Kärnkraft stängs – Anders Ygeman är inte orolig

ENERGI. Från och med lördag börjar Ringhals 2 fasas ut från det svenska elnätet. Samtidigt väntas elkonsumtionen i Sverige öka – men energiminister Anders Ygeman (S), som talade på SvD Energy Summit på onsdagen, är inte orolig för att Sverige ska få elbrist.

Nu börjar utfasningen av den svenska kärnkraften på allvar. På lördag inleds en så kallad ”coast down” av Ringhals 2, som dag för dag kommer att minska sin effekt fram till och med den 30 december då reaktorn har producerat sin sista kWh efter 45 års elproduktion.

Att kärnkraften stegvis är på väg bort har skapat stora politiska vågor – Moderaterna har rent av hotat att hoppa energiöverenskommelsen om man inte tar upp diskussionen om kärnkraften igen, skriver Svenska Dagbladet, bakom betalvägg.

-Pettersson är inte energiexpert men jag inser att när Energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman inte är orolig då borde alla andra vara det…

Bild från

Klockan 08:30 såg de ut som nedan. Kärnkraften producerar nu mindre än normalt det normala 40 procent, vindkraften brukar ligga runt tio procent, nu 17. Vattenkraft står för 40 procent på årsbasis. Övrigt är försumbart.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

22 thoughts on “Kärnkraft stängs – Anders Ygeman är inte orolig

 1. De har flera gånger hotat att vid elbrist släcka ner delar av landet, man får då innerligt hoppas att de släcker ner Stockholms innerstad först av alla. Det är nog det enda sättet att få till en förändring, att våra journalister och mest extremt vänsterblivna drabbas hårdast.

 2. Det blir det gamla vanliga när vi får för lite elleveranser – Vi har varit naiva och ingen kunde förutsäga detta. Sen bryter man elen hos vanligt folk, tills vinden ökar.

 3. Vi har ju redan elbrist. Pågen fick skippa planerna på utökning för elbehovet kunde inte tillgodoses. Även ventilationsföretaget Lindab har tydligen valt bort Sverige för etablering och satsar på Tyskland, Estland och Danmark.
  https://petterssonsblogg.se/2019/06/03/pagen-ville-expandera-stoppas-av-elbrist/
  Vad sysslar regeringen med egentligen? De verkar motarbeta svenskar och svenska företag, …vad sker härnäst? Det händer negativa saker i rasande fart.

  • Kan vara en av många nyordningar,för att Kamel/Get-drivare skall känna sig som hemma i mörkret….
   Tänk Stenbock har nu levt sååå länge att jag upplevt tider,då det fanns oljelampor o. en köksspis som värmde upp hela lilla huset.Utom “finrummet” som hade en kamin,men detta rum användes bara vid högtider !
   Längs väggarna fanns en “kulkabel” monterad som levererade nyheten El….
   Eftersom denna El var dyr att nyttja,blev den sparsamt använd,mest i undantagsfall. T.ex. när den gamla radion sände Dagens Nyheter inkl. klockslagen från Sthlms Stadshus !
   När min morfar inte var i närheten hände,att min moster tjuvlyssnade på de två musikskivor som sändes vissa kvällar,strax efter 18.00… (Ernst Rolf o. Calle Jularbo)
   Nu kommer ni yngre att få uppleva samma lyckliga dagar,inom en snar framtid.Med dem skillnad att Stadshusets klockringning är utbytta mot “Allah Achba”-vrål,fem gånger om dygnet !

   • https://www.youtube.com/watch?v=oIjxDxjBsoY
    För de av er som aldrig tidigare hört det välljudande klockspelet från Sthlms Stadshus.
    Så här lät det dagligen vid middagstid på 30/40-talet.En av dåtidens höjdare,långt innan musikradion var uppfunnen !
    Det framtida “Allhau Achba” lär ni tids nog,få lyssna till….

   • Lyssnade på klockorna, detta var MUSIK till motsats från dagens gap och skrik.

 4. När vi får en black-out med människor som drabbas illa och företag som flyttar ut ur landet så ska vi minnas vem som var statsminister och som inte vågade vara ledare.

  • Läste att “Fredrik Reinfeldt plockar ut 17,1 miljoner för föreläsningar”
   Hur f*n är detta möjligt. Verkar mycket skumt.

 5. Det behöver sossesvinet aldrig ta konsekvenserna av. Enda möjligheten är att någon rättrådig person tar lagen i egna händer.

 6. Det beror på att han inte begriper sådant. Det enda han duger till är att stå och babbla och få uppmärksamhet – som ALLA sossar

 7. När kärnkraften försvinner så försvinner också möjligheterna att ha elbil,frysbox.TV dator och mycket annat, eftersom det kommer att saknas mycket el.
  Men detta begriper inte Löven och hans gangstergäng.

 8. Om man tittar på meritlistan från -87, fullständigt normalt för en högt uppsatt Socialdemokrat. Sen ska dom säga åt småfolket hur dom ska sköta sig, själva har dom inga gränser alls hur man sköter sig. Det blir så med ryggdunkarklubben inom politik, närmaste likheten med det blir diktatur. Folket ska göra så som vi vill, men vi gör vad vi vill och lyssnar inte på vad folket vill

 9. Ygeman inte orolig. Saknar man förstånd så kan man inte bli orolig.
  Att Ygeman är ansvarig gör hela svenska folket oroliga.

Kommentera