Nödropet från Löfvens kommun – 71 miljoner mindre än budget


EKONOMI OCH INVANDRING. I Stefan Löfvens hemkommun Örnsköldsvik kämpar lokalpolitikerna med ekonomin – och med höga skatter. – Vi borde få mer pengar, säger S-kommunalrådet Per Nylén efter regeringens budgetpresentation på onsdagen. Kommunens resultat: 71 miljoner kronor mindre än budget.

Allt fler behöver försörjningsstöd, bildningsnämnden och samhällsbyggnadsnämnden går back mest, befolkningsökningen har avtagit, investeringarna som måste göras de närmaste åren är stora, snöröjningen blev i vintras flera miljoner dyrare än beräknat.

Läs vidare på Expressen…

-Pettersson säger att det kunde vara värre. Örnsköldsvik har två stora hockeystjärnor som investerar miljoner, Peter ”Foppa” Forsberg och Markus Näslund…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “Nödropet från Löfvens kommun – 71 miljoner mindre än budget

 • Tore Söderberg

  Hur fan tänker Röv’en. Det blir en förtjänst lite längre fram??? Om man massimporterar invandrare kontinuerligt så förskjuts den så kallade förtjänst fram hela tiden och man kan aldrig nå dit. Det borde vara kriminellt att vara så korkad. De tar över bostadsområden, snart hela städer och sen är det inte långt borta att de får styra hela landet och vi måste leva efter sharialagar. De har redan infiltrerat stort sett hela landet. Snart blir det en statskupp. Tack för det Röv’en. Gör allt för att importera väljare. Men snart avsätter dom dig som tack för hjälpen. Vakna upp och se verkligheten innan det går rent åt helvete. Jävla tomte!!!

  Gilla

 • Kungen

  Det är intressant att se kommun efter kommun gå back med tiotals miljoner. VAR ÄR VINSTEN LÖFVEN ??

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Var tar och får staten alla pengar ifrån som Kommunerna vill ha ?
  Någonstans måste ju även staten ta pengar till dagens mångkulturella välfärdsnota eller växer det pengar på träd hos Magda på Finansdepartementet ?

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Det är inte bara Örnsköldsvik i Västernorrland som har underskott. Redan för ett halvår sedan avslöjades det att HÄRNÖSANDS kommun hade övertrasserat sin check-kredit på 100 miljoner. Det verkar vara ett dyrt sätt att ”låna” pengar till DRIFT. Sedan blev det tyst – locket på – som om kommunens ekonomi nu skulle vara i balans.
  Det tror jag inte ett dugg på – snarare att man hittat en bank som var villig att låna ut typ 150 miljoner, men frågan är till vilka villkor. Lånar man till drift, bl a skenande försörjningsstöd, så är kommunkollaps nära!

  Idag flyr stadens ungdomar i jämn ström, oftast till Norge.

  Gilla

 • Berra Fors

  Den galne så kallade svetsaren gör allt för att förgöra Sverige och Svenskarna. Ingen av dom importerade vill jobba domfår ju pengar ändå. Vem vill och kan anställa icke svensktalande analfabeter. Löven sa ju att vi skulle få hit välutbildade raketforskare, Ingenjörer, Högutbildade läkare, mm, mm. Jamen just ja socialdemokraterna är ju en hoper med lögnare som gör allt för makten. Därför måste dom importera folk och ge dom medborgarskap så att dom får idioter att rösta på socialdemokraterna. Fy fan för Löfven.

  Gilla

 • Maja

  Surt sa räven om rönnbär. Hur många har råd att bo i villor, när både värmekostnader och beskattning höjs, sopavgift, vatten …allt. Och vi pumpar allt fler hungriga hit för försörjning.

  Gilla

 • Hajo

  Jo jag tackar !! Vilka jäkla grisar!!
  https://valresultat.svt.se/2018/32284.html

  40% sossar och 20% Centern!!!!

  Jag har inte inte läst om våldtäkt, bilbrand, moskeeutrop, skjutning eller bomb i den hålan.

  Jag har haft Allt inom 300 m ifrån där jag bor ..

  Gilla

 • Ståfräs

  Steffe garanterar att det blir lönsamt på sikt och att potentialen hos invandrarna är mkt bättre än för oss vanliga svenskar.
  Sluta gnäll Ni har ju röstat för denna utveckling!

  Gilla

 • Anders Nilsson

  Har de också gått över till feministisk snöröjning? Den feministiska sjöröjningen i Stockholm har till sist fungerat bra sen i juni i år. Inte en enda halkolycka sen juni.

  Gilla

 • blabaris

  kommuner uppmanas höja ”avgifter” på el, värme, avfall och vatten.

  enligt nils holgerssons rapporten har detta redan gjort flera 100% gånger om……

  regeringen och skl rekommenderar kommuner att höja fastighetsavgiften med. Nä det är ”ingen” skatt utan en kommunal avgift

  Oh well.

  Gilla

 • turrim

  En tröst för Ö-vik om ni tror på SMHI, agronom Rockström, SVT och Miljöpartiet: Nu kommer klimatförändringen så då blir snöröjningen billigare. Eller hade ni intecknat det i budgeten redan förra vintern?

  Men i Värmland är man kanske på väg mot istiden för där kom snön i år tidigare än vanligt. Samma på Vestlandet i Norge.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: