Även Ljungby har stora underskott i socialnämnden


EKONOMI. Socialförvaltningen i Ljungby Kommun har  ett underskott på 50 miljoner i socialnämndens budget. Något sådant enormt underskott har kommunen aldrig tidigare varit i närheten av. Orsaken är vag, inhyrda sjuksköterskor och kostnader för personlig assistans. 

Vari det stora underskottet består av framgår inte, och någon journalist från lokaltidningen ”Smålänningen” verkar inte vilja veta det heller.

-Pettersson har lösningen från Kommunistiska partiet som påstår att anledningen till underskottet är en närmast kriminell och medveten underfinansiering av en av kommunens viktigaste uppgifter. Rimligt vore att verksamheten styr budgeten och inte tvärtom.

Det är kloka synpunkter, verksamheten ska styra budgeten. Problemet är att kommunisterna inte har lösningen på var pengarna ska komma från, för dem är det inte riktiga pengar utan skattepengar.

-Pettersson säger att som första steg måste man tala klarspråk. Hur stor del av socialnämndens budget går till invandrares bidrag? Är det 70 eller 80 procent. När det är gjort får man diskutera hur de kommer i arbete, går inte det får de åka hem.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


9 responses to “Även Ljungby har stora underskott i socialnämnden

 • Rolf

  Staten tar beslut om stor invandring men låter kommunerna (folket) stå för notan.
  Staten borde ha totalansvaret tills folk fått fast arbete och bostad. Statliga bidrag under 2 år, räcker inte långt, för många kommer aldrig ut i arbetslivet.
  Vi importerar arbetslöshet och fattigdom.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Tänk att alla dessa politiker med rätt värdegrund, kan ställa till det så.

  Är det inte lustigt?

  Gilla

 • Hasse

  Till Cilla
  Du är ju dum så det förslår.
  Om 20% inte jobbar går på bidrag.
  Tror du de andra 80 går på bidrag,så klart inte.
  Jag har en lösning.
  De kan ut i skogar o jobba.
  Man ett projekt och rusta upp och bygga ut vattendrag till el.
  Och SFI behöver de inte gå på.
  Där måste finnas mycket tolkar.
  Ut o jobba direkt inte bidrag.

  Gilla

 • ossie

  Det är väl som vanligt att man försöker dölja de verkliga orsakerna till underskotten.

  Gilla

 • Cilla

  Du Pettersson är mycket för klarspråk, men det du inte förstår eller vill ta till dig är att 99.9% av alla sätter sig i jobb och bidrar till välfärden. Det tar väl 3 månader på SFI och sedan är det en i gänget!

  bor i en kommun 20% invandrare så kostar de ungefär 20% av budgeten, allt annat är falskt att påstå, ja rent ohederligt.

  Har man en blogg så har man ansvar för det man skriver, så jag hoppas på fällande dom och om inte så döms du av Sankte Per

  Gilla

  • Opeter

   Cilla ! Du som verkar vara raketforskare förklara då för oss vanliga varför kommun efter kommun kollapsar ??? Jag kan garantera att förr eller senare kommer alla hjärntvättade personer som du att bli varse om Sveriges hälsa !!!! Men då är det försent sen länge ! Jag hoppas om du har några barn eller barnbarn eller kommer att få . Titta dom djupt i ögonen när du förklarar för dom varför landet som var nummer ett är borta och berätta att det beror på sådana som du !!!!!!!

   Gilla

  • Fyllfinnen

   3 månader på SFI ? Från vilken planet kommer du ifrån, inte kan det vara Tellus ? Och matematiken verkar inte vara den bästa utbildningen på den planeten du kommer ifrån heller.

   20% som ska ha SFI / bidrag / lägenhet även allt annat inom vård och omsorg. Det blir över 20 % som ska betalas ur budgeten hur man än vrider och vänder på det. Utan dessa 20% så skulle inte kommunen behöva betala dessa utgifter. Skulle det varit 20% arbetskraftsinvandring så skulle kommunen tjäna på det.

   Väldigt simpel matematik för en vanlig normalt tänkande, men för en faktaresistent är det helt omöjlig matematik. Även om man kommer från en annan planet med dålig matematikutbildning så blir det problem då också

   Gilla

  • Bajen666

   Har du betalt för att ljuga.?

   Gilla

 • Kenth Andersson

  Blir snart ett kraftigt överskott när den totalt okontrollerade men ack så lönsamma massinvandringen gjort sitt !
  Det har Steffe och den övriga månkulturälskande landsförädiska 7 klövern lovat.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: