Ned som en pannkaka


2014 jublade Sandvikens socialdemokratiska kommunledning. Kommunen gjorde en årlig jättevinst på 500 miljoner tack vare invandringen.

2019 säger Sandvikens socialdemokratiska kommunledning att läget är ansträngt tack vare invandringen. Ett underskott på 66 miljoner står det på årets slutnota.

”Då hade vi ju statliga ersättningar som täckte våra kostnader”

Säger Sandvikens socialdemokratiska kommunordförande om den uppmärksammade och kritiserade rapport som arbetsmarknads- och trafiknämnden tog fram. Okunnighet är lögnarens bäste vän. Den statliga ersättningen till kommunerna för sina flyktingar varar i två år och därefter rullar den över på kommunerna. Detta måste vara känt för alla kommunledningar, men ändå är det många som idag verkar överrumplade av fakta. Ljuger politikerna för kommunernas skattebetalare eller har de räknat med att staten ska förlänga sina sedan länge ingångna avtal?

Expressen

Valresultatet i Sandviken 2014…

Valresultatet i Sandviken 2018…Hupp!


14 responses to “Ned som en pannkaka

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: