Afghan nummer två återigen dömd


BROTTSLIGHET. Medan fallet med Asap Rocky och hans sällskap som anklagades och dömdes för misshandel av afghanen Mustafa Jafari börjar falla i glömska så går livet vidare.

Här lämnar Masi och Dawod, till höger, butiken utan att betala. Foto: Polisen

Dawod Hosseini var i sällskap med Mustafa Jafari när denne hamnade i bråk med ASAP Rocky och hans följe. Dawod vittnade i målet. Dawod dömdes den 11 juli 2019 för stöld för stöld av glasögon på Synsam. Sitter häktad och väntar på ny dom.

Förekommer sedan 2017 under 7 avsnitt i belastningsregistret:

2019 – Stöld; fängelse 21 dagar
2019 – Åtalsunderlåtelse stöld
2018 – Stöld (3 tillfällen), narkotikabrott, ringa narkotikabrott; fängelse 3 mån
2018 – Ringa narkotikabrott; dagsböter 30 á 50 kr
2017 – Åtalsunderlåtelse skadegörelse
2017 – Stöld; ungdomsvård
2017 – Stöld, brott mot knivlagen; ungdomstjänst 25 timmar

Det stoppar inte där. Fredag 19 juli greps Dawod (ID ej styrkt) igen, denna gång med en en annan afghansk kamrat, Masi Abdolhoseini Hoseinabadi. (ID ej styrkt)

De anklagas för stöld genom att Dawod och Masi tillsammans och i samförstånd tillgripit en jacka på naturkompaniet till ett värde av 1199 kronor för att sedan lämna butiken utan att betala.

Nu har domen kommit:

Brott som den tilltalade döms för
1. Stöld,
2. Ringa stöld,
3. Brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål x 2
4. Ringa narkotikabrott

Påföljd Fängelse 21 dagar

Dawods kompis Masi som också åtalades är försvunnen.

Dawods familj lämnade Afghanistan och reste till Iran när Dawod var 4 år. Han är uppväxt i Mashad, Iran. Familjen levde i Iran under svåra omständigheter utan uppehållstillstånd, vilket uppges som anledning till att han reste till Sverige. Familjen stannade kvar i Iran. Anvisades till sitt första boende i Sverige den 5 januari 2015. Hade fram till den 23 augusti 2016 omplacerats fyra gånger.

I ett yttrande från januari 2017 beskrivs Dawod Hosseini av en kontaktperson på boendet, och sig själv, som en ansvarstagande ungdom – sedan dess har han hamnat i belastningsregistret åtta gånger. Läste vid tidpunkten på gymnasiet.

Dawod var även i lran och besökte sin familj i augusti månad 2016. Han träffa sin mamma, syskon (1 äldre och 1 yngre) och lite släkt.

-Pettersson ser att åklagaren inte ens yrkat på utvisning. Det borde vara obligatoriskt vid grova brott och obligatoriskt vid upprepade småbrott, om inte annat för att minska rättsväsendet arbetsbörda och vem tar ansvar den dagen en narkotikapåverkad Dawod använder den kniv han brukar bära på sig.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “Afghan nummer två återigen dömd

 • Mohamed Benmabrouk

  Det är orrätvis att drar alla invandrare på en kam. Orrättvis mot de fina invandrare som skötar sig arbetar och betalar skatt ,men de syns inte på grund av ett par idioter .Stigmatisera över 1 million människor är lika korkad och idiotisk . Döm kriminella hård för deras äckliga brott ,dra ev. Deras medborskap och utvisa dem som har förbrukat deras förtroende att vistas i landet ,men sluta dela samhälle vi och dem det kommer inget gott av det på långsikt.

  Gilla

 • egon.

  Annie måste ta sitt ansvar.

  Gilla

 • Mike E

  Detta kommer aldrig menig svensk att höra något om.

  Gilla

 • compulsoryunion

  i praktiken immunitet för nya adeln.

  Gilla

 • blabaris

  Dokumentären LA 92 (2017) handlar om de våldsamma massiva upplopp som skedde i Los Angelses 1992. African americans upplever att polisen är orättvis mot dem och för att visa sitt missnöje mot detta så stenar africa americans bilar, stannar bilar på gatan och drar ut förare som är icke svarta dvs vita, mexicanare, asiater och gruppmisshandalar dem, de startar bränder i ca 1000 olika byggnader och välter bussar och bilar och sätter elda på dessa, det skjuts på öppen gata och det är massstölder från affärer. Väpnade våldsamma upplopp helt enkelt.

  Sittande president 1992 : George H.W. Bush håller ett tal till nationen:

  Idag vill jag prata om våld i våra städer och rättvisa för våra medborgare. Vad vi sett i Los Angeleles handlar inte om mänskliga rättigheter – cival rigths – det är INTE demostrationer eller protester. Det här handlar om en aktivist mobb som använder brutalitet.

  Tro på mina ord jag kommer använda ALL kraft möjligt för att upprätthålla ordning. Angående ärendet om polisbrutalitet har jag tillsatt en oberoende utredning som kommer utreda allt som ev har hänt. Du måste förstå att vårt rättssamhälle använder fredliga metoder att utreda orättvisa och frustrationer.
  Vi måste respektera processen i ett rättsamhälle och en demokrati oavsätt om vi håller med om utdallet eller inte.

  I ett civiliserat samhälle finns det INGA ursäker som legitimerar grupper att sätta elda på byggander, mörda, begå stölder och vandalisera och terrorisera laglyda människor i Los Angelses. Ingen av oss tycker att detta våldssamma sättet är en handling som definierar oss som folk i ett land. Vi kan inte tillåta oss att sjunka så här lågt och utsätta oss för detta.

  Om vi ska kunna förbli ett fungerande land med framtidshopp så måste vi tillåta att olikheter knyta oss samman istället för att splittra oss som folk och nation. Våldet SKA ta slut. Rättssamhället ska styra samhället.

  Ord och inga visor. Har ni någonsin hört Löfven säga något liknade någonsin??? NEJ

  Gilla

 • Mats

  Detta kommer i vilken sekund som helst att vara förstasidenyhet i AB, Expressen, SVT och TV4. Eller………

  Gilla

 • Ståfräs

  Sverige är ett drömland för kriminella parasiter, varför ”pluggar han inte på gymnasiet”, Annie?

  Gilla

 • Maya

  Som jag skrivit tidigare på Petterssons blogg så bedriver vissa av dessa herrar sin ” affärsverksamhet ” runt Hötorget och Kungsgatan i Stockholm .Viss varuförsäljning av kemiska ” substanser ” sker i pricip helt öppet i något lämpligt prång i Hötorgets närhet.Detta kan inte vara någon nyhet för Citypolisen.Håll span på dessa ” affärsidkare ” lagför dom och sedan raka vägen UT !!

  Gilla

 • Vanto

  De kanske inte kunde betala vid tillfället, bara en tanke som slog mig.

  Gilla

 • Tomas O'Maely

  Vad spelar det för roll om vi utvisar 50 afghaner när de samtidigt kommer 100 nya samma dag?

  Gilla

 • blabaris

  Äta eller ätas……..

  Äga eller vara ägd……

  Luras eller bli lurad…….

  Nya kulturella värden tar över samhället

  Väst är uppbyggt på kunskapskapital och tillit.

  Kan jag lita på att det jag köper fungerar? Som det nya kylskåpet, bilen, datorn.

  Kan jag lita på att du låter mina saker vara om jag låter dina saker vara?

  Kan jag lita på att du betalar hyra, el, dina räkningar så jag kan erbjuda dig tjänster?

  Andra kulturer har våldskapital som valuta – Jag kommer mörda dig om du inte ger mig …….

  När kunskapskapital och våldskapital lever i samma samhället blir det kaos !!! Vi har olika valutor. Värderar olika valutor olika mycket.

  Men INGET land som har våldkapital som valuta har ett land i välfärd, utveckling, fred, framgång.

  Gilla

 • Ahmed Efendi

  Frågar igen vad faaan gör dom här???Hur fan kan vi vara så dumma att man inte slänger ut dom från Sverige??.DET ÄR NOG NU,

  Gillad av 1 person

 • Bajen666

  Parasiten SKA UT…helst igår, hade inte detta land varit så förbannat PK hade inte skiten ens satt sin fot på Svensk mark.

  Om nu asyl ska sökas så ska det göras ifrån hemlandet….eller ifrån det första främmande land dom anländer till…..i sin så kallade ”flykt”.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: