Islamistisk terrorism ökar


ISLAM. Medan debatten i Sverige handlar om högerextremism och näthat så har antalet jihadistiska terrordåd i västvärlden ökat kraftigt de senaste femton åren. Tre fjärdedelar av dem har skett de senaste fem åren, visar en nyligen publicerad rapport från den nederländska underrättelsetjänsten. Den visar också att det finns en stor variation vad gäller måltavlorna för dessa dåd.

Minnesplats Drottninggatan.  Foto: PackDiamant

Terrorhoten från radikala jihadister har ökat kraftigt de senaste åren, av de 112 terrordåd som riktats mot Västeuropa, Nordamerika och Australien från januari 2004 till december 2018 begicks de allra flesta mot slutet av perioden, och allra flest dåd ägde rum under året 2017. 2018 skedde en nergång som till stor del kan förklaras med att IS försvagats. I 80 procent av fallen rörde det sig om en ensamagerande gärningsperson.

Antalet dåd är inte den enda förändringen, även platserna för dåden, måltavlorna och metoderna har varierat kraftigt. Det framgår av en rapport som presenterades av AIVD, Algemene Inlichtingen – en veiligheidsdienst, den statliga säkerhets- och underrättelsetjänsten i Nederländerna, i slutet av juli (“Insight into targets – Fifteen years of jihadist attacks in the West”).

Läs vidare på Doku.nu…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


3 responses to “Islamistisk terrorism ökar

 • Kenth Andersson

  Har hört att Islam är en fredlig religion !
  Stämmer inte det ???????

  Gilla

 • Tony

  Men den så kallade Statsministern har ju uttalat att någon
  kritik mot Islam och muslimer kommer han aldrig att uttala.
  Kryperi är vidrigt!

  Gilla

 • Kent

  Något Stefan Löfven borde studera så kröp han ännu djupare in under skrivbordet när han inser att högerkrafterna är en mild västanfläkt jämfört med islamism.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: