Fem år efter Sandvikenrapporten har 500 miljoner i vinst/år bytts till 67 miljoner i förlust


INVANDRING. 500 miljoner kronor per år. Så mycket tjänar Sandvikens kommun på invandringen enligt en ny rapport. Enligt Dagens Nyheter innebär det i genomsnitt att kommunen drar in 145.000 kronor per person och år på bland annat produktionsvärden och hyresintäkter. – Eftersom vi har jobbat en hel del med integration och flyktingmottagning har vi sedan länge haft klart för oss att över tid blir majoriteten av de som flyttar till Sandviken förvärvsarbetande. Nu fick vi siffror på det, säger Leif Jansson, chef för arbetsmarknads- och trafikförvaltningen, till tidningen.

Det var i maj 2014 som rapporten kom, att Sandviken, en kommun med 40.000 invånare tjänade 500 miljoner om året på invandringen. I september skulle det vara val och det var ingen hejd på hur duktiga invandrarna var.

Idag låter det lite annorlunda. – Det är ansträngt, konstaterar kommunstyrelsens ordförande Peter Kärnström (S) – som räknar med ett budgetunderskott på 67 miljoner kronor i år.

Ungefär 700 personer går på socialbidrag, det kostar kommunen mellan 55 och 60 miljoner kronor. Samtidigt har vi en skola med höga kostnader och väldigt låga resultat. 350 personer i kommunen har så kallade extratjänster, en hundraprocentigt subventionerad anställning i offentlig sektor genom Arbetsförmedlingen.

Kommunstyrelsen ordförande i Sölvesborg är Louise Erixon, SD, hon är född och uppvuxen i Sandviken. Hon vill inte ta emot migranter, utan det kan de kommuner och politiker göra som har framhållit att man tjänat på den förda migrationspolitiken, Sandviken till exempel.

Inget har egentligen förändrats, allt beror på att den första rapporten var fejk.

-Pettersson undrar när ursäkterna ska komma, främst från Dagens Nyheter och sedan från resten av etablissemanget som trodde på skräpet och vägrade tänka själva.

På bloggen om Sandvikenrapporten…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


25 responses to “Fem år efter Sandvikenrapporten har 500 miljoner i vinst/år bytts till 67 miljoner i förlust

 • ponnsan62

  Ni har ju röstat för det…Vad gnäller ni för..Jobba mer och höj kommunalskatten så blir alla nöjda och glada…
  Sluta gnäll skitstövlar!
  Gör något i stället!

  Gilla

  • Maja

   För sent att göra någonting.Vad kan de blåsta folket som betalar skatt göra? Gilla läget punkt slut.Är kommunpolitiker så dåliga på att räkna och göra prognoser för framtiden skall de bytas ut.

   Gilla

 • He Adamson

  Det är tydligen så att det endast är i kommunerna som analfabeterna fått jobb!
  Lika barn leka bäst!

  Gilla

 • blabaris

  Jag har en liten konspirationsteorie idé…….. Jag tror att regeringen vill köra kommunernas ekonomi i botten så kommuner kommer be om att bli upplösta så regeringen kan centralisera alla kommuners självstyrande makt till sig själva.

  Alla myndigheter har centraliserats en efter en. Förr hade vi lokala självstyrande myndighets kontor i varje liten ort där du kunde träffa din egna handläggare på fk, kommun och läns poliser etc etc.

  Nu är allt centraliserats och det är staten mot folket istället för staten med folket. När kommuner är så belastade så de inte hanterar läget mer kommer större delen av alla kommuner och landsting ge upp än att kämpa för rättvisa och själv styrande tyvärr.

  Varför inför staten mer och mer nationella riktlinjer inom allt annars? Det har lett till att folk inte gör ett skit än det som de måste göra. Nationella riktlinjer har tagit bort möjligheten att använda yrkeserfarenhet och specialiseringar inom olika yrken då alla ska göra exakt samma överallt. Precis som staten vill ha exakt samma kloner överallt som bara ska följa nationella riktlinjer. Ett totalitärt samhälle utan frihet och möjligheter

  Gilla

 • ruben

  Eftertankens kranka blekhet, har fått ett ansikte om det nu inte är den enfaldiga optimismens ansikte? Men det är egentligen småpotatis i jämförelse med Malmös knappa 6 miljarder per år. Ingen tar ändå lärdom. Det är fantastiskt att Sverige kan styras av dylika fantasier. Det kallas väl ”värdegrunden”? Jag tycker det är kvalificerade bedrägerier, som upprepas av politiker år efter år och väljarna accepterar det. När blir det totalt minus i alla kommuner och inga utjämningsbidrag finns att dela ut?

  Gilla

  • grunehetgrot

   Antalet kommuner som går i konkurs bara ökar och ökar.
   De arbetsskygga muhammedanernas antal i Sverige bara ökar och ökar Skatteintäkterna i Sverige bara minskar och minskar.
   Idiotin i regeringen bara ökar och ökar.
   Det är dags att det enda politiska partiet i Sveriges riksdag tar över regeringsfrågan nu. Se till att SD får 65% av rösterna i nästa val och att det grova kriminella S fängslas när dom manipulerar valsiffrorna.

   Gilla

  • Erik.

   Dj..a trams, folket accepterar inte bedrägeriet.
   Folket röstar inte på det viset.
   Det är valmyndigheten som räknar rösterna, och fixar siffrorna.
   I Falun blev valfusket så uppenbart att valet fick göras om.
   Tror ”grunehetgrot” också att Ryssarna röstar på Putin?
   Och att Venezuela röstar på Maduro?

   Gilla

 • Tony

  Så mycket som Jenny Strömstedt suttit med i TV studier
  så borde hon vara 70 år vid detta laget, och lägger man
  sen till att hennes gubbf-n varit med borde någon
  släpat ut henne för fem år sen?

  Gilla

 • Tony

  Luise Erixsson verkar vara lika förnuftig som sin man, helt
  rätt låt dom PK pratkvarnar som talat sig varma om
  stor invandring nu stå där med sina underskott,
  när kommer den första kommunen gå i konkurs??

  Gilla

 • Olof.p

  Dom måste räknat omsättningen på allt stöldgods och narkotikahandeln som flyktingcirkusen för med sig.

  Gilla

  • grunehetgrot

   Den kriminella verksamheten har nog lika stor ekonomisk omsättning ensam som resten av all annan verksamhet i Sverige har tillsammans.

   Gilla

 • Varjager

  Reblogga detta på Varjager's Weblog och kommenterade:
  När våra pengar slutar till kommunerna, då kommer verkligheten i kapp.

  Gilla

 • Kattsand

  Man löser det genom ännu mera invandring, så att man kan önsketänka att man har ytterligare 500 miljoner per år, sedan har man en låtsasvinst på 433 miljoner per år i några år tills verkligheten kommer ikapp igen…

  Gilla

 • Onkel Björn

  Pettersson, vi kommer aldrig att få höra några ursäkter. Och detta är inte bra. Rent ut sagt helt bedrövligt. Någon måste ju betala för de kommunala slöserierna och den misslyckade migrationspolitiken. Och som vanligt blir det vi skattebetalare, vi som redan har en av världens högsta skatter.
  Och nu försöker de lura i oss om den dåliga miljön som måste räddas. Allt för att kunna höja skatter ytterligare.

  De politiker som har ordnat denna soppa, de är ansvarsbefriade tyvärr.

  Vad händer när alla kommuner går i underskott. För det är väl klart att de rikare kommunerna inte vill betala till de sämre ställda dito och vad gör man då om inte att försöka få till underskott i sina budgetar.

  Gilla

  • Olof.p

   Då kommer Soros och Rotschild och räddar oss med lån med en ränta på bara 25%. Så har dom gjort i alla krig innan. För nu är det väl tredje världskriget? Dom som skjuter och dödar i vårt land är utlänningar. Är inte det definitionen på krig?

   Gilla

  • grunehetgrot

   Den här omfördelningen av pengar kan vilken 5 åring som helst räkna ut att den slutar med att de kommuner som är fattiga idag blir rika och tvärt om.

   Gilla

 • ericr45

  Vafalls?
  Har dom i Sandviken redan slösat bort alla 500 miljonerna?
  Skäms på sig!
  Det är väl inte sossar som sköter det finansiella?

  Gilla

 • Kungen

  Det kunde en idiot räknat ut innan

  Gilla

 • Billy Boy

  Jag misstänker att ekonomichefen i Sandvikens kommun gör detsamma som finansminister Magdalena Andersson (S) gör, nämligen …

  1) Anlitar budgetchefen i Malmö kommun för att räkna fram sina glädjekalkyler …

  2) Slutresultatet tas sedan fram på en datorn av den här sorten fullspäckad med buggar …

  Gilla

 • blabaris

  expressen försöker visa att det är lika ”farligt” överallt…

  Samhället i Alaska en farlig plats för kvinnor. Så beskriver de höga våldtäkts nivåer och att det farligt för kvinnor….

  Men ”glömmer” bort att skriva att det är mansöverskott i Nome alaska och det är mångkulturellt och få utbildade. bara 30% vita….

  Native American: 50.51%
  White: 31.16%
  Two or more races: 14.32%
  Black or African American: 1.90%
  Asian: 1.08%
  Native Hawaiian or Pacific Islander: 0.76%
  Other race: 0.26%

  https://www.expressen.se/nyheter/samhallet-i-alaska-en-farlig-plats-for-kvinnor/

  Gilla

 • age

  Rätt åt dom!
  De har säkert inte röstat på SD!

  Gilla

 • Thomas

  Vem vet ? Kanske förlust på bara 67 mill också är en fantasi ? Och då har vi inte räknat med skjutningar, våldtäkter och …..

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: