SVT: ”Sverigespegling och Employer branding”


MEDIA. ”Män ger mig kväljningar”, är rubriken på en krönika som Seher Yilmaz skrev på Nyheter24 för en del år sedan. Hade någon skrivit en krönika med rubriken ”Kvinnor ger mig kväljningar” på Nyheter24 så hade krönikören troligen fått sparken och karriären spolierad. Seher Yilmaz skriver: ”Det är väldigt sällan en enskild man ger mig kväljningar. Men patriarkatet, där män som grupp är representerad, gör mig fruktansvärt illamående”.

Seher Yilmaz var ordförande för nyrasistiska Rättviseförmedlingen som räknade och registrerade människor utifrån ras. Nu har Seher Yilmaz fått nytt jobb på skattefinansierade SVT och ska jobba med ”Sverigespegling och Employer branding”, skriver Dagens Opinion. Yilmaz har tidigare varit styrelseledamot i Miljöpartiets ungdomsförbund Grön Ungdom.

Under Seher Yilmaz tid som ordförande för Rättviseförmedlingen fick organisationen 3,2 miljoner kronor från statliga Vinnova för att utveckla det digitala rasräkningsvertyget Rättviseräknaren. Kön, ras och liknande skulle registreras. Syftet, enligt Yilmaz och Rättviseförmedlingen, var att hjälpa medier att hålla koll på hur många män, kvinnor och vilka olika raser som fick komma till tals i artiklar, skriver Nyheter idag.

-Pettersson säger att sedan kommunisterna marscherade in på SVT 1968 har extremisterna behållit makten där. De är väldigt noga med mångfald bland etnicitet och ett otal kön men när det gäller åsikter råder enfald…

Nyrasistiska Rättviseförmedlingen lades ned 1 februari i år. Alice Teodorescu Måwe arbetar numera åt Moderaterna och Seher Yilmaz från 1 oktober åt skattefinansierade SVT. Seher Yilmaz är född i Kristianstad och hennes föräldrar kommer från Turkiet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “SVT: ”Sverigespegling och Employer branding”

 • Tony

  Den damen ger mig kväljningar: Jag kan fan inte förstå vad
  hon och liknande varelser gör här i landet om hon vantrivs
  så,? Finns det något som tvingar henne kvar? Om inte så är
  det väl bara och dra vidare ner till öknen eller varhelst hon trivs,
  tror inte många saknar henne, kan heller inte förstå att man
  flyttar till ett land med vita om hon inte gillar dem?

  Gilla

 • stefan a.

  ”Employer branding”…va i hel… har de inget bättre lägga våra skattepengar på ….

  Gilla

 • Tore

  Extrem dumhet visar de som kommenterar människors utseende och inte deras åsikter Tore.
  Om du undrar varför dina kommentarer försvinner ibland så har du svaret nu.

  Pettersson

  Gilla

 • Gus

  Kan vi inte bara stänga ned alla kraftverken. Utan ström och värme blir det snart slut på dumheterna.

  Gilla

 • Bajen666

  Det är ömsesidigt jag får kväljningar och rysningar av Turkar som dessutom blir inkvoterade i en skattesubventionerad propagandakanal.

  Gilla

 • Kent

  Om man ska bli anställd på SVT så är det väl de bästa kvalifikationerna som man kan ha.
  Är väl mitt i prick i deras kravprofil.

  Gilla

 • heraldikern

  Hon tillhör den kategori nänniskor som är direkt vilseledda av djupsocialistiska grubblingar som lett till extremism i tänkandet.

  Därför kommer det ut dylika förslag till forskningar/undersökningar. Beklagansvärt är bara att en organisation som Vinnova går på det över huvud taget. Det är slöseri med medel som skulle kunnat användas bättre.

  Gilla

 • Kattsand

  Jag tycker det låter som ”Rasbiologiska Institutet del 2″…

  Gilla

  • Racket

   Nja, de inom media förespråkar mångkultur överallt på alla företag och i alla skolor förutom på deras egna redaktioner och där de själva bor. Det innebär att i ena fallet är rasen viktig och i andra fallet så spelar det ingen roll. Mina barn men dina ungar!

   Gilla

 • Maya

  Undrar om hon mår illa när hon ser män i grupp från icke skidåkande nationer.Eller är det bara män från nordligare breddgrader ?

  Gilla

 • ossie

  Bara att titta på denna otäcka månniska ger mig kväljningar.

  Gilla

 • age

  Endast Petterssons kloka ord kan gälla som kommentar.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: