“Får ingen återkoppling i 99 fall av 100”

BROTTSLIGHET. — Polisen gör sitt jobb. De griper dem, sen släpps de igen. Efter 45 minuter är de tillbaka efter att de blivit förhörda, säger Mona Jokhaji, som är trygghetsvärd i Jakobsberg, i Järfälla kommun utanför Stockholm. Mona Jokhaji har själv sett hur killar som bara är 13 år sålt narkotika i centrum. Och de är inte rädda för att åka fast, förklarar hon. — Nej, för de vet att det händer inget.

Vad händer i Sverige om en person under 18 år gör sig skyldig till personrån, misshandel, olaga hot? ”Då griper vi inte dem utan då identifierar vi dem, tar kontakt med deras vårdnadshavare, informerar socialtjänsten om vad som har hänt och sen får de gå hem. Vi skjutsar kanske hem dem till föräldrarna, eller föräldrarna får komma och hämta dem. Det är det som händer”, säger Tobias Becker, förundersökningsledare hos Järfällapolisen.

De släpps efter förhör, och blir socialtjänstens ansvar.

Poliser är kritiska till att socialtjänsten många gånger inte lämnar information om vilka åtgärder de vidtar, exempelvis om ungdomen är tvångsplacerad för vård i hemmet eller på någon institution. Det försvårar kontrollen, menar de.Vi får ju ingen återkoppling i 99 fall av 100…”

-Pettersson menar att upprepade småbrott, förslagsvis tre, ska räknas som ett grovt brott. Då gäller andra lagar och regler…

Läs mer på SVT. Uppdrag gransknings reportage “Ung och kriminell” sänds onsdag 18 september i SVT1 20.00 – du kan se det redan nu på SVT Play.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on ““Får ingen återkoppling i 99 fall av 100”

  1. Så vad gör 13-åringarnas föräldrar? Levererar de narkotika till sina barn för att sälja? Polisen är kanske inte intresserade att veta, för det finns inget intresse från rättsväsendet. Sverige kvävs av kriminalitet från invandrare. Sverige har inte förtjänat det. Regeringen klär av medborgarna med höga skatter. De skötsamma svenskarna kippar efter andan i en nation där syret delas ut till kriminella invandrares frihet. Det är min uppfattning så jag kan därför aldrig stödja regeringen med sin villkorslösa invandringspolitik.

    • Och nu nalkas nästa skara ”av hjälpsökande”…Denna gång Stepp-niggrar o. Kannibaler,som önskar leva ett behagligt arbetsfritt liv i Abzurdistan…all inkl.
      Globalisterna kommer att göra vad de kan i form av Statlig propagande genom medierna,för dessa plattfötter !

  2. Sveriges befolkning verkar sakna kunskap i hur migranterfördelas och vilk som fördelas ut var. Allt bestäms enligt dessa diktaturlagarna som INGEN får överklaga.

    Lagar och förordningar
    Bosättningslagen (2016:38)
    Bosättningsförordningen (2016:39)
    Förordning (2016:40) om fördelning av anvisningar till kommuner

    Anvisning till kommuner och bosättning
    https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Statistik/Anvisning-till-kommuner-och-bosattning.html

    Asyl- eller asylliknande skäl
    https://www.migrationsverket.se/download/18.5e83388f141c129ba6311939/1557132825947/Klassningskoder.pdf
    Lag (2016:38) om mottagande av vissa nyanlända invandrare för bosättning

    Beslut enligt denna lag får inte överklagas.

    https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/lag-201638-om-mottagande-av-vissa-nyanlanda_sfs-2016-38

    Förordning (2016:39) om mottagande av vissa nyanlända invandrare för bosättning

    Beslut enligt denna förordning får inte överklagas.
    https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/forordning-201639-om-mottagande-av-vissa_sfs-2016-39

    Förordning (2016:40) om fördelning av anvisningar till kommuner
    Regeringens diktatoriska bestämelse om vilka län som SKA ta emot hur många.
    https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/forordning-201640-om-fordelning-av-anvisningar_sfs-2016-40
    vad kostar ALLT?
    Prognoser och remisser
    https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Vart-uppdrag/Styrning-och-uppfoljning/Prognoser-och-remisser.html

    Länsstyelsen som tar emot alla och fördelar nyanlända i kommuner: statistik
    http://extra.lansstyrelsen.se/integration/Sv/statistik/Pages/default.aspx

  3. Turister som kommer hit behöver egna livvakter när de rör sig ute. Skrev om detta som skedde i helgen, halva Strandvägen var rånad på värdesaker.
    Rånarna vågar, inga poliser..ingen media skriver om det.

  4. Det är precis såhär regeringen vill ha Sverige, detta är deras våta dröm, helt utan konsekvens tänk och ansvar, alla i regeringen vill vara med att bestämma och tycka hur Sverige ska utformas, då blir det kattskit av det.

  5. I de flesta Europeiska länder har sjukvården ansvar för drog rehabilitering och huvudansvaret. Det kan vara allt från avgiftning till medicinsk behandling till psykiatrisk behandling och drogprogram. Här har läkare, psykiatriker, psykologer, special utbildade sjuksköterskor för drogproblematik, socialarbetare, kuratorer med klinisk inriktning.

    I EU ser man drogproblem som en människa har någon slags känslighet som gör att man behandlar sig själv med olagliga droger för att hantera livet. I EU vill man inte moraliskt straffa någon för dålig karaktär som är det svenska perspektivet utan man vill på riktigt hjälpa. Hur kan vi hjälpa dig så DU får ett så bra liv som möjlig?

    I EU ser man att olika saker kan ge olika problem/konsekvenser och att alla är olika beroende på ålder, kön, fysisk hälsa, mental hälsa, biologiska influenser, socio-ekonomiska, familje faktorer, etnicitet, religion, sexuell läggning, genetik. I EU rapporten står det att 50% av alla asylsökande har drogproblem och behöver hjälp. I Sverige vågar man inte inte prata om detta.

    Det finns inte ”knarkare” vs ”icke- knarkare” utan människor som har ett värde. Hur behandlar vi värdefulla människor med mest respekt och bäst behandling som har ett problem med droger?

    I EU vill man hellre ge behandlingsalternativ till droganvändare än kasta dom i fängelse för att ge en moralisk läxa som sverige gör. Då vill man ge den bästa och mest effektiva och framgångsrika behandling beroende på hur just din situation ser ut.
    I EU är det viktigt med transparans med öpppna siffror när det gäller
    behandlingsalternativ. Så man kan jämföra olika behandlingsprogram, mäta hur det går och kunna följa upp hur gick det sedan för klienten. I Sverige finns det inga siffror alls.
    De flesta länder i EU äger staten/kommunen/samhället/landstinget behandlingslternativen som erbjuds.

    Några länder har non profit/non govermental organisationer som har behandlings hemmen men det är endå staten dvs läkare som står för minst 50% av behandlingen och no prifit det mjuka värderna.

    Och några länder har for profit dvs tjäna pengar på behandling företag som står för den mesta behandlingen och här har vi SVERIGE……(soc har lite hjälp, staten äger några beh. hem och vi några organisationer som stadsmissionen etc. men det mesta är privata vinst drivande företag)

    I Sverige har vi 1000 tals olika behandlingshem som kör med olika metoder och har dåligt utbildad personal. Se alla IVO rapporter. De behöver INTE visa siffror på hur många som dör, hur många som klarar sig efteråt, hur många som får den hjälpen de behöver, Om folk trivs eller inte. Det finns NOLL statistik gällande kvalitet, uppföjning, utfall……Privata behandlings hem har oftast ingen egen läkare, sjuksköterska, psykiatiker vilket leder att folk går miste om medicinsk hjälp som är så viktigt i alla andra länder i EU.

    I sverige är det urinprover, kontroll, straff för misslyckande, utskrivning och kastas ut på gatan när du TAR återfall för att du får inte vara ”svag”. Att folk dör i Sverige beror på att alla vill tjäna pengar på missbrukare inte ”hjälpa” dem.

    I EU när man läser policyn och forskning och kartläggning så är den stora frågan hur kan vi bästa hjälpa just denna människan att få ett så bra liv som möjligt? Behövs kliniker som hjälper folk att dosera sina droger för att minska risken för överdos? Behövs det….så tar de upp så många exempel för att rädda liv, rädda värdigheten för personen, ge omsorg och värme så folk kan växa och må bra och vilja bli drogfria.

    Hur gör man de bästa drogpolicyn i EU med respekt för klienterna? http://www.emcdda.europa.eu/system/files/publications/4680/td0417390enn.pdf_en
    olika behandlingsalternativ i EU länderna http://www.emcdda.europa.eu/system/files/publications/813/TDAU14005ENN_475698.pdf
    hälsa – fysisk, psykisk och sociala – hur man bäst hjälpa till ?http://www.emcdda.europa.eu/system/files/publications/6343/TI_PUBPDF_TD0117699ENN_PDFWEB_20171009153649.p

  6. Det där med friår är en skam och ett slag mot oss, som betalar skatt i landet. Att de får åka till sina hemländer och får betalt är en stor skam.Det gjorde en libanes när det sist var aktuellt och arbetade där på ett hotell.Det är så man blir miljonär.Fusk och båg.

  7. Mellan 2006–2017 ökade de narkotikarelaterade dödsfallen bland både kvinnor och män. Totalt sett har risken för narkotikarelaterad dödlighet ökat med 84 procent under perioden. De högsta siffrorna för överdoser i hela EU rapporterades från Estland (130 per miljon) och Sverige (92 per miljon). Annars ligger medel på dödliga överdoser på 22,6 dödsfall per miljon invånare i hela EU… Oh well…..Bara vi jagar rökare

    http://www.emcdda.europa.eu/system/files/publications/11364/20191724_TDAT19001SVN_PDF.pdf

  8. Ja det säger ju allt om det slappa rättssystemet, men kör
    fem k.m för fort då slår hjältarna till, ifall du inte godtar det?

    • Ja det visar ju med all tydlighet att det är med myndigh.
      goda minne att dom kan hålla på, en sådan händelse skulle rendera utvisning direkt, på livstid för knallkorken!

  9. – och socialdemokraterna,
    LANDSFÖRRÄDARNA, satsar på ”friår” från
    arbetet för de ”som inte trivs” med jobbet!

    Vem röstar på S?

Kommentera