USA-förstärkningar till Saudiarabien


MELLANÖSTERN. USA skickar trupp och militär utrustning för att hjälpa Saudiarabiens luftförsvar, efter förra lördagens angrepp mot saudiska oljeanläggningar.

USA:s försvarsminister Mark Esper säger att USA handlar efter en saudisk förfrågan om hjälp. – För att förebygga ytterligare upptrappning har Saudiarabien begärt internationellt stöd. Även Förenade Arabemiraten har anhållit om hjälp, säger Esper.

– Som svar på kungadömets begäran har presidenten godkänt förflyttning av militär personal, som kommer att vara av ren försvarsmässig karaktär och främst fokusera på missilförsvar.

Försvarshögkvarteret Pentagon anger inte hur många soldater som ska skickas till Saudiarabien. Joe Dunford, chef för USA:s generalstab, uppger dock att det handlar om mindre än tusen soldater.

Förutom truppförstärkningen kommer USA även skicka militär utrustning till såväl Saudiarabien som Förenade Arabemiraten. Enligt tidigare uppgifter skulle det handla om antiballistiskt robotförsvar, drönare och stridsflygplan.

USA och Saudiarabien har pekat ut Iran som ansvarigt för attackerna. Under fredagen sade president Donald Trump att ett militärt angrepp på Iran inte är aktuellt just nu. – Det är mycket enklare att göra det på ett annat sätt. Det är mycket enklare. Och Iran vet att om de inte sköter sig lever de på lånad tid, sade Trump.

The Guardian

-Pettersson säger att det är märkligt att Saudiarabien skulle behöva militär hjälp. Saudiarabien har världens tredje största försvarsbudget, bara USA och Kina lägger mer på försvaret. Ryssland mindre.

Men, men det beror naturligtvis på hur pengarna används och hur utbildad personalen är.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “USA-förstärkningar till Saudiarabien

 • Fagro

  Ett anfall mot Iran skulle bli en katastrof.

  Gilla

 • Lagro

  Ett militärt anfall mot Iran skulle bli en katastrof.

  Gilla

 • robban

  sicket trams saudi/israel/cia et al smäller saudis prylar, saudi utpressar usa att hjälpa till med att sälja en massa obligationer (räntan gick upp till 8%) bara för att få panga lite. man kan ju utgå ifrån numera att allt som händer där nere är fase flag.

  en lite intressant iaktagelse de senaste åren är ju att när man hittar riktigt gamla saker i öknen så brukar det av en händelse bli en lokal revolution precis på den fläcken så skiten sprängs i bitar

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Det finns nog inget land, frånsett Sverige, som får så lite för sina försvarspengar som Saudiarabien!

  Därför är det missvisande att bara titta på siffrorna. Tänk vad ett land som Kina får för sina pengar, med billiga löner och låga kostnader. Tar man hänsyn till detta så har nog Kina en högre plats på listan!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: