Följ pengarna

BROTTSLIGHET. Ett klassiskt ordspråk är följ pengarna. På 1920-talet tjänade gangsterbossen Al Capone i Chicago svindlande summor på  alkohol, prostitution och spel. Hans brottsregister dryper av blod, det tros att han låg bakom 400-500 mord men inget kunde bevisas. Den 24 oktober 1931 föll dock domen för skattebrott och historiens mest kände gangster dömdes till 11 år i fängelse, där ”Scarface”, som han kallades satt till 1939 då han benådades som en sjuk och bruten man. ”Scarface” dog 1947 endast 48 år gammal. 

Al Capone

I Sverige har många politiker, politiker och åklagare sagt samma sak, följ pengarna, det är det effektivaste sättet att sätta åt grova brottslingar.

Elake Karsten är inne på samma linje? -Pettersson undrar varför inte det fungerar? Skatteverket ska bevisa att den enskilde har pengar eller tillgångar, den enskilde ska sedan bevisa att han kommit över detta på ett lagligt och riktigt sätt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Följ pengarna

  1. Ja en stor del av pengarna kan man följa till politikerna o Byråkraternas konto, som bara blir fetare o fetare, finns det något kommunalråd idag som inte kan ståta med miljoninkomster?

    • Så länge vi har det största kriminella syndikatet i Sverige sittande i regeringen så kommer brottsligheten bara att öka.

  2. Ja PK-samhället har själva bakbundet sig att inte få agera så man ger invandrarkritiska rätt i sin kritik. Myndigheternas taktik göder och stärker kriminella områden. Inga åtgärder syftar till att säkra upp för allmänheten att tryggt röra sig på gator och torg. Krigsliknande situationer av kriminella beväpnade grupper och bränder är ett katastrofalt misslyckande.
    Plakatpolitik bestående av drömmande budskap och önskningar medan samhället brinner duger inte.

  3. Följ pengarna, det kommer nog aldrig att hända i det landet. Gör dom det blir nog mer än en politiker riktigt sk*tnödig, hur mycket fuffens är det inte under bordet och inte tala om ryggdunkade prissättning på olika avtal

    Tyvärr har vi inga riktiga journalister i detta land som vill granska våra politiker, vi har en massa wannabee skrivare utan erfarenheten av riktig journalistik

    • Ni vet väl att vi skattebetalare idag sitter och betalar flera miljoner kronor till 7-klöverns flotta middagar och dyra sprit, dom kallar detta för förhandlingar om ingrepp mot gängkriminalitet.
      Den rätta betäckningen är Fin middag med gudfadern.

  4. Klart att dom inte vågar riskera livet att åka till Rosengård för att konfrontera kriminella blattar.

  5. Den svarta ekonomin i Malmö tros omsätta flera miljarder kronor varje år. Enligt polisen finns det en stark koppling mellan den svarta ekonomin och våldsbrott.

    Ingen vet egentligen hur mycket Malmös svarta ekonomi omsätter varje år. Skatteverket beräknar det så kallade skattefelet, alltså hur mycket skatt som borde ha betalats in, men som inte betalats till 133 miljarder kr varje år i Sverige. Malmö har förmodligen en ansenlig del av den summan.

    Läs mer och lyssna på ljudreportage på länken nedan:

    https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=5014733

    https://i1.wp.com/pbs.twimg.com/media/DME6oKRX4AAHvhX.jpg

    Politikfakta

    Kommer finansminister Magdalena Andersson (S) att beklaga i morgon när höstbudgeten för år 2020 presenteras att det saknas c:a 130 miljarder kr som aldrig kom in till statskassan p g a omfattande svarthandel och annan omfattande ekonomisk kriminalitet i Sverige och då ffa i det sosse-vanstyrdastyrda Malmö?

    Varken polisen, skatteverket, kommunerna eller andra rättsvårdande myndigheter har knappast gjort något åt de utbredda kriminella verksamheterna under årtionden trots att man hela tiden vetat om vad som pågått / pågår 24/7.

    • Och dom gör ingenting åt det nu heller.
      Om man tittar på alla fakta om hur mycket diverse kostnader är så kan man lätt konstatera hur många miljoner miljarder Sverige skulle ha sparat om SD fått styra från början och sossar och moderater varit förbjudna i Sverige sedan 1960.

  6. ”den enskilde ska sedan bevisa att han kommit över detta på ett lagligt och riktigt sätt.”
    Gäller nog bara om man är en vanlig infödd knegare, ”de andra” är fredade verkar det som. De kan ju känna sig kränkta annars.

    • Det är ju så att dessa guldbelagda invandrare har DIPLOMATISK IMMUNITET i Sverige och kan därmed inte straffas för några brott.

Kommentera