Tömmer kommunen soporna i havet?


MILJÖ. -Pettersson undrar varför inte Miljöpartiet, om plastpåsar är så farliga som de påstår, förbjuder dem helt? För tre kronor i skatt per plastpåse är väl inte ett sätt att finansiera invandringen? 

Miljöpartiets sopsortering

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


21 responses to “Tömmer kommunen soporna i havet?

 • Fjölet

  Ingen fara vi kommer snart förgifta varandra med att vi blir för många mäniskor på jordklotet, snart inför MP koldioxid skatt beroende hur mycket vi andas ut och var vi bor, skillnaden blir stor beroende om vi skattas boende i hög eller lågland, stad eller på landet.
  finns det mycket skog så höjs skatten, finns det ingen skog eller grönt sänks den med en utjämnings skatt för storstäder för att de inte ska känna att de utgör en hotande massa i god MP anda.
  Ta ett djupt andetag och fundera på om inte plastpåsen gör sig bäst tajt på och över huvudet.

  Gilla

 • Lukas

  Tror att miljöpartisternas rädsla för plastpåsar i havet grundar sig på deras eget leverne. Vi har ju sett hur Romson beter sig med förbjuden giftfärg, gråvatten och färgad dieselolja, Fridolins flygresor mellan Arlanda och Bromma, Lövins förorenande dieselpickup som nyttjas för att transportera stenar (?), och lyxflygande över hela världen.. Andra miljöpartisters statsjeepar och eller skrotbilar vilka nyttjas i både nyktert och berusat tillstånd.. Alltså kan man misstänka att det är miljöpartisterna själva som stjälper ut sitt avfall både i naturen och havet.

  Som man känner sig själv, känner man andra.

  Gilla

 • Tony

  Men vi har förbjudit plastsugrören hojtar regeringen, den
  plast vi ser på bilden kommer inte från havet utan där floderna
  rinner ut i havet, slängt av människor som bor ut med floderna! Men som sagt vi har förbjudit sugrör?

  Gilla

 • blabaris

  när jag bodde i usa för 10 år sedan kunde man ”panta” plastpåsar och få betalt för plastpanten i vanliga mat affärer.

  Gilla

 • Stenbock

  Inte för det har med Plastpåsar direkt att göra men nu tömmes en del av landets avfall i Danmark.
  Vi har tidigare läst att ”Rinkebybor” utlämnats för skotten på några andra ”svenskar”,för ett halvår sedan.
  I dag levereras åter en ”svensk” till Köpenhamn. Denna gång lär det vara en ”sprängmästare”…
  F,ö, fortfarande inga havshöjningar i Sundet. Även om det igår med nordlig storm,var ovanligt högt vattenstånd. Trots dessa vatten-massor synes aldrig en plastpåse på stranden. Högts någon glasflaska,bland mängder med tång ! När skall glasflaskor förbjudas ?

  Gilla

 • blabaris

  varför inte låta alla åtalade i sverige betala sina egna miljon advokater. Varför ska vi betala för dessa offentliga biträden med skattemedel?

  Gilla

 • ponnsan62

  Min vän var iThailand för några månader sen..
  Där har många affärer inga plastpåsar…man får ta med sig själv en kasse.
  Själv tror jag inte en sosse och en mp skulle klara det.

  Gilla

 • Hasse

  Man kan bara tacka maja för detta.det dagens sanning som du skriver.
  Men det är inte de miljöpartiet vill. De vill knäcka pensionärer.
  jag har en liten amf pension där får jag betala 560 kr i skatt på 1869 kr.

  Var fan är skatte lättnaden ?
  det är lögner alltihop.

  Gilla

  • Maja

   Nu skryter Regeringen/Magdalena med att pensionärer är vinnare i den nya budgeten.Men det gäller dem som har över 17 000 i pension per månad som får skattelättnader.Vi andra betalar.
   Min pension var den högsta möjliga 1994, men de kapade mer än en tredjedel av min pension.Jag har blivit lurad i fällan med löfte på 70 talet att de 15 bästa årens inkomst är grunden till min pension. Slet som ett djur och två och treskift.
   Nu har jag inte mycket att hämta. Det skiljer en tusenlapp netto med min väninna, som inte har arbetat mycket.
   Tackar Sverige för att de ljuger och bedrar.

   Gilla

   • Tanten

    På tal om pensioner.
    Garantipensionen gäller inte alla. Dina privata pensioner sänker garantipensionen. Krångligt system. Krångligt att räkna ut. Har en väninna som är bosatt utomlands sedan 70-talet, hon har full garantipension som ramlar in på hennes svenska konto varje månad. Jag som bor här etc har ca 200:- i månaden i garantipension!

    Gilla

  • Stenbock

   Hasse:
   När du nämner detta har jag någon liknande….Står något om en månadsumma om 440:-. Ut efter skatteavdraget tillgodoräknas mitt konto,med 228;./mån !!! Alltså 50 % stjäles i skatt.

   Gilla

  • Maja

   Mina pensionärsvänner och en hel del ungdomar också flyttar till Spanien eller andra länder en efter annan. Är det meningen att ursprungsfolket tvingas i väg från landet de har byggt upp? Verkar så.

   Gilla

 • SVENSK

  Som sagt detta är ännu ett exempel på en helt vidrig lögnpropaganda som det SVENSKA folket utsätts för. Andra länder och deras befolkningar, sjöfart, företag mm skitar ned haven och VI SVENSKAR beskylls för detta, samma sak med klimathysterin. Är t ex Kina ökar sina utsläpp VARJE MÅNAD med samma mängd som hela SVERIGES årliga utsläpp! Så gott som all kvarvarande vildmark i landet håller nu på att planeras att förstöras av vindkrafteverk. Flera vildmarksfiskesjöar har redan förstörts helt med övet 170 meter höga vindkraftverk från alldeles vid stranden till ca 800m därifrån.

  Gillad av 1 person

 • Fyllfinnen

  Snart dags att beställa påsar från utlandet istället, finns säkert att få tag på det billigare. Då slipper våra pensionsräddare få del av dom pengarna också

  Gillad av 1 person

 • Ulrik

  Jag minns min tid i Kina, där införde de ett förbud på att ge bort en plastpåse då man överdrev och även om jag köpte en cola att dricka direkt fick jag den i en plastpåse. Naturligtvis kommer allt skit från dessa länder och de enda som skräpar ner i Sverige är invandrare som inte vill bli svenska. Så skall man göra något åt nedskräpningen så skall man starta återvandringen snarast, för det är dessa håglösa babianer som förstör vår fina fauna.

  Gilla

 • Maja

  Skippa plastpåsar, cigaretter, bilar, godis med färgämnen, kakor för att man blir fet, kött för klimatet, grönsaker för gifter, ved för klimatet, flygplan , bröd med konserveringsmedel, fabriker för luftföroreningar, båtar för bottenfärg och avfallet och oljan som förstör haven och sjöar, fiskar för hög kvicksilverhalt, mediciner för biverkningar, media för att de far med osanning.

  Med andra ord.Vi måste börja om från början , BYT UT REGERINGEN I SAMTLIGA EU LÄNDER. SKROTA EU!

  Gilla

 • Focke-Wulf

  Suck,nu får man köpa plastpåsarna i Tyskland tillsammans med inköpsresorna att köpa vin,öl och sprit.

  Gillad av 1 person

  • Stenbock

   Tyvärr är Tyskland av idag på samma låga vansinniga linje som Abzurdien.Redan i fjol ville C & H ha betalt av Stenbock,för en plastpåse när jag köpt en skjorta.Gick ut ur butiken utan såväl skjorta som plastpåse !
   Sjukdomen sprider sig raskt….

   Gilla

 • rune

  ”För tre kronor i skatt per plastpåse är väl inte ett sätt att finansiera invandringen? ” Säkerligen är det så !!!

  Gillad av 1 person

  • Maja

   Jag betalar gärna 6 kronor om de som begår kriminella brott ställs på torg med en plastpåse i huvudet i en koppel.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: