningsledare för den aktuella insatsen mot den fru och barn till killen som är anklagad för olaga vargjakt. och ja, han spelar lika jävla dum som alla andra när folk frågar runt om varför det skedde. han är lika kokt som alla andra i polisledningen när det kommer till kritan

Kommentera