Polisen är ökända för att inte utreda misstänkta våldtäkter


MEDIA. Nome är en stad vid kusten av Berings hav i Alaska, USA. Nome fick stadsrättigheter år 1901 och var en gång i tiden Alaskas största stad, i Nome bor runt 4000 människor. Nu rapporterar Expressen att Nome är en farlig plats för kvinnor. 

Nome, Alaska. Foto: Google

”Polisen i det lilla samhället Nome i Alaska har gjort sig ökända för att inte utreda misstänkta våldtäkter”skriver Expressen.

-Pettersson undrar varför Expressen ska så långt bort för att kritisera polisen. Det borde finnas gott om samhällen i Sverige där polisen lägger ned ärenden på löpande band och inte har tid att utreda våldtäkter och andra grova brott. Dessutom har majoriteten av alla svenska samhällen med 4000 invånare ingen polis alls.

Sedan kan man konstatera att mansöverkskottet i Nome är stort och att vita män inte är i majoritet och att Sverige är på väg åt samma håll.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Polisen är ökända för att inte utreda misstänkta våldtäkter

 • Stenbock

  Ligger kanske på liknande Breddgrad,som Abzurdistan ? Båda länderna är ju dessutom,mer eller mindre Gudförgätna orter ! Visste förstås inte att det fanns araber/niggrar sååå långt norr ut i Kanada !
  Hur länge har skitblaskan X-pressen sökt,för att finna denna plats på jorden,som kan visa upp samma ignorans, (som här) för de kvinnliga offren ?

  Gilla

 • FOLKE

  Polis flygs in till Nome med jämna mellanrum. Jag anser att de gör rätt, även om man tar ett rapekit så visar inte det på något sätt att kvinnan blivit våldtagen eller ej, bara att hon haft sex. Då står polisen med ord mot ord och alla som inte bevisligen är skyldiga skall inte åtalas eller dömas. Så vad är problemet expressen? I Sverige tar man kvinnans ord och skriver att hennes berättelse var trovärdig och så döms mannen som hon vill sätta dit. Så går det säkert till i 50% av fallen och det är en skam.

  Expressens reportrar vill naturligtvis ha det så då det gynnar deras sviniga agenda. Men jag som medborgare håller på Nome-polisen.

  Gilla

 • Kattsand

  En skillnad mellan här och där är att om kondomen åker av vid frivilligt sex i Sverige, då utreder man det (som våldtäkt) och lägger ner väldigt mycket tid på det.

  Gilla

 • Bajen666

  O fan nu gick det upp ett ljus…det är i Nome som Kling & Klang med anhang (åklagare) gör sina utbildningsresor/studieresor.

  Gillad av 1 person

 • blabaris

  1993 sa EU att sverige måste byta ut nämndeman systemet för en politiskt vald ”jury” är inte opartiska. En jury ska bestå av ”folket”.

  Sedan har sverige en centraliserad statlig åklagarkår som får regeringsuppdrag vilka brott de särskilt ska fokusera på. Svenska åklagare representerar varken ”folket” eller ”staten” utan de har ”obejektivitetsplikt” Åklagaren är skyldig att vara objektiv. Det innebär att åklagaren måste förhålla sig helt neutral vid bedömningen av vad som har inträffat och om det kan bevisas i domstol. Kravet på objektivitet medför att åklagaren har ansvar för att utreda och undersöka även sådant som talar till den misstänkta personens förmån.

  Högsta domstolen, högsta migrationsdomstolen – högsta kammarätten högsta förvaltningsdomstolen etc etc – de högsta domstolarnas justitieråd och utnämns av regeringen efter ett öppet ansökningsförfarande. Därför blir domar i HD som sittande regering ”tycker”.

  i sou utredningen motsätter sig även sveriges domare detta att regeringen ska vara inblandad i att utnämna domare och domare motsätter sig att regeringen har ansvar över vem som blir antagen till domarskolan, det är många som vägrar bli domare pga av politik inblandning och därför har sverige ”domar brist”. Så om du ska vara med i en rättegång idag kan just din domare vara en outbildad vikarie. Sou rapporten: Rekrytering av framtidens domare.

  Sedan 2015 har Sverige en centraliserad polis som bara lyder under regeringen. Med regeringsuppdrag vad de ska fokusera på – hatbrott och rasism. Slut rapporten Ombildningen till en sammanhållen polismyndighet visar att 90 % av en centraliserad polis blivit sämre. Sämre på att klara upp brott, sämre på at utreda brott, ingen vet vem som bestämmer eller är chef, sämre möjlighet att komma fram till polisen via telefon för medborgarna, sämre bemanning etc etc

  I andra länder är åklagaren folkets röst mot förövaren……..inte i sverige……Här kan åklagen stå på förövarens sida….statens sida…..

  Så vi har politiskt valda domare………i andra länder kan folk rösta vilken domare och åklagare de vill ha som företräder folket eller är rättsväsendet fristående från politisk styrning och politiska detaljerade uppdrag.

  politiskt vald jury nämndemän……ALLA andra länder som har jury har en jury som består av folket. INTE vi. Sverige är enda landet i världen som har politisk jury.

  Vi har en centraliserad polis som hellre företräder staten och sprider lögner än beskydda befolkningen.

  Det är INTE ett oavhängig och opartiskt rättsväsende som vi har i sverige som det är EU lag på. Allt är toppstyrt av regeringen. Precis som vilken ofri totalitär stat som helst

  Gillad av 1 person

 • Stefan Holmqvist

  PK idioterna oroas tydligen över våldtäkter i Alaska, Pakistan osv, men här hemma verkar det vara en icke fråga för Feministregeringen, FI o Metoo.

  Gilla

 • blabaris

  i noam är det mansöverskott

  i noam ligger medelinkomsten under genomsnittet i alaska

  i noam är genomsnittsåldern ca 31 år

  I sverige är det mansöverskott sedan 2015

  i många områden är genomsnitts inkomnsten under medel

  i sverige är medelåldern ca 35-40 år men i utsatta områden är medelåldern mycket lägre ca 25-30

  I alaska finns det ialla fall polis

  kvinnor får beväpna sig

  Så man kan konstatera att ju lägre utbildningsnivå – ju fler antal etniciteter – och ju lägre medelålder = katastrof

  i afghanistan är ca 50% av befolkningen under 15 år. Låg utbildningsnivå – ca 30 olika etniska folkgrupper inom samma land = karastrof

  Gilla

 • Britta

  Jag vara en eskimå
  som super då och då.
  Jag komma ifrån Nome,
  Jepp, det är mitt home.
  Hus och bil det har jag låst.
  För polisen är som bortblåst.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: